Trenutno čitaš
Stepenasti bob je frizura koju ćemo najviše viđati tokom 2023. godine

Stepenasti bob je frizura koju ćemo najviše viđati tokom 2023. godine

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Klasična frizura sa cool retro zaokretom je stepenasti bob i razlog zašto smo svi ludi, zbog najnovijeg izgleda glumice Jenne Ortege. Jenna se pojavila sa ovim sofisticiranim, ali nenapornim izgledom koji kombinuje klasični oblik boba sa modernim tvistom, isprekidanih slojeva i šiškama poput zavjesa.

Christopher Polk/NBC

Šta je stepenasti bob?

Može biti teško opisati frizuru iz svojih snova svom stilisti ili frizeru, pa svakako sačuvaj fotografije poput ovih na kojima je Jenna. Da bi dobila izgled Jenne Ortege, zamoli svog frizera za bob A-kroja, koji je malo kraći pozadi nego sprijeda i nježno perjani izgled oko lica. Pramenove kose treba rezati pod blagim uglom, kako bi se dobio neki oblik i kretanje. Završi frizuru proizvodom za oblikovanje poput pjene ili voska da dodaš teksturu i definiciju.

Na kojim tipovima kose najbolje izgleda stepenasti bob?

Nisi sigurna da li će ti ovaj izgled frizure dobro stajati? Dobre vijesti: laska brojnim tipovima i teksturama kose. Stepenasti bob najbolje funkcioniše na finoj do srednjoj gustini kose s prirodnim talasom ili kovrčama. Idealno je za ravnu ili valovitu kosu svih tekstura, uključujući gustu i tanku. Ovisno o željenom rezultatu, slojevi se mogu kraće odrezati pozadi i ostaviti duže sprijeda za moderan izgled, ili obrnuto za oštriji stil.

Za dodatni volumen i teksturu, ova frizura izgleda sjajno kada se osuši okruglom četkom ili lagano uvije peglom. Zahtijeva minimalno održavanje zbog svog prirodnog osjećaja i stila bez napora, što ga čini savršenim za one koji žele da isprobaju nešto novo bez previše posvećenosti. Da bi tvoj izgled bio svjež i živahan između šišanja, razmisli o korištenju laganih proizvoda za stilizovanje, koji nude fleksibilno držanje, a istovremeno omogućavaju kretanje u kosi.

Splash News

Stepenasti bob – savjeti za styling

Oblikovanje stepenastog boba je jednostavno i može se napraviti uz minimalan napor. Da bi izgledao sjajno, ključ je kreiranje teksture i korištenje strateških tehnika stilizovanja.

Počni sa čistom, suvom kosom. Koristi sprej za teksturu. Da bi se stvorio volumen i teksturu, nanesi sprej na korijen kose i kroz slojeve bob.

Napravi volumen pomoću češljanja pozadi. Počni od tjemena i upotrijebi češalj s finim zupcima da nježno počešljaš kosu. Ovo će stvoriti lijepo podizanje i dati bobu više volumena.

Pročitaj

Koristi peglu za kosu za dodatnu teksturu. Uzmi male dijelove vrhova kose i omotaj ih oko uvijača ili štapića, da dodaš dodatnu teksturu i oblik slojevima boba.

Završi lakom za kosu. Da bi učvrstila svoj stil, upotrijebi lak za kosu koji se lagano drži, kako bi se zadržao oblik boba na mjestu, a da pritom ne izgleda masno ili otežano.

 

Izvor: shefinds.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum