Trenutno čitaš
Stigao je WOOFCAST – Prvi regionalni podcast o psima

Stigao je WOOFCAST – Prvi regionalni podcast o psima

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Psi govore… Onima koji znaju slušati.

Psi su naši najstariji i najbliži životinjski partneri. Kroz čitavu istoriju, hiljadama godina, predstavljali su simbol vjernosti, prijateljstva, zaštite, zajedništva i ljubavi.

Foto: Sanela Babić

Procjenjuje se da danas postoji oko 40 miliona pasa i oko 400 rasa, što je više nego bilo koja druga vrsta životinje. Najrazličitijih su dimenzija, fizionomije i temperamenta i prate nas u svim životnim okruženjima. Ipak, u Bosni i Hercegovini i regionu veoma je malo stručnog sadržaja, na koji se vlasnici i vlasnice pasa mogu osloniti, te dobiti savjete o uzgoju i odgoju pasa, udomljavanju, ishrani, zdravlju, veterinarskoj medicini, groomingu i kinologiji.

Foto: Sanela Babić

Iz tog razloga rodila se ideja za WOOFCAST, prvi regionalni podcast o čovjekovom najboljem prijatelju, pioniorski projekat ove vrste u regionu, nastao da upotpuni nedostatak stručnog i korisnog sadržaja za vlasnike i vlasnice naših krznenih drugara.

U svakom izdanju, stručnjak za pse i ponašanje pasa i ljudi, kinološki sudija i uzgajivač pasa, Dr. Nedim Šuta, razgovaraće o različitim temama vezanim za život sa psima, iz različitih uglova i sa različitim sagovornicima i sagovornicama. Slušaoci će imati priliku da čuju iskustva vlasnika i vlasnica pasa, životne priče o njihovim ljubimcima i savjete stručnjaka i stručnjakinja.

Foto: Sanela Babić

Prva i premijerma epizoda zakazana je za 21.12.2023. godine u 12:00 sati na svim streaming platformama, a gosti su Simba, Rixi i prof. dr. Jasna Bajraktarević, osnivačica psihološkog savjetovališta PsychoPractice, doktorica psiholoških nauka, redovna profesorica UNSA i autorica velikog broja naučnih i stručnih knjiga i radova.

Pročitaj
Marko Ilić

Jasna kaže da su njen život promijenili Simba i Rixi, a kako zapravo psi mijenjaju naše živote i utiču na mentalno zdravlje, samo su dio tema koje su stale u cijeli sat ovog sjajnog razgovora kojeg rado dijelimo sa tobom!

Link za prvu epizodu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum