Trenutno čitaš
Mikro modni trendovi koji će osvježiti tvoj izgled

Mikro modni trendovi koji će osvježiti tvoj izgled

L'Occitane
L'Occitane

Čini nam se da smo svi pomjerili fokus na dugotrajnost odjeće, obuće i asesoara. Svaka kupovina koju obavimo, bilo da je skupa ili pristupačna, treba da bude obavljena s pažnjom. Da li navedena kupovina govori o mom ličnom ukusu? Da li već posjedujem nešto ovakvo? Hoće li ići uz odjevne komade, koje već posjedujem? Ovo su samo neka od pitanja, koja si trebamo postaviti kada krenemo u shopping nove garderobe.

Mikro trendovi uvijek bujaju ispod površine sveobuhvatne estetike neke sezone. Čak iako se većinu vremena oblačimo prilično ozbiljno, volimo da tu i tamo utkamo nekoliko neočekivanih komada, kako bismo svoju odjevnu kombinaciju učinili autentičnom, a mikro tendovi nam baš to obezbjeđuju.

Getty

Pleteni šareni džemperi

Cozy i comfy pleteni šareni džemperi su super rješenje da podigneš svoj izgled i daš mu lepršavu notu. Svi u ormaru imamo neki takav džemper, a sada je pravo vrijeme da ga iskombinuješ uz suknju, hlače, kaput ili kožnu jaknu.

GOTHAM//GETTY IMAGES

Bijele čarape

Bijele čarape su se 80-tih i 90-tih godina nosile na sve moguće modne kombinacije. Sada je ponovo došlo vrijeme bijelih čarapa, one se nose uz oksfordice, ravne cipele, mokasine, patike, čak i na crne štikle sa kaišićima.

Khaite

Suknje do koljena

Mini i maksi suknje su uvijek u trendu, ali šta je sa suknjama do koljena, koje su zapravo savršene jer najbolje naglase noge i obline, a najlakše kombinuju uz sve.

Pinterest

Sportski duksevi 

Sportski duksevi će uvijek biti u modi i lako se kombinuju uz farmerke, leginsice, kaput, kožnu jaknu. Naravno duksevi su prije svega udobni , zato su nam uvijek prvi izbor.

Pročitaj

Victor VIRGILEGetty Images

Nakit u obliku srca 

Nakit će uvijek podići neku modnu kombinaciju. Ponovo su u modi srca u raznim varijantama nakita, kao veliki privjesci, na dugim ili kratkim lancima, u šarenim bojama ili u boji srebra ili zlata. Srca su ponovo svuda…

Getty Images

Torbice u jarkim bojama 

90-tih su se nosile torbice u jarkim bojama od neon roze do neon žute i zelene… Sada je ponovo u trendu da trobice budu u jarkim, živiljim bojama, što jača boja to je bolje. Svaki outfit možeš da podigneš nekom torbicom u jarkoj boji.

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum