Trenutno čitaš
Stiže novi album muzičke dive Beyonce

Stiže novi album muzičke dive Beyonce

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Beyonce se vratila. Novi album “Renaissance” izlazi 29. jula, potvrđuje lista proizvoda na njenoj web stranici. Ploča naizgled ima podnaslov “i. čin”.

novi album Beyonce
Foto: thefortyfive.com

Tvitovi sa servisa za striming aludirali su na album nakon što je Beyoncina biografija na društvenim mrežama ažurirana naslovom i datumom. U skladu sa svojim zaštitnim znakom, misterioznim strategijama izdavanja, nisu otkrivene nikakve dodatne informacije, iako neprovjerljivi tvit sa naloga neumornog fan account-a Beyoncé Legion sugeriše da je Renaissance album sa 16 pjesama.

Muzička diva je 2021. započela prekretnicom. Kada je “Black Parade” osvojila nagradu za najbolju R&B izvedbu na dodjeli Gremi nagrada 2021., postavila je rekord po broju Gremija koje je osvojila ženska umjetnica. Rekord je prethodno držala Alison Krauss.

Krajem te iste godine, Beyonce je objavila “Be Alive”—doprinos biografskom filmu nominovanom za Oskara o Veneri i Sereni Vilijams – “Kralj Ričard”. Iako pjesma nije osvojila Oskara (koji je otišao soundtracku Jamesa Bonda Billie Eilish), Beyonce je otvorila nastup izvođenjem pjesme na teniskim terenima u Comptonu gdje su sestre Vilijams vježbale kao djeca.

Pročitaj

U 2022. željno iščekujemo nove pjesme ove muzičke dive.

Izvor: pitchfork.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum