Trenutno čitaš
Šta nam donosi Venera u Jarcu?

Šta nam donosi Venera u Jarcu?

Bingo Kataloška Akcija
Bingo Kataloška Akcija

Planeta ljubavi Venera uskoro će se preseliti u Jarca 9. decembra i ostati do 2. januara 2023. godine. Ovo može biti od pomoći, jer je Jarac znak ciljeva i odluka, a prijatna Venera nam daje mali podsticaj za odluke koje donosimo. U ljubavi možemo više razmišljati o svom putu i obavezama, a tražićemo i više stabilnosti u našim ljubavnim odnosima.

Venera ima veliki uticaj na naše ljubavne živote i veze. Ali uticaj planete tu ne prestaje: kaže se da Venera takođe vlada novcem, ljepotom i kreativnošću. U međuvremenu, horoskopskim znakom Jarac vlada Saturn, planeta teškog rada, granica, ograničenja i posvećenosti. Dakle, šta znači da se ova romantična planeta kreće u tako na ciljeve orijentisanom, ambicioznom znaku?

Ultra magazin

Jarac zaista daje prioritet kretanju naprijed i gledanju ka ambicioznom cilju, tako da kada je Venera u Jarcu, taj mentalitet se primjenjuje na Venerine teme – veza, finansijska sigurnost i ljepota. Možda ćete početi razmišljati o dugoročnijim ciljevima vezanim za ljubav, novac i ljepotu, preuzeti odgovorniji i zreliji pogled i osjetiti želju da se uzemljite i izrazite se na ozbiljniji način u svakom od ovih područja vašeg života.

Kada je u pitanju ljubav, Venera u Jarcu može podstaći tradicionalniji pristup posvećenosti, što sugeriše da smo možda skloniji da se skrasimo s nekim, a ne da imamo prolazne flertove. Ako ste slobodni, možda ćete imati potrebu za posvećenim partnerstvom umjesto ležernih veza. Parovi mogu koristiti Veneru u Jarcu da razgovaraju o dugoročnim zajedničkim ciljevima i obavezama, posebno o svemu što bi moglo ojačati ideju o izgradnji zajedničkog života.

Razgovaranje o teškim emocijama nije nužno Jarčev instinkt, ali važno je dati prioritet tim razgovorima, čak i ako vam se čini da želite ići u suprotnom smjeru.

Ultra magazin

Na sličan način će vjerovatno biti pogođena i druga područja Venerinog uticaja. Što se novca tiče, Venera u Jarčevom konzervativnom načinu razmišljanja mogla bi biti idealna za štednju umjesto za trošenje, tako da ćete možda biti manje skloni razbacivanju i više zainteresovani za ulaganje ili trošenje s više pažnje. Što se tiče stila i ljepote, Venera u Jarcu bi vas mogla navesti da tražite tamnije boje i jednostavnu, neutralnu estetiku, uključujući puno crne i sive.

Venerin tranzit kroz Jarca takođe donosi i neke ključne datume koje treba napomenuti:

22. decembar: Venera u Jarcu će biti u trigonu sa Uranom u Biku. Ovo će biti posebno korisno za zemljane znakove, jer su i Jarac i Bik zemljani znakovi i mogu biti od pomoći za napredak u odnosima, ljepoti i novcu. Možda ćete se osloniti na kreativne ideje i biti spremni da izađete iz kreativne kolotečine ili kolotečine orijentisane na odnose.

Pročitaj

28. decembar: Venera u Jarcu će biti u sekstilu sa Neptunom u Ribama, što ukazuje na tok između planete ljubavi i planete iluzije. Ovaj tranzit će vjerovatno biti pun nade, duhovan i mističan, ali može dovesti i do konfuzije, bijega i difuzije. Najbolje bi bilo ostati prizemljen, ali idealistički nastrojen tokom ovog sekstila.

29. i 30. decembar: Spremite se – ovo je vrijeme kada se Venera u Jarcu spaja sa retrogradnim Merkurom. S obzirom na to da je Merkur planeta komunikacije, nemojte se iznenaditi ako se konci pomrse u razgovorima o vezama, novcu ili ljepoti, iako bi ovo mogao biti dobar trenutak za rješavanje problema i razgovor o događajima iz prošlosti koji i dalje utiču na vas. Više informacija o tome da li je prilika za ljubav ili novac prava ili ne, sigurno će se pojaviti tokom ove konjunkcije, kao i retrogradnog Merkura.

1. januar: Venera se uparuje sa Plutonom u Jarcu, što može biti intenzivno iskustvo. Pluton je planeta transformacije i moći, kontrole. Dakle, mogli biste postati stvarno opsesivni oko nečega vezanog za ljepotu, veze ili novac.

Sve u svemu, Venera u Jarcu je sjajno vrijeme da se posvetite nečemu u oblasti Venerinog znanja, bilo da je to potpuno definisanje vaše veze ili planiranje vaše finansijske budućnosti. Venera u Jarcu može vam pomoći da postavite i držite se ciljeva u vezi s ljubavlju, novcem i ljepotom.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum