Trenutno čitaš
Šta nas očekuje za vrijeme retrogradnog Merkura od 09. septembra do 02. oktobra?

Šta nas očekuje za vrijeme retrogradnog Merkura od 09. septembra do 02. oktobra?

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Retrogradni Merkur u astrologiji je poznat po tome, što usporava stvari i miješa stvari. Kao vladar svega, od logistike, riječi, misli, pisanja, govora, ugovora i generalno komunikacije do tehnologije, saobraćaja i transporta, ova mentalna planeta upravlja mnogim važnim aspektima našeg svakodnevnog života – pa kada se okrene unazad tri do četiri puta godišnje, zaista može napraviti problem u mnogim oblastima. Ovaj jesenji retrogradni Merkur počinje 09. septembra i traje do 02. oktobra i traži od nas da preispitamo svoju putanju i razjasnimo svoje odluke.

Foto: Ultra magazin

Ovaj retrogradni Merkur počinje u znaku Vage, koji je orijentisan na društvene i partnerske odnose, a zatim se vraća u praktičnu i rutinski orijentisanu Djevicu – tako da možemo očekivati ​​međuljudske probleme, koji bi mogli opteretiti odnose, kao i prepreke, koje nam smetaju u svakodnevnom životu. Kao i uvijek, retrogradni periodi Merkura, mogu pomutiti naše razmišljanje i povećati šanse za nesporazume, pa je korisno biti posebno oprezan u pogledu jasne komunikacije i još jednom provjeriti detalje svih logističkih i organizacionih stvari.

Važno je da odvojimo neko vrijeme i razmislimo o svim odlukama, prije nego što ih finaliziramo upravo sada – posebno s obzirom na to, da će se retrogradni Merkur suočiti s Jupiterom, planetom rasta, sreće, širenja i ekspanzije. Jupiter ima moć da uveća sve što dotakne, tako da, iako ova veza može donijeti gomilu uzbudljivih ideja, takođe nas može učiniti previše opterećenim, oko pokretanja novih stvari u vrijeme, kada kosmička energija želi da usporimo naše kretanje. Duboko udahnite, prije nego što reagujete na bilo šta i iskoristite ovaj priliv mentalne energije da provjerite, gdje se nalazite umjesto da jurišate naprijed.

Ultra magazin

Retrogradni Merkur za jesen, fokusira se na balansiranje odnosa i vraćanje vitalnosti. Ali možda ćete morati da napravite pauzu na nekih važnih odluka, kako biste još jednom dobro razmislili o svemu. Kada se Merkur okrene u rikverc, to nam daje mogućnost za analizu, za pregled, reviziju, rekonstrukciju…

Ovo je treći od četiri retrogradna Merkura u 2022. godini i dok se kreće unazad kroz vazdušne znakove (Blizanci, Vaga, Vodolija), retrogradni Merkur pooštrava propise oko društvenih interakcija i naših poruka. Da li svi imaju svoju težinu u vašim vezama i timovima? Jeste li svi na istoj strani i koristite li najnovije tehnologije? Da li ste pravilno pohranili i zaštitili svoje podatke? I jeste li usklađeni s tim kako se predstavljate svijetu?

Pregledajte sve spiskove, obaveze, budžete, vremenske rokove i uticaj i koristite crvenu olovku za ispravke. Kada vidite gdje popravke trebaju biti, kreirajte smjernice, operativne priručnike i sisteme, koje svi mogu lako pratiti.

Foto: Ultra magazin

Svi odnosi bi mogli naići na niz prepreka, prisiljavajući nas da preispitamo naše stilove komunikacije usmjerene na Merkur. Popularni ljubavni savjeti govore ljudima: “Samo budi ono što si!” ali šta to zapravo znači? Iako je važno unijeti autentičnost u svoje interakcije, jednako je važno obratiti pažnju na uticaj vaših riječi i govora tijela.

Kao ljudi, mi uvijek odgovaramo i reagujemo jedni na druge – to je dio našeg sastava od molekula i ćelija. Dakle, kako bi bilo da prihvatite priliku da postanete bolji u prikupljanju signala i poruka drugih ljudi? Pregledajte sve ugovore kako biste bili sigurni, da ste usklađeni tokom retrogradnog Merkura u jesen 2022. Ovaj duboko zaron, bi vam mogao uštedjeti buduće pravne probleme ili postaviti zdraviji ton za vaše radno okruženje.

Znanje je moć, a na emocionalnom nivou, to je put do osjećaja sigurnosti! Čak i najbolje veze mogu utonuti u burne vode. Biće potrebno strpljenje, kako bi stvari bile ok. Bivši će biti posebno skloni prisjećanju – smatrajte se upozorenim, nemojte se šokirati kad vam se počnu javljati bivši partneri i simpatije!

Fokusirajte se i na wellness, rad na sebi, idite dublje u svoje rituale brige o sebi. Gdje biste mogli izbaciti stres iz svog života? Promijenite svoju ishranu, kako biste smanjili upalu i poboljšali zdravlje crijeva, ključnu komponentu jakog imuniteta. Jasna komunikacija je uvijek ključ za plovidbu kroz retrogradni Merkur za jesen 2022. Merkur je retrogradan može učiniti da se osjećate pomalo izgubljeno, ali vam takođe daje moć da pronađete sebe.

Pročitaj

Foto: Ultra magazin

Budući da Merkur ne funkcioniše tako optimalno kao što obično radi, izaziva vas da razmišljate izvan okvira dok je retrogradan. Umjesto da idete od tačke A do tačke B, možda ćete morati da idete od tačke C pa nazad do A, možda idite kratkim obilaznim putem u tački D, i onda na kraju završite tamo gde ste trebali! Na kraju krajeva, ova retrogradnost vas ohrabruje da se upustite u utabane staze, gdje ćete uvijek iskusiti najveći rast. Razmislite o svim lijepim stvarima na koje naiđete, kada krenete pogrešnim izlazom! Ponekad frustrirajuća odlaganja, mogu dovesti do neočekivanih blagoslova. Zato ne brinite toliko.

Uz to, retrogradni Merkur obično nije najbolje vrijeme za početak novog projekta ili ulazak u novu vezu. Umjesto toga, ovo je sjajno vrijeme da provedete vrijeme u preispitivanju, ponovnoj strategiji, ponovnom izvođenju, ponovnom preračunavanju i ponovnoj evaluaciji. Nemojte vršiti pritisak na sebe da napredujete, kada vam je važnije da poravnate račune i da se riješite problema.

Ova retrogradnost može pokrenuti izazov za vašu dnevnu rutinu i natjerati vas da počistite nered, koji ste izbjegavali. Neka vas ova retrogradnost inspiriše da se organizujete, korak po korak. Moglo bi vas čak natjerati da dešifrujete razliku između hladne tvrde istine i fantazija u koje i dalje vjerujete, čak i kada su činjenice ispred vas!

Počećete da shvatate šta su vas ovi izazovi naučili. Međutim, ne očekujte da će se retrogradna magla odmah raspršiti, jer će postretrogradna sjenka Merkura, trajati sve do 17. oktobra. Iako čekanje na retrogradni Merkur može da se završi može biti više nego frustrirajuće, imajte na umu da će većina njenog intenziteta, trajaće samo tri sedmice. Ovo ste već do sada preživjeli i sigurno ćete preživjeti opet! Sretno!

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum