Trenutno čitaš
Šta nas očekuje u sezoni Djevice do 22. septembra?

Šta nas očekuje u sezoni Djevice do 22. septembra?

Bingo Plus Banja Luka - Rođendanska nagradna igra
Bingo Plus Banja Luka - Rođendanska nagradna igra

Nakon velike, burne, vruće i dramatične sezone Lava ispunjene sindromom glavnih likova na sceni, Sunce iz znaka Lava kreće u hladniju, analitičnu, smireniju teritoriju Djevice. Od 24. avgusta Sunce je u znaku Djevice sve do 22. septembra i više ćemo se fokusirati na to, da radimo najbolje što možemo za sebe, više nego da oduševimo druge.

Ultra magazin

Ako je cijeli svijet bio pozornica tokom sezone Lava, predstava je sada gotova i vrijeme je za čišćenje i spremanje. Kao zemljani znak kojim vlada Merkur, glavna briga Djevice je da nas prizemlji i vrati u stvarnost nakon vruće sezone Lava. Ako nas je ljetna zabava izbacila iz kolosijeka u bilo kojem aspektu naših života, praktičan i marljiv pristup životu Djevice, može nam pomoći da se vratimo u formu za tren oka. Nakon zabavnog jula i avgusta, vrijeme je da se smirite.

Vibracije povratka u školu i na posao su ovdje jake, a tokom sezone Djevica često se ponovo povezujemo s rutinama i navikama, kojima smo možda izgubili trag. Čišćenje, pročišćavanje i organizovanje sve nam to dobro služi, dok prolazimo kroz sezonu Djevice. Male promjene često dovode do najvećih pomaka tokom vremena. Naše navike su važne, a sezona Djevica nas podsjeća da postoji magija u svakodnevnim sitnicama. Sada je savršeno vrijeme da povratimo navike, posebno one koje su od koristi našem zdravlju: mentalnom, fizičkom i duhovnom. Ovo je vrijeme kada implementiramo promjene i istražujemo samousavršavanje, rast i rad na sebi, kako bismo stekli ravnotežu koju ćemo nadamo se dostići tokom sezone Vage.

Foto: ultra magazin

Koju malu naviku možete promijeniti ili napustiti da biste poboljšali svoj život? Obaćajte sebi da ćete meditirati jednom dnevno ili ići u dugu šetnju jednom sedmično ili unaprijediti svoju zdravu ishranu, šta god smatrate da vam najbolje odgovara, bez obzira koliko mali, ovo može biti pozitivan korak naprijed.

Naravno, uvijek postoji energija sjenke koja dolazi sa bilo kojom vrstom tranzita. Nedostatak Djevice može biti želja za savršenstvom, koja ponekad navodi ljude da vjeruju da je energija Djevice u potrazi za greškama i pretjeranoj kritičnosti. Djevica je usklađena s tim da stvari radi na ispravan način i da se spusti na rješavanje problema. Drugim riječima, Djevica jednostavno želi da stvari ispravi kako treba i ponekad se to može manifestovati u pretjerano kritičnim ili perfekcionističkim tendencijama. Bez obzira na vaše dobronamjerne namjere, te vibracije mogu loše uticati na ljude, stoga budite svjesni svojih komunikacijskih vještina i načina na koji komunicirate s drugima tokom ovog vremena, da nekog ne povrijedite.

Foto: Ultra magazin

Zbog ove potrebe za perfekcionizmom, možda smo propustili važne stvari u životu samo zato što smo bili previše fokusirani na detalje. Život nije savršen i ne bi trebao biti, tako da je neophodno prihvatiti nesavršenosti i mane u sebi, svom poslu i onima koje voliš. Iako kliše, istina je – ponekad moramo stati i pomirisati ruže.

Istog dana kada Sunce uđe u Djevicu, njen planetarni vladar, Merkur, ulazi u pred-retrogradnu zonu. Zatim, retrogradni Merkur u potpunosti počinje 9. septembra u Vagi. To znači da će cijeli mjesec koji je pred nama, biti suočen s velikim nedoumicama, greškama, lošoj komunikaciju, preprekama, zastojima, problemima s putovanjima i porukama naših bivših. Dobra vijest je da ovo može biti vrijeme za razmišljanje i razumijevanje – ako smo otvoreni da čujemo druge ljude i gledamo unutra. Često to govorimo, ali retrogradnosti nisu sve loše, one nam omogućavaju da ponovo naučimo i preispitamo šta se dešava u našim životima, da analiziramo sebe, svoje odluke i postupke, a u kombinaciji sa radnom etikom sezone Djevica, to može biti i najbolje.

Foto: Ultra magazin

Još jedan tranzit na koji treba obratiti pažnju je kada se Sunce spoji sa retrogradnim Uranom i lunarnim sjevernim čvorom od 03. do 15. septembra, međutim nema čega da se plašite, jer će ova energija zapravo podstaći pozitivne promjene u našim životima. Sudbina će ovdje igrati veliku ulogu, a mogli bismo biti u nekim ozbiljnim otkrićima i prosvjetljenjima u ovom periodu. Tada bi sve promjene koje su se dogodile u našim životima ove godine mogle imati smisla.

Pročitaj

Iako će nas retrogradni Merkur malo saplesti, sezona Djevica je tu da organizuje naše misli, naše živote i budućnost. Nakon nekoliko haotičnih mjeseci, to je upravo ono što nam treba. Sezona Djevice je fokusiranje na posao i povećanje efikasnosti u životu. Sezona Device će uticati na svaki horoskopski znak, ali Djevica i Ribe će to najviše osetiti.

Ultra magazin

Tokom sezone Djevice, naći ćete novi tok za povećanje efikasnosti u gotovo svakom aspektu vašeg dana, od radnih navika, do rutine vježbanja. Mladi mjesec 27. avgusta u Djevici nas tjera da svoje nade i ostvarimo. Venera ulazi u Djevicu 5. septembra, dodajući praktičnost i razlog našim romantičnim osjećajima. Retrogradni Merkur počinje 9. septembra i traje do 2. oktobra, pa ćete želeti da budete oprezni u svim komunikacijama, potpisivanju ugovora, saobraćaju i putovanjima. Pun mjesec u Ribama 10. septembra budi naša sjećanja, maštu i snove. Sezona Djevice 2022. donosi sa sobom svu energiju novog početka i nudi mogućnosti za produktivnost u izobilju.

Sezona Djevice 2022. vrvi od nove energije za oslanjanje na praktične rutine, zdrave navike, organizovanje i kreiranje spiskova ciljeva, želja i snova. Misija ove praktične Djevice je pedantno izvođenje svega što se tiče usluga i organizacije. Promjenjivi znak kojim vlada Merkur, Djevica posjeduje energiju jasne komunikacije i detaljno orijentisan zdrav razum. Vibracije Djevice mogu riješiti probleme i logično procijeniti plan puta, koji predstoji. Vladar šeste kuće, Djevica je takođe sve o zdravlju i svakodnevnim dnevnim rutinama. Sezona Djevica je savršeno vrijeme da se otresete svega što vam je višak u svakom smislu i uživanja u tome da steknete neke nove zdrave navike. Misli na detoksikaciju misli, duše i tijela!

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum