Trenutno čitaš
Stiže nam pun mjesec u Djevici 24. februara

Stiže nam pun mjesec u Djevici 24. februara

Ljubav je u vazduhu… pa tako i februarski pun mjesec u Djevici 24.02! Nadimak ovog februarskog punog mjeseca je “Snježni mjesec” kao posljednji pun mjesec tokom zime…

Februarski pun mjesec je praktičan, utemeljen i efikasan kao horoskopski znak Djevice. Jedna od najotrežnjujućih i najizazovnijih energija će biti pojačana u ovom trenutku, jer bi moglo doći do velikih izazova.

Astrolozi poručuju da usporimo. Možete naravno težiti savršenstvu ako vam se to sviđa. Možete pokušati ispuniti svaki zahtjev, i staviti tačku na svako i. Savijte se, lomite ako vjerujete da će vam to donijeti radost. Uživajte u potiskivanju svog višestrukog ja, kako biste napravili sliku za koju mislite da će biti prihvaćena od strane društva. Kada završite stvaranje ove “savršene slike sebe”, možete slobodno izbrisati sve što vas čini čovjekom. Da li vam je prijatno da lažete sebe? Ili se plašite istine?

Ultra magazin

Ovog 24. februara mjesec u Djevici će se suprotstaviti Suncu u Ribama. Možda želite da prekinete vezu, ali ovaj astrološki tranzit poziva da se probudite u emocijama. Mjesec predstavlja vaše nagone i motivacije, a suprotstavlja se planetama Merkuru, koji predstavlja komunikaciju, i Saturnu, koji predstavlja ograničenja. Ribe su najnoviji, a samim tim i “najstariji” znak zodijaka, i predstavljaju skup mudrosti predaka koji vodi i utiče na naše izbore. S punim Mjesecom u konjunkciji sa divljim Lilit crnim mjesecom naše duše, pozvani ste da se borite protiv zabranjenog i starog okvira. Život je skup izbora. Greške su neizbježne i nema disanja bez žrtve. Za koga ste spremni da se žrtvujete? Nadamo se da ćeš naučiti da biraš sebe.

Ovan

Bićete zauzeti kao pčele, dragi Ovnovi! Uskoro ćete žonglirati sa mnogim odgovornostima i projektima vezanim za posao, vjerovatno će to biti fokusirano na “vaše prioritete”, a ne na “opuštanje i zabavu”. Važna prekretnica u vašem profesionalnom životu će se dogoditi oko februarskog punog mjeseca. Možda dovršavate veliki projekat ili završavate neki posao da biste se prebacili na drugi. Obavezno provjerite svoje zdravlje i zakažite pregled kod svog ljekara ili dijetetičara ako vam se nešto ne čini u redu. Ovnovi, vaše vještine će zablistati kada napravite prostor za sebe i ne zaboravite vi već jeste savršeni. Oslobodite se ideje da morate svima ugoditi. Možete steći mnogo mudrosti iz sopstvenih iskustava. Živjeti kao da su ljudi u vašoj glavi, govoreći vam šta i kako treba, a šta ne, je iscrpljujuće. Fokusirajte se manje na rezultat, a više na proces.

Bik

Dan zaljubljenih je možda 14. februara, ali vaš ljubavni život će se zahuktati oko ovog punog mjeseca, Odjednom ćete se osjećati kao da vam je život ispunjen romantikom, strašću i smijehom. Ako ste slobodni, imaćete odličnu priliku da upoznate nekog novog – možda, čak i srodnu dušu! Zakažite sastanke sa ljudima u danima koji okružuju ovaj pun mjesec i mogli biste brzo krenuti u svoju sljedeću ljubavnu priču. Ako ste u posvećenoj vezi, takođe možete iskoristiti prednosti energije ovog punog meseca. Zakažite malo vremena za seks, ljubav i avanturu sa partnerom. Bikovi, da li se zaista zabavljate ako pretjerano analizirate kako uživate? Tokom ovog punog mjeseca, trebali biste se fokusirati na ulaganja. Možda odložite kupovinu nove stvari dok ne opravdate cijenu. Ali ako postoji nešto što znate da treba da uradite da biste se vratili u centar svoje duše, uložite u sebe! Svima su nam potrebne pauze, a kada se počnete dobro ponašati, vidjećete da će se vaša energetska baterija napuniti i spremna je za rad.

Ultra magazin

Blizanci

Dom je tamo gde je srce, dragi Blizanci. Imate zamaha i ambicije u vezi sa svojom karijerom, ali će vas vaš svakodnevni život “vući u svom pravcu” ovog mjeseca. Nažalost, možda nije ono čemu ste se nadali jer vam mogu stići “uznemirujuće vijesti”. Sada kada ste svjesni, možete podesiti svoja jedra i kontrolu oštećenja, kako biste se borili protiv toga! Ne brinite, biće sve ok! Blizanci, dozvolite sebi da uživate u tišini u svom trenutnom domu. Da, stvari se spajaju i raspadaju; međutim, nema svrhe previše brinuti o narednoj jeseni, kada treba uživati u nadolazećem proljeću. Kako zima odlazi i novi rast i lični razvoj dolazi u proljeće, uživajte u tome što ste prisutni i sadašnjem u trenutku. Možda ćete osjetiti neke društvene pritiske da znate svoje sljedeće korake. Međutim, strpljenje postoji jer procesi obično traju duže nego što očekujemo.

Rak

Vjerujete u sebe i rizikujte, Rakovi! Razmišljali ste o velikim idejama i osjećali ste se inspirisanim da letite u novim smjerovima, ali nešto zapanjujuće može se dogoditi u vezi s vašim svakodnevnim životom. Intenzitet se može osjetiti u vezi s komunikacijskim poduhvatom, ili se možda neugodno “trenje” može osjetiti sa komšijom, prijateljem ili bratom ili sestrom. Udahnite duboko i iskoristite ovo kao šansu za autentičnu vezu s njima, a ne upiranje prstom ko je u pravu. Rakovi, biti introspektivan je dar. Ali biti introspektivan do te mjere da pretjerano analizirate sebe i sve druge ljude oko vas je nepravedno i iscrpljujuće prema vama. Zar se ne sjećate? Svi smo mi tako čudni! Možda ćete se osjećati kao da se vaše unutrašnje dijete suprotstavlja vanjskim uvjerenjima drugih ljudi. U stvari, ono što osjećate je malo složenije. Fokusirajte se na to da cijenite to što ste postali, čestitajte sebi. U ovom slučaju, to je tako jednostavno.

Lav

Pazite na svoj novac, Lavovi! Vaši prihodi i rashodi trenutno ne odgovaraju, možda je došlo vrijeme da pritisnete kočnicu. Ako procijenite svoje finansije, onda ćete “sigurno krenuti uspješno naprijed”. Međutim, ovaj period može pokrenuti pozamašnu kupovinu za koju mislite da možete podnijeti, ali možda ćete morati ponovo razmisliti. Na sreću, ovaj period punog mjeseca bi vam takođe mogao donijeti iznenađujuću povišicu, ili čak “novu priliku za posao” ili dodatno angažovanje sa strane. Ako iz nekog razloga sada izgubite tok prihoda, moraćete brzo potražiti nešto novo. Znate šta volite i u šta vjerujete. Shvatate da ono što blista nije uvijek zlato i znate da nema potrebe da vaši drveni podovi uvijek blistaju, opustite se malo. Shvatili ste vrijednost onoga što vam daje osjećaj sigurnosti. Način na koji opravdavate ono što vam je blizu ovisi o vašim vještinama i iskustvima. Nema potrebe da razmišljate ili pretjerano analizirate svoje izbore. Vjerujte sebi i svojim ulaganjima.

Ultra magazin

Djevica

Djevice, vreme je da zablistate! Iako bi ovo moglo uznemiriti ljude oko vas ili partnera. Čini se da oni nisu bili vezani za vaše najdublje želje i planove i možda se sada povlačite. Međutim, recite kako se osjećate i iskoristite svoje pregovaračke vještine da im „pokažete dobru stranu“, stvari tada i dalje mogu ići kako treba. Ovo je prekretnica za vas, pa posegnite za zvijezdama i pogledajte koje možete zgrabiti za sebe. Djevice, treba li vam balzam za usne? Možemo samo zamisliti da griženje usana može uzrokovati modrice. Mislite li da postaju suhe zbog nedostatka vlage ili od vaše nespremnosti da kažete svoju istinu? Ali i vi imate priču za ispričati, počnite dijeliti, ili barem vjerujte da je mjesto na kojem se trenutno nalazite privremeni element na vašem značajnijem putovanju. Nije vam potrebna eminencija da biste pružili vrijednost razgovoru.

Vaga

Osjećate se sagorjelo i iscrpljeno? Februarski pun mjesec može iznijeti vaše najdublje potrebe da se suočite, pa ako se osjećate anksiozno, odmaknite se korak unazad i ohladite se, pa onda reagujte. Ne opterećujete se previše ili se možete razboljeti. Vage, najgori dio kada se izgubite u svom logičkom umu je to što je to siguran način da izgubite iz vida svoju intuiciju. Intuicija je obično brza i prolazna. Kada imate iskustvo u kojem vaša intuicija razgovara s vama, to je kao da ste sigurni bez mnogo rime, razloga ili obrazloženja. Vi jednostavno znate odgovor, čak i ako ne možete sasvim shvatiti zašto. Ali poznavanje odgovora je ponekad sve što vam treba. Rješite svoje brige i uživajte u putovanju, vjerujte sebi i svojoj istini.

Pročitaj

Škorpija

Uzbudljivi događaji, žurke i sastanci sa prijateljima mogli bi vas natjerati da budete spremni da izaberete svoju omiljenu odjeću i krenete u izlazak. Takođe biste mogli uživati ​​u nekom nedavnom uspjehu koji ste postigli i spremni ste da svi vide vaš uspjeh. Vaš romantični partner možda je u svađi sa prijateljem i uzrok bi mogla biti ljubomora. Nađite način da pomognete svima da uvide da nema razloga za dramatičnost. Škorpije, prestanite da razmišljate o svojim prijateljstvima – vau, lijepo je reći sve to. Možete zaviriti u neke potencijalne ili predvidjeti riječi koje su ostale neizgovorene. Najgore je kontrolisati ishod i pokušavati predvidjeti budućnost! Upravo ste tamo gdje trebate i biti, jer je to sve za što ste spremni. Uživajte u procesu i fokusirajte se na povezivanje sa onima koji su vam važni. Omogućite drugim ljudima prostor da govore o svom vremenu.

Ultra magazin

Strijelac

Pobjeda je tako blizu da je možete okusiti, radujete se suncu i proljeću koje grije vaše srce. S novim prilikama spremni ste! Vjerovatno će se pojaviti neka dobra šansa, ali budite sigurni da se sada bavite i drugim stvarima koje su bitnije životu. Ako želite nešto kontrolisati, kako bi bilo da razmislite o tome da pojačate svoj trud i zalaganje? Vjerovatno se imate čime skromno hvaliti, i dok zapravo ne počnete govoriti tamo gdje je to važno, onda ćete nastaviti da propuštate velike prilike. Govorite uvijek istinu, jer bi vam se u suprotnom stvari mogle obiti o glavu!

Jarac

Potpuno novo putovanje uskoro počinje! Vaš um i ideje su ekspanzivni i željni ste da vidite šta još život može da ponudi. Mogli biste vidjeti kulminaciju oko intelektualnog projekta, mogućnosti putovanja, akademske inicijative ili medijske potrage. Ali budite sigurni da sve provjerite dvaput i čitate sitna slova. Možda naletite na prepreku ovog puta, ali ako udahnete duboko i razmišljate polako, trebalo bi da budete dobro. Ako se sada pojave bilo kakvi pregovori, ključno je da imate advokata ili stručnjaka od povjerenja da sve pregledate. Ali vi itekako znate o čemu govorite kada govorite svoju istinu. Prestanite dozvoljavati da vas natjeraju da sumnjate u sebe i držite se samopoštovanja. Čak i ako ste u krivu, barem ćete naučiti iz iskustva!

Vodolija

Nešto se ne poklapa, Vodolije! Ovo je vjerovatno slučaj u vezi sa vašim vezama ili partnerstvom. Moglo bi biti neslaganje oko vašeg ili njihovog samopoštovanja ili pak kako ste oboje napredovali. Drugi način na koji bi se to moglo manifestovati je oko imovine, ulaganja ili finansijskog pitanja. Odlučno idite naprijed, ali i dalje držite samilost u svom srcu. Ljudi će vas bolje slušati ako budete prijateljski naklonjeni. Prestanite previše razmišljati o bolu u srcu, odbijanju ili potencijalnom sramu koji može proizaći iz dijeljenja vaših istina. Ne znate ishod, a suzdržavanje od razgovora neće pomoći vašoj vezi! Smirite svoje strahove i pustite da vaše emocije upravljaju. Vaše misli mogu biti ono što vas pokreće, osim ako ne želite da iskusite gomilu anksioznosti.

Ultra magazin

Ribe

Ljubav je u vazduhu, zar ne drage Ribe? Veze će biti na prvom mjestu oko februarskog punog mjeseca, bilo na ljubavnom ili poslovnom planu. Čini se da ste spremni da napravite sljedeći korak ili je neko spreman da izazove emocionalnu dramu, a to ste vjerovatno vi! S jedne strane, ovaj pun mjesec bi mogao da vas i tog nekoga zbliži, ali s druge strane, mogli biste da idete svako svojim putem. U tom slučaju, ponekad dobrim stvarima mora doći kraj, kako bi vas pripremili za one koje su još bolje. Nemate pojma šta će neko biti u vašem životu dok mu ne pružite priliku. Nema potrebe previše analizirati, kritikovati ili oštro suditi o tome kako se osoba pojavljuje. Što više osuda projektujete na osobu, a da je ne pozovete u razgovor, to je više odgurujete.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum