Trenutno čitaš
Šta nam donosi Venera u Raku?

Šta nam donosi Venera u Raku?

Kada se Venera ugnijezdi u sentimentalnog Raka od 7. maja do 5. juna, poželjećete se držati za ruke, pisati ljubavne poruke i grliti ljude najmanje 20 sekundi koje oslobađaju oksitocin. Najtvrdokornija srca omekšaju kada se planeta ljubavi, ljepote i zadovoljstva nalazi u Raku. 

Kada je Venera u znaku Raka, osjećamo se zadovoljnije u našim odnosima i želimo više smirenog i spokojnog pristupa. Drugim riječima, Venera u Raku je vrijeme da se zavalite i uživate u vašim vezama, bilo platonskim ili romantičnim. Ako ste žudjeli za promjenom u romantičnim vezama, ovo je možda energija za kojom ste žudjeli.

Pinterest

Venera je planeta koja nadgleda naše odnose – to je planeta koja postavlja ton kako vidimo one s kojima smo povezani, bilo da su te veze romantične prirode ili potpuno platonske. Venera ne pravi razliku. Utiče na naše veze i pristup ljepoti svijeta, umjetnosti koju cijenimo i odnosima kojima se divimo.

Rak je vodeni znak, znaci koji su najdublje povezani sa emocijama, intuicijom i posebnom vrstom kreativnosti. Vodeni znakovi i njihovi tranziti potiču našu kreativnost i ljubav da dolaze iz srca, iz našeg centra emocija i osjećaja. Kada je Venera u Raku, naš fokus je mnogo više na tome kako se osjećamo nego o tome kako razmišljamo o nekoj situaciji. A mnogima to može izgledati strano, jer ne žele svi pristupiti svijetu sa srcem na rukavu.

Rak je intuitivan znak, koji nam pomaže da postanemo ljubazniji prema svom partneru i vjerujemo svojim osjećajima. Za one koji su sami, Venera u Raku može vas uskladiti s vašim dubokim emocionalnim željama i pomoći vam da bolje prenesete te potrebe potencijalnom partneru. Vodeni znak će probuditi našu želju za stabilnošću i sigurnošću u odnosima. Rak je znak koji njeguje, što znači da se možete osjećati kao potpuni empata koji upija sve emocije oko sebe.

Ali Venera žudi za ravnotežom, a njena diplomatska energija traži od nas da uskladimo različite aspekte naših života. Rak je znak povezan sa domom i porodicom, što ga čini idealnim vremenom za identifikaciju neravnoteže između kućnog života i romantike i stvaranje granica kada je to potrebno. Dok je Venera u Raku – od 7. maja do 5. juna – bićemo srećni što njegujemo svoje voljene. Ali treba da izbegavamo da se žrtvujemo u ime ljubavi.

Pinterest

Ako vam je bilo teško da izrazite svoja osjećanja ili ste se osjećali raštrkano tokom Venerinog putovanja u Blizancima koji obavljaju više zadataka, ljubavna planeta stacionirana u Raku može vam pomoći da se povežete sa svojim emocijama.

Venera će biti stacionirana u Raku od 7. maja do 5. juna. Njeno kretanje stiže nakon pomračenja punog mjeseca u znaku Škorpije 5. maja, čineći emocije trenutno ekstra delikatnim. Dobro je biti strpljiv i tražiti jasnoću od partnera, posebno kada je u pitanju kako se osjećate i stanje vaše veze. Ako ste slobodni, ova intenzivna energija mogla bi vam pomoći da prepoznate skrivene želje koje možda potiskujete.

Senzualni Mars prelazi u znak Lav 20. maja, a ovaj razigrani trenutak podići će naš libido i potaknuti nas da živimo sve svoje tjelesne fantazije. Mars je planeta koja vlada agresijom, pa pokušajte da sa rezervom shvatite ono što vaš partner kaže, imajući na umu da je vaš temperament možda osjetljiviji nego inače.

23. maja, Rakova vladajuća planeta, Mjesec, spaja se sa Venerom, što ga čini plodnim za romantiku i intimnost. Mjesec vlada našim emocijama, tako da se trenutno možete osjećati duboko povezani sa svojim partnerom, a ako ste slobodni, možda ćete imati jasniji osjećaj šta želite od veze.

Pinterest

Pročitaj u nastavku kako će Venera u Raku uticati na tvoj znak i/ili podznak:

Ovan

Jeste li spremni da postanete sentimentalni? Nema potrebe da se suzdržavate. Samo naprijed i oslonite se na svoje želje, bez obzira da li to uključuje boravak u kući sa svojim partnerom ili, ako ste slobodni, istraživanje i zabavljanje. Ovo bi takođe mogla biti prilika za njegovanje vaše duše i uređivanje vašeg prostora ili trošenje novca na kućni dekor, jer to može biti odraz te ljubavi prema sebi. Ljubav vam bukvalno može pokucati na vrata ili vas sa potencijalnim partnerom može upoznati neki od članova vaše porodice.

Bik

Venera u Raku vam daje hrabrost da govorite iz srca. Prirodni ste romantičar, ali imate tendenciju da previše racionalizirate svoje emocije – Rak vas inspiriše da slijedite svoju prirodnu intuiciju. Ovo je moćno vrijeme da izrazite svoju ljubav prema onima do kojih vam je stalo, posebno jer će komunikacijska planeta Merkur i Sunce biti u vašem znaku u ovom trenutku. Ako ste slobodni, to bi mogao biti trenutak za vježbanje balansiranja uma i želja srca.

Blizanci

Koje su vaše vrijednosti kada je ljubav u pitanju? Venera u Raku skreće pažnju na materijalizam u vašim vezama, bilo da se radi o površnoj ljubavi ili izbegavanju onoga što vam je zaista važno. Vaša urođena racionalnost bi sada mogla pasti u drugi plan. Ako želite da odete na kratak romantični bijeg, krenite. S druge strane, ako ste slobodni, to bi mogao biti miran trenutak za romansu – ali ključni trenutak za povezivanje sa svojim dubokim željama. Oslonite se na svoje vrijednosti i ostanite im vjerni.

Rak

Samopouzdanje je na vašoj strani tokom ovog tranzita. Ovo je sjajan trenutak za makeover. Venera vas može osnažiti da se dublje povežete sa svojim partnerom i na kraju ćete se možda osjećati bliže nego ikada prije. Ako ste slobodni, vaša samouvjerenost može privući nekoga posebnog, zato nemojte odbijati nikakve pozive. Bićete šarmantniji i pristupačniji u cjelini, tako da ne brinite o pokušaju da nekoga impresionirate – samo budite svoji.

Pinterest

Lav

Osjećate li se posebno osjetljivim u pitanjima duše? Energija Raka možda će vas upravo sada zaslijepiti ljubavlju, a ovo bi mogao biti dobar trenutak da udahnete i napunite baterije. Možda previše romantizirate aspekte vaše veze, a sada je vrijeme da skinete ružičaste naočale. Ovo je takođe trenutak za kopanje duboko u svoju podsvijest da otkrijete svoje rane. Ali zadržite barem dio tog osjećaja romantičnog nadanja, jer, mogao bi se pojaviti tajni obožavatelj tokom ovog vremena.

Pročitaj

Djevica

Kada je ljubav u pitanju, ovaj tranzit vas podsjeća koliko su važne vaše platonske srodne duše. Koliko ste dobro uskladili svoj dom, prijateljstva i ljubavni život? Pokušajte da uskladite svoje odnose i razmislite gdje se osjećate najugodnije trošeći energiju. Ako u posljednje vrijeme osjećate pritisak ili agresiju, ohrabrite se: Venera će vam pomoći da razjasnite sve teške situacije s drugima. Zaplet između prijatelja i ljubavnika je karakterističan za Veneru u Raku, ali identifikacija granica je takođe glavna tema.

Vaga

Dobar je trenutak da razmislite o tome kako vaš partner podržava vaše profesionalne ciljeve. Vaša estetika vam je važna, pa je logično da možda potiskujete neka osećanja dok ih držite na okupu za javnost – ali sada je sjajno vreme da budete ranjivi. Ako ste slobodni, možda ćete doživjeti susret s potencijalnim partnerom na nekom poslovnom događaju, a on ne mora nužno biti kolega, pa pokušajte biti otvorenog uma. Ako ostavimo romantiku na stranu, Venera može donijeti dodatnu ljubav vašim projektima. Projekat sa partnerom može biti finansijski unosan i konačno se isplatiti nakon vašeg napornog rada.

Škorpija

Koliko je duboka vaša ljubav? Venera u Raku podržava vašu želju za sigurnošću i stabilnošću, a harmonija sa drugim vodenim znakom vam daje više šarma. Istraživanje uma vašeg partnera može biti posebno plodno kada je u pitanju intimnost upravo sada. Ako ste slobodni, možda ćete biti povučeni i nepokolebljivi kada je u pitanju upoznavanje novih ljudi, ali možda vam se isplati ostati otvorenog srca, jer biste mogli upoznati nekoga posebnog na putovanju. Ovo je sjajno vrijeme da se pojavljujete i komunicirate s ljudima iz cijelog svijeta.

Pinterest

Strijelac

Ovo je osjetljivo vrijeme za vas u oblastima ljubavi. Venera u Raku traži od vas da priznate načine na koje ste prerasli svog trenutnog partnera ili svoja očekivanja od veze ako ste slobodni. S druge strane, ovaj emocionalno intuitivan tranzit ima potencijal da potpuno transformiše vaš ljubavni život. Možda je vrijeme da svoje fantazije pretvorite u stvarnost. Poznati ste po tome što ste avanturistički nastrojeni, pa nastavite u tom pravcu. Ali možda želite da odložite početak nečeg novog upravo sada, jer imaćete dovoljno vremena da to uradite u narednim mjesecima.

Jarac

Venera u Raku vam pomaže da ispunite puno ljubavi. Ovo je podsjetnik da odvojite vrijeme za romantiku i ulijete svu svoju strast u svoju vezu, posebno ako su vam stvari u posljednje vrijeme ustajale ili neuravnotežene. Možda ćete biti skloni da uložite više truda u svoj ljubavni život, jer Rak vas podržava u tome da se pokažete. Ako ste u paru, vrijeme je da pojačate romansu.

Vodolija

Da li je vašem ljubavnom životu potreban dodatni podsticaj? Sa Venerom u Raku, možda ćete se osjećati kao da jednostavno stagnirate kada je ljubav u pitanju – ali to je znak da joj je potrebno malo održavanja. Gdje bi vaša veza mogla koristiti poboljšanja? Kako možete bolje podržati svog partnera? Možda ćete morati da žrtvujete malo brige o sebi da biste pomogli drugoj osobi u ovom trenutku, ali uživate u tome da budete od pomoći. Ako ste slobodni, potencijalno ljubavno interesovanje može se pojaviti u vašoj svakodnevnoj rutini, bilo u lokalnom kafiću, knjižari ili u teretani.

Ribe

Osjećate se ekstra kreativno u svom ljubavnom životu. Venera u vodenom znaku vas podržava u potrazi za zadovoljstvima. Ako ste slobodni, možda ćete doživljavati romansu na svakom koraku. Konačno, ovaj tranzit vas podstiče da radite sve stvari koje vas vesele, koje su zabavne i donose radost u vaš život. Zato je pravo vrijeme da se zapitate: kako možete unijeti više strasti u svoju vezu?

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum