Trenutno čitaš
Stiže još jedna adaptacija po romanu Sally Rooney – “Razgovori sa prijateljima”

Stiže još jedna adaptacija po romanu Sally Rooney – “Razgovori sa prijateljima”

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Televizijska adaptacija romana Sally Rooney “Normalni ljudi” od 12 dijelova bila je jedna od najboljih drama 2020. – a sjajna vijest je da se još jedna njena knjiga adaptira za mali ekran. Debitantski roman, “Razgovori sa prijateljima” (Conversations With Friends), biće ovjekovječen na ekranu, i naravno, s nestrpljenjem čekamo da stigne.

Hulu

U seriji “Razgovori sa prijateljima” glume Joe Alwyn, Jemima Kirke, Sasha Lane i Alison Oliver. U potpuno novom trejleru objavljenom 12. aprila, takođe je otkriveno da je Phoebe Bridgers napisala novu pesmu za seriju pod nazivom “Sidelines”. Bridgers je bila veliki fan “Normalnih ljudi”, a nakon izlaska serije počela je da izlazi sa jednom od njenih zvijezda, Paulom Meskalom.

“Razgovori sa prijateljima” se fokusiraju na 21-godišnju studenticu, Frances. Ona radi u izdavačkoj kući danju i izvodi poeziju u Dablinu sa svojom najboljom prijateljicom i bivšom djevojkom, Bobbi, noću. Ovdje je par primijetila fotografkinja Melissa. U sljedećem trenutku, Frensis je uvučena u njen svijet i upoznaje Nika, Melissininog muža.

Ono što počinje kao nevini flert ustupa mjesto čudnoj vezi koja uzrokuje lomove u njenim odnosima: s Nickom, s njenim ocem i konačno s Bobbi.

Pročitaj

Sally Rooney je izvršna producentica serije zajedno s Edom Guineyjem, Emom Norton, Andrewom Loweom, Tommyjem Bulfinom i Lennyjem Abrahamsonom. Za “Normalne ljude”, Rooney je napisala prvih šest epizoda prije nego što je prepustila uzde kreativnom timu. Ovoga puta, Alice Birch, koja je takođe radila na “Normal People”, napisala je scenario zajedno sa Markom O’Halloranom, Meadhbhom McHughom i Susan Soon He Stanton.

Premijera serije je zakazana za 15. maj 2022. na streaming servisu Hulu u Sjedinjenim Državama i na BBC Three/BBC One u Velikoj Britaniji. Hulu će objaviti svih 12 epizoda odjednom.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum