Trenutno čitaš
Šta nam donosi retrogradni Jupiter?

Šta nam donosi retrogradni Jupiter?

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Jupiter kreće 28. jula retrogradno u Ovnu i njegov ples unazad će se nastaviti do 23. novembra. Iako ne osjećamo retrogradnost Jupitera tako intenzivno kao druge retrogradne planete, datumi početka i završetka tranzita planete sreće su kada ćemo najviše osjetiti tu energiju. Ovi dani možda će nas natjerati da dublje razmišljamo o našem sistemu vjerovanja, osjećaju nade, našim snovima i želji za širenjem i našim duhovnim praksama. Retrogradnosti su vrijeme za preispitivanje i ponovnu procjenu, tako da ćete upravo to raditi do kraja godine.

Ultra magazin

To nam daje priliku da malo usporimo i shvatimo šta želimo da razvijamo u budućnosti. Sa Jupiterom u Ovnu, mi razmišljamo o sebi u svijetu, a ne o svijetu u cjelini — a kada je Jupiter retrogradan u Ovnu, počećemo biti malo manje sebični i htjeti pomoći drugima, ne samo sebi.

Jedna stvar koja nam može biti izazovna tokom ovog tranzita je donošenje odluka koje ne izgledaju tako jednostavne. Poznato je da nas vatreni Ovan tjera da požurimo s odlukama, pa dok Jupiter ide retrogradno u ovom vatrenom znaku, najbolje je da odvojimo vrijeme i planiramo s oprezom. Razmislite o svim svojim opcijama i ishodima prije nego što prerano uskočite u stvari.

Budući da Jupiter vlada učenjem i širenjem, pregledavamo načine na koje smo rasli i šta smo naučili tokom njegove retrogradnosti. Na vatrenoj teritoriji Ovna, Jupiter nas može učiniti prilično impulsivnim, tako da se ova retrogradnost može smatrati blagoslovom.

Od kada je Jupiter ušao u Ovna 10. maja, bili smo ambiciozniji u ostvarivanju naših ciljeva. Dakle, u narednih nekoliko mjeseci, mudro je preispitati naše strategije rasta za budućnost. Ako postoji astrološki fenomen koji nas uči da rast nije linearan, to bi bio Jupiterov retrogradan hod! To mogu biti bilo koje vrste ciljeva, i profesionalni i lični, pa ako je vaš san bio da dobijete unapređenje ili kupite kuću ili se konačno vratite na pravi put u pronalaženju ljubavi, pogledajte šta ste željeli ranije ove godine u odnosu na ono što imate sada. Šta vam nedostaje i šta možete učiniti da krenete naprijed?

Jupiter će ponovo ući u svoj vladajući znak Ribe 24. oktobra, što znači da ćemo ponovo razmatrati teme od kada se tranzit dogodio od 28. decembra do 10. maja (bilo je to prilično pozitivno astrološko vreme). Ako nam se nešto važno ili specifično dogodilo tokom rijetke konjunkcije Jupitera i Neptuna 12. aprila, Jupiterov pad u znak Ribe mogao bi vratiti taj problem.

Pročitaj

Jupiter će u Ribama biti retrogradan sve do samog kraja svog plesa unazad, a za to vrijeme naša vjera i snaga mogu biti u iskušenju. Ne smije se sumnjati u plan svemira, pa je najbolje da zadržite vjeru i vjerujete da se sve događa s razlogom. Razlozi možda neće biti očigledni odmah, ali vremenom će svi dijelovi doći na svoje mjesto.

Iako se vibracije mogu promijeniti tokom ovog astrološkog događaja, to nije nešto zbog čega biste se trebali opterećivati. Stvari se mijenjaju, život ide dalje, i svi mi to shvatimo – iako je srećna planeta možda u maloj gužvi, i dalje nam koristi svaki dan.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum