Trenutno čitaš
Šta nas očekuje u drugoj polovini 2023. godine?

Šta nas očekuje u drugoj polovini 2023. godine?

Weekend Media Festival 2023
Weekend Media Festival 2023

Zvanično smo stigli do polovine 2023. i kao što nam je obećano, već smo prošli kroz neke velike promjene. Horoskop za 2023. godinu obilježila su dva velika tranzita, od kojih su oba ili čvrsto u toku ili se završavaju: na kraju 2022. Jupiter, planeta ekspanzije, prešao je iz Riba u Ovna, gdje je ostao prvih pet mjeseci ove godine, a u martu, Saturn, planeta izazova, prešao je iz fiksnog vazdušnog znaka Vodolije u poslušni vodeni znak Ribe, gdje će ostati naredne dve i po godine. Zajedno, ova dva tranzita su nas zamolila da provedemo prvi kvartal godine oslobađajući se oslanjanja na fantaziju i fokusiranja na hrabru akciju. Ali sa Jupiterom koji je sada u Biku i Saturnom koji je udobnije smešten u Ribama, ulazimo u novu fazu – u onu u kojoj se osećamo više inspirisanim svojom razvijenom sviješću.

Kada gledamo šta možete očekivati tokom ostatka 2023. godine, takođe je važno napomenuti da je Sjeverni čvor još uvijek u Biku (kao i Uran, planeta revolucije i neočekivanih promjena) do jula. Ovaj tranzit traje godinu i po, pa se sjetite gdje ste bili početkom 2022. godine. Vjerovatno je da je početak 2023. istaknuo slične teme: suočavanje s našim ličnim i kolektivnim sjenama i pronalaženje zdrave ravnoteže između vlastitih potreba i svijest o potrebama drugih. Privatnost, tajnovitost, manipulacija, opsesija, praktičnost i emocije — ova pitanja i ideje će prožimati našu svijest dok pokušavamo da živimo život vođen vrijednostima i istražujemo kosmičke lekcije koje je ova decenija spremala.

Pinterest

Sa Uranom, sjevernim čvorom, a sada i Jupiterom u znaku Bika, mnogi od nas će se distancirati od veza, poslova i načina razmišljanja koji su nas predugo držali zaglavljenima. Zbog pomračenja Bika i Škorpije i tranzita čvorova, takvi pomaci će se dogoditi čak i ako bismo radije ostali u našim zonama udobnosti. Do trenutka kada Sjeverni čvor uđe u Ovna u julu, otkrićemo da su se naša prijateljstva i radna dinamika dramatično promijenili u posljednjih godinu i po dana.

Pluton, planeta transformacije i ponovnog rođenja, takođe se retrogradno kreće iz Vodolije u Jarca u junu, nakon što je napravio monumentalni pomak iz Jarca, gdje je bio 14 godina. Pluton nam pokazuje gdje moramo evoluirati, bez obzira da li se osjećamo spremni za to. Čovječanstvo kao kolektiv će proći kroz svojevrsno reprogramiranje, gdje nemamo drugog izbora nego da se podignemo. To znači oslobađanje od zastarjelih struktura i načina razmišljanja koji su nas možda držali u matričnoj stvarnosti. Jednom kada odlučimo da skinemo veo, nema granica za ono što možemo postići.

Pluton u Vodoliji i Jupiter u Ovnu podsjetili su nas da možemo rastaviti bilo koji sistem(e) koji odaberemo, posebno one koji postoje u nama samima. Sada, Pluton u Jarcu i Jupiter u Biku traže od nas da napravimo korak unazad kako bismo ponovo procijenili sve što smo mislili da znamo o čovječanstvu – dajući nam priliku da definišemo kako sloboda izgleda za nas na individualnom i kolektivnom frontu.

Evo šta horoskop za drugu polovinu 2023. ističe za vaš znak i/ili podznak.

Ovan

Hiron, asteroid koji predstavlja naše unutrašnje rane, u vašem je znaku od 2018. i ostaje tamo do 2026. Na ovoj polovini, od vas se traži da razmislite o svom putu izlječenja. U međuvremenu, Jupiterovo prisustvo u vašem znaku od 20. decembra 2022. do 16. maja 2023. katapultiralo vas je do novih visina, započevši 12-godišnji ciklus rasta i transformacije u vašem životu, odbijajući da vam dozvoli da zaglavite u prošlosti. Koje god korake da ste preduzeli da pokrenete svoj novi početak ranije ove godine, počeće da se manifestuju do punog mjeseca u Ovnu, 29. septembra.

Foto: Ultra Magazin

Kada je Jupiter izašao iz vašeg znaka i ušao u Bika 16. maja, finansije su ponovo postale ključna tema. Ali umjesto da se fokusirate na generacijsko bogatstvo, fokusirali ste se na svoje svakodnevne finansije i stvaranje veće stabilnosti u tom području vašeg života. U budućnosti, ključ bi mogao biti da pojednostavite svoj životni stil i preuzmete manje odgovornosti uz maksimiziranje povrata na ulaganja i finansijske izbore koje donosite.

Bićete aktivirani ulazom sjevernog čvora u vaš znak počevši od 17. jula, gdje će ostati do 2025. Sjeverni čvor simbolizira nečiju višu sudbinu, što znači da ako ste se osjećali izgubljeni ili zbunjeni u vezi svog puta, vjerovatno ćete imati seriju “aha!” trenutaka u drugoj polovini godine kada se oslobodite ometanja i posvetite se svojoj evoluciji. Ove godine, Ovnovi, smatrajte sebe magnetom za sve što poželite, bilo da je to posvećeno i zdravo partnerstvo, krug prijatelja od poverenja, unapređenje na poslu iz snova ili manifestacija kuće iz snova. Vjerujte da svemir želi da pobijedite i da ste već na putu da ostvarite svoje najdublje težnje. Sa Jupiterom i sjevernim čvorom u vašem znaku koji vas vode, ove godine ste favorit svemira.

Bik

Život će vam uskoro postati sladak i ovo je dobrodošao blagoslov; prolazili ste kroz velike duhovne nadogradnje i sa sjevernim čvorom i sa Uranom u vašem znaku. Uran ostaje u Biku do 2026. godine, ali 17. jula Sjeverni čvor izlazi iz vašeg znaka i ulazi u Ovna narednih godinu i po dana. Tokom prve polovine 2023. nastavili ste da integrišete lekcije koje su počele početkom 2022. – kada je Sjeverni čvor ušao u Bika i natjerao vas da se suočite sa sobom na sirov, ranjiv način. Sada se osjećate mnogo bolje upoznati sa svojim sjenama, snagama, nesigurnostima i talentima nego ikada prije.

Foto: Ultra Magazin

Ova samospoznaja može ove godine prenijeti na vas veliko samopouzdanje, ako tako odlučite. To takođe može dovesti do toga da oplakujete kraj veza ili veza koje nisu održive. Znaćete koje su to veze jer one jednostavno neće biti dobre za vaš duh; želudac bi vam se mogao vrtjeti kada pomislite na njih ili svoja prošla iskustva. Sjeverni čvor u vašem znaku je pojačao vašu osjetljivost na vaše tijelo i signale intuicije, pa ako nastavite vjerovati svom tijelu i porukama koje vam ono šalje, uspjećete.

Jupiter, planeta ekspanzije, ušao je u vaš znak tokom sezone Bika 16. maja i tu će ostati do 25. maja 2024. Jupiter nije bio u vašem znaku 12 godina, pa se sjetite gdje ste bili u životu 2011. kao i ciljeve i težnje koje ste imali za sebe. Novi 12-godišnji ciklus počeo je u maju – sedmice od tada su vjerovatno bile neke od najtransformativnijih i najznačajnijih za vas u 2023. godini i nastaviće biti sve do pomračenja punog mjeseca u Biku, 28. oktobra, koje će završiti do dvogodišnjeg ciklusa pomračenja na osi Bik-Škorpija. Prisjetite se potpunog pomračenja mjeseca u znaku Bika 7. novembra 2022. Godinu dana kasnije, shvatićete zašto ste prošli kroz tako radikalno ponovno rođenje 2022. To je bilo neophodno jer ste prerasli svoju zonu udobnosti i temelj vašeg života je morao biti obnovljen iznutra prema van.

Sjeverni čvor takođe izlazi iz vašeg znaka ove godine 17. jula i ulazi u Ovna. Dio vas može oplakivati ovu promjenu jer iako je Sjeverni čvor u vašem znaku doveo do velike odgovornosti, to vam je takođe pomoglo da se oslobodite nezdravih veza i zamislite najbolje za sebe. Jednom kada se Sjeverni čvor prebaci u Ovna, vaš sektor duhovnosti će se aktivirati i počećete primjećivati trenutke kada ste možda pokušavali da ignorišete dublje rane – možda one koje su nastale s kraja odnosa za koje ste nekada brinuli duboko. Ne morate u mislima ponavljati srušene rekorde, ali tokom druge polovine 2023. možda ćete se htjeti fokusirati na unos više fizičkih aktivnosti kao vid samoizlječenja. Kad god se naljutite, trčite ili vozite bicikl i dopustite sebi da vrištite u šumi. Od vas se traži da se oslonite na svoje putovanje iscjeljivanja i da ga gledate kao duhovnu avanturu, a ne kao emocionalni teret. Ovo je godina u kojoj odlučujete da proces ozdravljenja učinite zabavnim!

Blizanci

Početak 2023. vam je možda dao osjećaj déjà vua, Blizanci, jer je vaš planetarni vladar Merkur bio retrogradan u Jarcu do 18. januara, a Mars je bio retrogradan u vašem znaku do 12. januara. mogućnosti da povežete sve labave krajeve – ali 22. januara, Uran, planeta promjena, završio je svoju retrogradnost u Biku, aktivirajući vaš sektor duhovnosti i iscjeljenja. Možda ste primijetili da ste se tada osjećali prizemljenije i manje pod stresom, i vjerovatno ste bili u mogućnosti da se ponašate s više nježnosti na svom putu iscjeljenja.

Foto: Ultra Magazin

Do drugog tromjesečja godine, vjerovatno ste se promijenili zahvaljujući Jupiterovom prisustvu u Ovnu do maja, što vam je pomoglo da privučete veću sreću u svoj život, posebno kada ste se povezali sa novim ljudima u stvarnom životu. Jedna od vaših ovogodišnjih misija nastavlja biti povezivanje s ljudima na dubljem nivou umjesto da ostane na površini.

Prisutnost sjevernog čvora u Biku do jula vam je pomogla da prevaziđete površnost i da zaista vidite sebe i druge kao multidimenzionalna bića koja se stalno mijenjaju. A kada Sjeverni čvor uđe u Ovna, aktivira vaš sektor prijateljstva. Ova sredina godine će vas natjerati da preispitate svoje prioritete i preispitate svoje dvostruke standarde i kontradikcije.

Jedno upozorenje: pazite da ne osuđujete druge ljude zbog ponašanja koje sami pokazujete, omogućavate ili odobravate. Kada se Venera pomjeri retrogradno u Lavu 22. jula, vaš sektor komunikacije će biti aktiviran, ali i blago izobličen, i sve što ljudi rade ili govore možete shvatati lično. Možda bi bilo najbolje obaviti tehnološku detoksikaciju u to vrijeme i potražiti potvrdu u sebi.

Posljednji kvartal 2023. je domaćin posljednjeg pomračenja mjeseca u Biku 28. oktobra, aktivirajući vaš sektor duhovnosti i iscjeljenja. Dozvolite sebi da budete što osetljiviji i nevezani koliko god možete u ovo vrijeme, jer mjeseci neobrađenih osjećanja mogu se pojaviti u vama tokom sezone Škorpije, a vaše emocije će morati da budu zdravo obrađene i priznate kako biste bili na nivou i završili godinu snažno. Terapija, joga, meditacija, vođenje dnevnika, biljna medicina i duhovna povlačenja možda će biti u vašoj blizini ove godine, Blizanci. Odaberite da se ponovo osmislite svjesno vjerujući u najbolji scenario i uzimajući korak po korak pristup samotransformaciji.

Rak

2023. je bila neka vrsta zemlje čuda. Plutonovo prisustvo u Vodoliji od marta do juna aktiviralo je vaš sektor dubine i spajanja. Dobili ste priliku da njegujete zdravu emocionalnu odvojenost (tako je, nevezanost) u različitim oblastima svog života, posebno u vezi sa projektima strasti i dugoročnim investicijama koje držite blizu svog srca.

Foto: Ultra Magazin

Ali ovo je možda bilo lakše reći nego učiniti, jer vas je Saturnov ulazak u Ribe 7. marta natjerao da se posvetite ideji da pustite ljubav kroz potpuno predanje – a to znači da nećete uvijek biti raspoloženi da razmišljate “racionalno”. Ponekad ste se ove godine osjećali potpuno lijeni — i to je zapravo dobra stvar.

Sezona pomračenja ponovo nastupa u oktobru, nakon što je prvi put zahvatila april i maj. Kao biće kojim vlada mjesec, doživljavate metamorfozu sezone pomračenja u povećanom stepenu, pa zakažite vrijeme za brigu o sebi za veći dio oktobra. Neka vas vaš duh vodi, posebno tokom ljetnog solsticija 21. juna kada sunce prelazi u vaš znak, nakon čega slijedi mlad mjesec u Raku 17. jula. Ovo je vaše godišnje ponovno rođenje, a pošto će Jupiter aktivirati vaš sektor karijere u Ovnu, osjećaćete se sigurnije u sebe i svoje ciljeve, što će vam pomoći da napravite skokove u vjeri u drugoj polovini godine, katapultirajući svoju karijeru do eksponencijalnih visina.

Romantično, pazite na retrogradnost Venere u Lavu, koja počinje 22. jula i traje do 3. septembra. Vaš sektor sigurnosti i vrijednosti će biti aktiviran tokom ovog tranzita, što bi moglo dovesti do toga da se morate suočiti sa nesigurnošću koju ste prethodno maskirali od drugih (i čak i od sebe). Tek kada se hrabro suočite sa svojim sjenama, moći ćete davati i primati ljubav sa čistog mjesta — i to će biti vaša misija za 2023. godinu. Vjerujte u obilan bunar iz kojeg se može crpiti i izlijevati ljubav. Gledajte na svoj život kao na produžetak te energije u izobilju i namjerno ga usmjerite prema onome što vam donosi lakoću. Ipak, najbolje je napustiti potrebu za sigurnošću, jer se pomračenje mjeseca u znaku Bika 28. oktobra dešava u vašem sektoru prijateljstva i vjerovatno ćete početi iznova kada su prijateljstva i zajednice u pitanju. Bićete u izmenjenom stanju uma do kraja godine. Vaš godišnji pun mesec u Raku 26. decembra možda će vas navesti da poželite da poljubite sebe ispod imele – tako ćete se osećati magnetično.

Lav

Toliko života kakav znate proći će kroz proces obnavljanja ove godine, posebno kada se Venera bude retrogradno kretala u vašem znaku od 22. jula do 3. septembra. Saturn koji je ušao u Ribe 7. marta doveo vas je od razmišljanja o vašim vezama iz više intelektualne perspektive da budete u potpunosti uronjeni u svoje najdublje emocije i upravljate tim osjećajima pronalaženjem zdravih načina da ih izrazite uključenim stranama – posebno kroz humor.

Foto: Ultra Magazin

Živjeti život koji istinski volite bila je glavna tema za vas ove godine. Jupiterov ulazak u Ovna u aprilu pomogao vam je da upregnete svoje strasti ka opipljivom cilju, a njegov prelazak u Bika 16. maja vas je ohrabrio da pronađete strategiju kako biste svoju profesionalnu putanju uskladili sa svojim strastima.

Sljedeće, Saturnov retrogradni položaj u Ribama 17. juna aktivira vaš sektor dubine, intimnosti i vanjskih resursa, pa ako imate posla s razdvojenošću ili morate riješiti zajedničke finansije, pažljivo koračajte između 17. juna i 4. novembra. možda usred razmišljanja o tome koje su vaše osnovne vrijednosti. Možda ste prošle godine bili fokusirani na premetanje i dokazivanje svoje vrijednosti svom partneru, a sada ćete se osjećati meditativnije i raspoloženije da brinete o svom unutrašnjem ja. Zaslužujete da se oslobodite psihičkih poteškoća kroz duhovno uranjanje. Retrogradnost Venere u vašem znaku od 22. jula do 3. septembra imaće podjednako važan efekat na vas, jer se od vas traži da definišete više od svoje ljepote ili spoljašnjih dostignuća. Ko ste bez tih priloga ili etiketa? Ovo je godina u kojoj se zaista otkrivate sami sebi.

Djevica

Ova godina je za vas počela sporo, ali je ubrzala. Vaš godišnji pun mjesec 7. marta, možda je doveo do toga da dobijete unapređenje na poslu ili da napravite značajnu promjenu u bliskom partnerstvu. Saturn, planeta izazova, ušao je u Ribe istog dana kada i vaš pun mjesec, aktivirajući vaš sektor partnerstva u naredne dvije i po godine, pomažući vam da naučite da prolazite kroz životne bure i rješavate stvari jednu po jednu.

Foto: Ultra Magazin

Pomračenje sunca u Ovnu 20. aprila pomoglo vam je da pokrenete šestomjesečni ciklus izgradnje bogatstva, onaj u kojem sebi dozvoljavate da napravite veće rizike. Jupiterovo prisustvo u Ovnu do 16. maja takođe je unijlo više obilja u vaš život, a možda ste povlačili neke pametne novčane poteze. Do punog mjeseca u Ovnu 29. septembra mogli biste biti mnogo bliže izgradnji svog carstva iz snova.

Sezona Djevica počinje 23. avgusta, a tako i retrogradan Merkur u Djevici, pa bi vaše rođendanske proslave ove godine mogle biti jednostavnije nego inače, jer ćete biti samorefleksivni i pomalo introvertno raspoloženi. Međutim, to ne znači da ne biste trebali dozvoliti da vas slave. Jedna od vaših ključnih lekcija ove godine, posebno kada Sjeverni čvor pređe u Ovna 17. jula, jeste da prestanete da se toliko sakrivate. Prigrlite reflektore ili normalizujte da vas javno vide i slave. Upotrijebite mlad mjesec u Djevici 14. septembra da vizualizirate sebe u martu 2024., kako ste prevazišli svoje unutrašnje blokade i zaista živite u skladu sa svojim najvišim ja. To je ono što će vam 2023. pomoći da napredujete, korak po korak.

Vaga

2023. je godina kada se predajete univerzalnom toku i zaista naučite značenje “vjerovanja u proces”. Nije bilo mnogo planeta u vašem znaku u prvoj polovini godine, i zbog toga ćete koristiti više zakulisni pristup kako biste ostavili svoj trag. Čuvate svoju energiju za sezonu pomračenja, a to je pametan potez, jer se pomračenje Sunca u vašem znaku događa 14. oktobra.

Foto: Ultra Magazin

Vaš ljubavni život je bio u centru pažnje u prvoj polovini ove godine. 20. aprila, pomračenje sunca u Ovnu aktiviralo je vaš sektor partnerstva i braka, drastično promijenivši vaš život nabolje do kraja godine – kada počinjete bez izvinjenja sebe i svoje potrebe stavljati na prvo mjesto. Jeste li to već uradili? Ako je tako, do punog mjeseca u Ovnu tokom sezone Vage 29. septembra, možda ćete se osjećati ispunjeno i zahvalno na svojim intimnim partnerstvima.

Govoreći o sezoni Vage, 14. oktobra ćete doživjeti legendarno pomračenje sunca u svom znaku i to će vam pomoći da zakoračite u aktualizovaniju verziju sebe – onu koja osjeća strah i nastavlja da ide. Nakon intenzivnog ciklusa pomračenja Bika i Škorpije u protekle dvije godine (ciklus se zvanično završava 28. oktobra, tokom posljednjeg pomračenja mjeseca u Biku), pomračenje Sunca pomaže osvjetljavanju kolektivnih energija, unoseći prozračne i ekspanzivne vibracije u kosmos upravo kada nam je najpotrebnije. Pripremite se da primite pažnju i priznanja u ovo vrijeme. Možda ste 2023. započeli opušteno, ali posljednje tromjesečje 2023. osjećaće se eksplozivno. Sve će oči biti uprte u vas.

Škorpija

2023. podižete značenje “energija feniksa” na potpuno novi nivo. Još od januara 2022. Južni čvor, simbol naše karmičke prošlosti, prolazi kroz vaš znak, ohrabrujući vas da obilno upoznate sve aspekte sebe i da se ne bojite onoga što ćete pronaći. 2023. je bila godina eksternalizacije vaše mudrosti i ubiranja plodova vaše hrabrosti. Takođe smo imali niz pomračenja na osi Bik-Škorpija u protekle dvije godine, a 5. maja smo doživeli poslednju eklipsu u vašem znaku — pomračenje punog mjeseca u znaku Škorpije. Ovo pomračenje je možda izgledalo kao neka vrsta obreda.

Pročitaj

Ultra magazin

Jupiterovo prisustvo u Ovnu u prvih pet mjeseci 2023. produbilo je vašu maštovitost, jer je aktiviralo vaš sektor dobrobiti i zdravlja. Ako od januara do maja dozvolili sebi da doživite više mira (bilo da se radi o masažama, kupovini nove knjige svakog meseca, pristajanju na sastanke sa intrigantnim ljudima ili sviranju vašeg omiljenog instrumenta), onda ste usklađeni sa Jupiterovom misijom za vas. Saturnov pomak u Ribe 7. marta je takođe mogao biti prilično miran, jer je aktivirao vaš sektor prave ljubavi, avanture i zadovoljstva. Vaša misija tokom ovog Saturnovog tranzita (koji traje do 2025.) i dalje je da prihvatite dobrotu koja se slijeva u vaš život bez stalnog gledanja preko ramena i pitajući se je li sve to fasada. Prihvatite svoje zaslužene blagoslove.

Kada južni čvor izađe iz vašeg znaka 17. jula i uđe u Vagu, još ćete se osjećati lakše, kao da ste prošli kroz duhovnu maturu. Ova bezbrižnija energija pratiće vas sve do sezone Škorpije, kada nastupa još jedna sezona pomračenja i traži od vas da se suočite sa bilo kojom dugotrajnom neizvjesnošću ili neravnotežom u vašim partnerskim odnosima. Nakon što se konačno pomračenje mjeseca u Biku dogodi 28. oktobra, osjećaćete se kao da ste jednom zauvijek naučili ključnu lekciju o partnerstvu. Kao rezultat toga, neke Škorpije se mogu naći u uspostavljanju službene veze u koju su uložile mnogo vremena i truda ili se, alternativno, opraštaju od onih u koje više ne žele ulagati. Bez obzira na to što se dogodi, 2023. je godina u kojoj ćete se osjećati cjelovito jer niste odustali od ulaganja u sebe, zaštite svog mira i njegovanja prosperiteta.

Strijelac

Vaš planetarni vladar, Jupiter, ove godine provodi vrijeme i u Ovnu i u Biku, što znači da će vaš život izgledati kao spoj spontanosti i strukture – dvije teme koje vam obećavaju dobro dok njegujete život iz snova.

Foto: Ultra Magazin

Granice su vam bile od suštinskog značaja, posebno dok je Jupiter bio u Ovnu do 16. maja, aktivirajući vaš sektor sudbine, prave ljubavi i avanture. Svi su hrlili k vama kao pčele u med — ali ko je zaista bio tu za vas, čak i kada nije sve sjajno? Na koga možete računati tokom tmurnih dana? Prisustvo Sjevernog čvora do 17. jula pomaže vam da pronađete odgovore na to pitanje, jer se vaš sektor duhovnosti, iscjeljenja i zatvaranja aktivira. Možda vam se ne sviđa uvijek ono što nađete, ali važno je da ostanete iskreni prema sebi i napravite potrebne promjene u odnosima ako to vaš duh traži. Duboko u sebi, oduvek ste znali.

3. juna nastupio je pun mjesec u vašem znaku, što dovodi do perioda slavlja za vas. Možda slavite ličnu prekretnicu kao što je unapređenje na poslu ili pokretanje vašeg posla, ili ćete slaviti buđenje u vašoj vezi, ono koje će vam pomoći da se oslobodite prošlih obrazaca i osjećate se usklađenije tokom druge polovine 2023. Šta god da je, uživajte u početku juna, jer kada se Pluton 11. juna vrati nazad u Jarca, bićete kosmički testirani kada je novac u pitanju. Još morate naučiti neke lekcije o tome kako da održite i umnožite svoje bogatstvo, a retrogradnost Plutona kroz vaš novčani sektor će vas izazvati sve do 10. oktobra. Možda ćete se povući u pustinjački način rada.

Međutim, vi zaista oživljavate, posebno nakon 28. oktobra, kada dođe do konačnog pomračenja mjeseca u osi pomračenja Bik-Škorpija. Vaš planetarni vladar Jupiter će do tada biti retrogradan u Biku, tražeći od vas da zauzmete utemeljeniji i blaži pristup postavljanju ciljeva. U početku će vam se činiti da se krećete presporo i da ne napredujete dovoljno, ali do trenutka kada Merkur uđe u Strijelca 10. novembra, a zatim Sunce i Mars 22. i 24. novembra, vi ćete shvatiti zašto ste morali pritisnuti kočnice u oktobru. Sve će se značajno ubrzati tokom sezone Strijelca, a do trenutka kada odredite svoje namjere za vrijeme mladog mjeseca u Strijelcu 12. decembra, imaćete osjećaj kao da su vam se svi rođendanski snovi već ostvarili!

Jarac

Ovo je već bila velika godina za vas kada je u pitanju duhovni razvoj i finansijski rast. Godina je počela tako što ste sjedili sa strane kao posmatrač dok je retrogradni Merkur uticao na sezonu Jarca, a posljednjih nekoliko Saturnovih mjeseci u Vodoliji vas je ohrabrilo da povećate jačinu svog unutrašnjeg glasa i verujete svojim instinktima.

Foto: Ultra Magazin

Kada je vaš planetarni vladar, Saturn, izašao iz Vodolije 7. marta i ušao u Ribe, gdje ostaje do 2025. godine, vjerovatno ste počeli da se osjećate osjetljivije. Energija Riba je u harmoniji s vašom, dok energija Vodolije ima tendenciju da donese više trenja, tako da je ova promjena dobrodošla – ali u početku ste možda mislili da nešto nije u redu.

Prvog maja, Pluton je započeo svoju prvu retrogradnost u Vodoliji poslije decenija. U proteklih 14 godina navikli ste se na Pluton u svom znaku, učeći vas oživljavajućim dubinama transformacije. Ali sada se od vas traži da njegujete duh zdrave emocionalne odvojenosti između 1. maja i 10. oktobra, a to može izgledati kao da preispitujete svoje profesionalne prioritete. Možda odjednom nećete biti raspoloženi da napravite više, učinite više ili da vas više vide tokom ove retrogradnosti. Umjesto toga, postavljaćete sebi egzistencijalna pitanja poput: “Ko sam ja izvan statusa kojem uvijek težim ili brojeva na svom bankovnom računu?” To je glavna tema za vas ove godine. Poznavanje vaše vrijednosti izvan materijalnog i korištenje ekspanzivnih moći vašeg duhovnog obilja vaši su ključevi ispunjenja i blaženstva.

Vodolija

Ove godine ste se oprostili od Saturna, vašeg planetarnog vladara, koji je protekle dvije i po godine proveo u vašem znaku. Zbog toga je prvi ili drugi kvartal ove godine djelovao kao radikalno ponovno rođenje, gdje su se sve vaše vizije, ideje i težnje iz protekle dvije godine spojile u jedan veliki prasak. Ali njegov prelazak u Ribe 7. marta aktivirao je vaš sektor sigurnosti za naredne dvije i po godine. Novac vam neće biti toliko važan u konvencionalnom smislu; bićete fokusirani na vrstu bogatstva koja se ne može kvantificirati: duhovno bogatstvo i zdravlje.

Foto: Ultra Magazin

Kada se Jupiter, planeta obilja, preselio u Bik 16. maja, možda ste počeli da provodite vrijeme razmišljajući o svojim obrascima komunikacije sa porodicom i prošlošću. Ovo su dva područja vašeg života u kojima vas ljudi gledaju kao neuhvatljive ili nedosljedne, a budući da je Jupiter planeta sreće, privući ćete više sreće i prosperiteta u svoj život 2023. kada se usudite suočiti se s ovim temama.

Pripazite na retrogradnost Venere u Lavu, koja počinje 22. jula i završava se 3. septembra. Vaš sektor partnerstva i braka je aktiviran ovim tranzitom, što znači da može doći do nekih prepreka koje morate savladati u drugoj polovini godine, posebno ako se vi ili vaš partner osjećate zanemareno. Vaš ponos i ego mogu izazvati dramu u ovo vrijeme, čak i ako se potrudite da “ostanete hladni”. Najljekovitija stvar koju možete učiniti tokom ove retrogradnosti je priznati da imate emocije, da ste strastveni i da ste ljuti. Nema koristi od toga da izgledate kao neko kome nije stalo; čineći to, na kraju se izolujete i od sebe i od drugih. Srećom, pomračenje sunca u Vagi 14. oktobra aktivira vaš sektor ekspanzije i vjerovatno ćete ući u posljednji kvartal 2023. osjećajući se inspirisanim i spremnim za novi početak.

Ribe

Ribe, ovo je bila povoljna, ali izazovna godina za vas jer je Jupiter, planeta obilja, napustio vaš znak krajem 2022. godine, a Saturn, planeta odgovornosti, prešao je u vaš znak 7. marta, gdje će i ostati za naredne dve i po godine. Osjećali ste kako se Saturn postepeno prikrada vama, i na neki način će se njegovo prisustvo u vašem znaku ovih nekoliko godina osjećati kao oštar kontrast veseloj, ekspanzivnoj, hirovitoj, ali pomalo nepredvidivoj energiji iskustva Jupitera u Ribama. Od osjećaja da ste miljenik univerzuma možete preći do osjećaja da vas je svemir izabrao kao osobu za koju želi da prođe kroz najviše iskušenja i nevolja. A možda i jeste. Jeste li spremni za ovu misiju ili ćete se povući u strahu? Izbor je na vama.

Foto: Ultra Magazin

Kada je Jupiter u maju izašao iz Ovna i ušao u Bika, vaš fokus se prebacio na komunikaciju i kreativnost. Ali takođe ćete morati da budete strpljiviji, jer se stvari neće manifestovati tako trenutno kao kada je Jupiter bio u Ovnu, i to je u redu. Ovo je godina u kojoj učite manje je više. Možda ćete na kraju imati manje obaveza i skromniji društveni život, ali to će dovesti do većih mogućnosti u skladu s vašim trenutnim putovanjem i više razlučivanja o tome šta i ko zaslužuje vašu energiju.

Da biste istinski primili sve blagoslove koji vam dolaze, trebali biste očistiti prostor duhovno, fizički i psihički. Otpustite sve misli i predmete koji vas drže vezanima za vašu prošlost i napravite mjesta za budućnost. To je možda lakše reći nego učiniti tokom Saturnove nostalgične retrogradnosti kroz vaš znak od 17. juna do 4. novembra, ali vjerujte da ćete se do trenutka kada se Saturn pomjeri direktno u vašem znaku tokom sezone Škorpije osjećati kao galaktički superheroj koji se suočava sa svojim ranama, pretvara ih u kosmičku moć i ostvaruje sve snove.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum