Trenutno čitaš
Stručnjaci za ljepotu kažu da su ovo najbolja ulja za punije obrve

Stručnjaci za ljepotu kažu da su ovo najbolja ulja za punije obrve

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Tanke, previše počupane obrve su stvar prošlosti. Iako su možda bile popularne prije 20 godina, sa sigurnošću se može reći da su zdrave i pune obrve željeni izgled već neko vrijeme. Iako je ovo odlična vijest za ljude s prirodno gustim obrvama, nismo svi blagoslovljeni tom genetikom — a neki od nas se još uvijek oporavljaju od pretjeranog čupanja u mlađim danima. Srećom, još ima nade! Postoji mnogo načina da prirodno poboljšaš svoje obrve. Jedna od najiskušanijih i najistinitijih metoda je korištenje prirodnih ulja. Ali koja zaista rade?

ulja za punije obrve
Foto: freepik.com

Kako bismo otkrili najbolja ulja koja možemo nanositi svake večeri kako bismo podržale deblje i punije obrve, razgovarali smo s licenciranom estetičarkom Eugeniom Garnes. Dala nam je listu svoja 3 najbolja proizvoda: ricinusovo ulje, ulje jojobe i kokosovo ulje.

1. Ricinusovo ulje

Ako si ikada pogledala serume za rast trepavica ili obrva, vjerovatno si naišla na mnogo proizvoda koji sadrže ricinusovo ulje; Garnes kaže da je ovo možda najpoznatije rješenje. I to sa dobrim razlogom! Nanošenje ricinusovog ulja na obrve je odličan način da podržiš deblji, puniji i brži rast. To je zato što je, kako objašnjava Garnes, ulje “bogato omega-6 masnim kiselinama i vitaminom E”. Obje ove hranjive tvari rade zajedno kako bi hranile folikule dlake na našim obrvama kako bi im omogućile da rastu zdravo.

2. Ulje jojobe
ulja za punije obrve
Foto: freepik.com

Ulje jojobe je još jedno ultra-hidratantno ulje koje može učiniti čuda ne samo za zdravlje tvoje kože, već i za rast kose. Garnes napominje da je to djelomično zbog činjenice da ovaj omiljeni sastojak proizvoda za ljepotu “uveliko podsjeća na prirodna ulja koja proizvodi koža”. Iz istog razloga, to je savršena opcija za svakoga ko ima osjetljivu kožu, jer je malo vjerovatno da ćeš naići na bilo kakve negativne efekte—a takođe je fantastičan prirodni proizvod. Osim toga, pošto je jojobino ulje tako hidratantno, omogućiće koži i dlačicama na tvojim obrvama da ostanu hidratizirane, što će ih, kako objašnjava Garnes, spriječiti da “postaju suhe i lomljive”, što je jedan od glavnih faktora koji obično može usporiti rast.

3. Kokosovo ulje
ulja za punije obrve
Foto: freepik.com

Treće na Garnesovoj listi najboljih ulja za deblji i puniji rast obrva je uvijek popularno kokosovo ulje. Tako je: nije samo odlično za kuvanje! U stvari, ovo je vrlo čest sastojak za ljepotu kada su u pitanju proizvodi za kosu i kožu zahvaljujući svojoj sposobnosti da hidrira i obezbjeđuje esencijalne nutrijente koje naše tijelo (uključujući i obrve) voli. “Kokosovo ulje je prepuno antioksidanata i masnih kiselina koje pomažu u kondicioniranju i jačanju kose”, ističe Garnes.

Pročitaj

Dakle: dovođenje obrva u fantastičan oblik ne mora biti komplikovan proces koji uključuje skupe proizvode. Zapravo, neki od najboljih sastojaka koji će ih učiniti gušćima i punijima vjerovatno su upravo u našem domu. Međutim, kako bismo ih trebali koristiti? Super je lako! Za najbolje rezultate nanesi jedno od ovih ulja na obrve prije spavanja i ostavi da djeluje preko noći”, zaključuje Garnes. Zaista je tako jednostavno!

Izvor: shefinds.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum