Ultra Zanimljivo

Šta nam donosi sezona Blizanaca?

Nakon mjesec dana provedenih u opuštenom Biku, Sunce se 20. maja preselilo u energičan znak Blizanaca, gdje će ostati do 20. juna. Čini se da brbljava, izražajna i opuštena energija Blizanaca ne odgovara situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. I iako je istina da će ova sezona pobuditi neke komplikovane ili frustrirajuće emocije, imamo se mnogočemu veseliti.
Horoskopski znak blizanci
Ultra magazin

Blizanci su vazdušni znak, a njihovo glavno obilježje je komunikacija. “Blizancima vlada Merkur, pa se ovaj period obično fokusira na prikupljanje informacija, tehnologiju i druženje, tako da će se mnogi od nas najvjerojatnije osjećati pomalo zarobljeni u vezi s okolnostima socijalnog distanciranja u kojima se trenutno nalazimo”, priznaje astrologinja Narayana Montúfar.

“Biće teže ostati kod kuće sa ovom Blizanačkom energijom, jer oni vole da se kreću i komuniciraju s ljudima”, slaže se astrologinja Leslie Hale.

Takođe, može nam se desiti da zaboravimo neke sastanke ili dvostruko rezervišemo termine. “Nedostatak komunikacije u ovom znaku je što se ona može rasuti i mijenjati, jer Blizanci prikupljaju toliko informacija, pa važni detalji mogu da nam promaknu”, kaže Hale.

Ali nije sve negativno. “Blizanci su poznati po tome što imaju mogućnost primanja i trgovine informacijama i inspirišu druge”, kaže astrologinja Lisa Stardust. “Takođe se zna da otkrivaju činjenice i dragulje mudrosti koji mogu pomoći svijetu da krene prema evoluciji.” Dok smo usred globalne pandemije, podsticanje svijeta da se promijeni ne zvuči tako loše.

Štaviše, Montúfar kaže da prva sedmica sezone Blizanaca dolazi s mnogim pozitivnim uticajima koje možete iskoristiti u svoju korist. “22. maja, Sunce u Blizancima formiraće pozitivan trigon sa retrogradnim  Saturnom u Vodoliji, donoseći nam dostignuća i priznanje za ranije napore”, objašnjava ona.

“Merkur će se takođe sresti sa retrogradnom Venerom u Blizancima, pomažući nam da se osjećamo voljenim i cijenjenim od strane onih koji nas okružuju, čak i ako ih još uvijek nismo u mogućnosti vidjeti.”

Sa Venerom (planetom zadovoljstva, ljubavi i odnosa) retrogradnom u Blizancima, potreba da se preispitaju naše veze nalazi se visoko na listi prioriteta. Retrogradna Venera daje nam priliku da se svjesnije povežemo sa našim pitanjima intimnih odnosa.

Mars, planeta akcije, takođe se seli u Ribe zbog čega ćete htjeti ići svojim tempom, bilo da uživate u odmoru ili se bavite rokovima na poslu. Stvari će se završiti, svakako, ali to želite učiniti pod svojim uslovima.

Ovogodišnja živahna sezona Blizanaca možda i ne izgleda baš onako kako smo se nadali. Ali ovaj znak nam daje mogućnost da ugasimo svoju frustraciju zbog toga što smo zaglavljeni u zatvorenom prostoru i odvojeni od ljudi koje volimo, pružajući puno prilika za povezivanje s drugima. Obratite se prijateljima i porodici i izrazite zahvalnost što ih imate u svom životu.

Slični članci

Sanjin Hamidović: “Zbog velike potražnje, sedmične usluge čarter letova iz Kine za Evropu smo produžili do kraja godine”

Ultra magazin

Ovi horoskopski znakovi najviše uživaju u samoći i vole vlastito društvo

Ultra magazin

Kako spriječiti suhoću grla nakon buđenja?

Ultra magazin