Trenutno čitaš
Šta sa viškom kuhanih jaja nakon Vaskrsa? Imamo ukusno rješenje!

Šta sa viškom kuhanih jaja nakon Vaskrsa? Imamo ukusno rješenje!

jaja
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Klasičan favorit za piknike idealno je rješenje ako poslije praznične trpeze imaš višak nekoliko tvrdo kuhanih jaja. Pošto su tvrdo kuhana jaja poslužila prazničnoj svrsi i ostala kao višak, postoji ukusno rješenje i za njih.

Sastojci:

  • Tvrdo kuhana jaja
  • 1/2 šolje majoneze
  • 1/4 šolje kiselih krastavaca
  • Malo mljevenog kopra
  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašičice crvenog vinskog sirćeta
  • 1 kašičica ljutog sosa
  • 1/4 kašičice bijelog luka u prahu
  • So
  • Svježe mljeveni crni biber
  • Korica od 1 limuna
jaja
Foto: themanual.com

Način pripreme:

Oguliti jaja, pa ih presjeći na pola, ali okomito odvajajući žumanca i bjelanca. U posudi srednje veličine pomiješati žumance sa svim ostalim sastojcima (osim limunove korice) i dobro promiješati. Koristeći kašiku pažljivo napuniti udubljenje svakog bjelanjka smjesom od žumanca. Na vrh staviti naribanu limunovu koricu.

Uživaj u ukusnim zalogajima!

Pročitaj
potaž

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum