Trenutno čitaš
Šta nam donosi pun mjesec u Djevici?

Šta nam donosi pun mjesec u Djevici?

Bingo Group
Bingo Group

Dobrodošli u posljednji pun mjesec zimske sezone! Izlazeći 18. marta u zemaljskom znaku Djevice, pun mjesec u martu 2022. godine istaći će sve što treba da se očisti iz naših srca. U toku je neka ozbiljna magija čišćenja.

Canva

Pun mjesec uvijek predstavlja priliku da završite projekte koje ste započeli prije šest mjeseci ili čak dvije sedmice. To su tačke kulminacije i šansa da oslobodite sve što vam više ne služi. I sa ovomjesečnim punim mjesecom koji pada u prizemljenoj Djevici kojom upravlja Merkur, prikupljanje informacija i komunikacija zauzimaju centralno mjesto dok radimo na svim velikim emocijama koje pun mjesec izvuče na površinu.

Energija Djevice je analitična, organizovana i fokusirana na dobrobit – tako da je ova lunacija idealno vrijeme da očistimo svoj život od emocionalne prtljage i očistimo se od toksičnih misli ili odnosa. Možda smo još uvijek u osjetljivoj sezoni Riba, ali energija ovog punog mjeseca ističe naše odgovorne strane i pomaže nam da vidimo šta tačno treba da se oslobodi.

Jedan od glavnih planetarnih aspekata ovog punog mjeseca je bliska opozicija između mjeseca i Neptuna. Planeta duhovnosti ima tendenciju da zamagli racionalnu misao, a kada se suprotstavi mjesecu – što je sve u vezi s emocijama – još je lakše izgubiti se u morima zbunjujućih, komplikovanih osjećaja. Djevica želi da postoji logično objašnjenje za skoro sve, ali pošto smo u potpunosti na dubokom kraju sezone Riba, a Neptun igra tako istaknutu ulogu u ovom lunarnom događaju, biće neophodno da se čvrste činjenice i brojke na trenutak ostave u pozadini.

Dobra strana: Neptunovo suprotstavljanje Mjesecu može pojačati vaše intuitivne i maštovite sposobnosti. Prečesto, cerebralna priroda Djevice može zasjeniti njihovu sposobnost da osluškuju svoj unutrašnji glas, ali kada budu u stanju da isključe glavu i povežu se sa svojom intuicijom, njihovo samopouzdanje i sposobnost da preuzmu kontrolu rastu. A ovaj pun mjesec bi vam mogao pružiti priliku da učinite upravo to.

S druge strane, ovaj aspekt nam može pomoći da iskoristimo svoju kreativnost i saosjećanje, tako da bismo trebali u potpunosti prihvatiti upravo te kvalitete Riba. Uz to, osnažujuća veza sa intenzivnom planetom Plutonom daje ovoj lunaciji i transformativnu stranu. Sada imamo pristup dubokoj snazi ​​i možemo je iskoristiti da pojačamo naše namjere tokom punog mjeseca.

Na dan punog mjeseca, planeta komunikacije, Merkur, će se približiti konjunkciji sa Jupiterom, planetom sreće, obilja i ekspanzije, što može biti jedan od najsretnijih aspekata za dijeljenje onoga što je u vašem srcu. Budući da se konjunkcija dešava u Ribama, možete očekivati više razgovora o emocijama, kreativnim projektima, duhovnim potragama i iscjeljenju. I koliko god bilo izazovno pokrenuti određene teške teme i pozabaviti se sa svojim voljenima, Jupiterovo prisustvo nudi osjećaj vedrine i optimizma, služeći da vas podsjeti da se iznošenje istine može pokazati od velike koristi na duge staze.

Djevice su potpuno u planiranju, pripremi i fokusiranju na detalje. Slično tome, ova lunacija je idealno vrijeme da unesete red u svoj život. Ali to je i vrijeme da prekinete sa svojim lošim navikama. To je zato što Djevicom vlada šesta kuća rutine, zbog čega je dobra ideja prekinuti veze sa stvarima koje vas usporavaju u ostvarenju velikih snova koje ste stvarali i sanjali tokom sezone Riba.

Pročitaj

Ako ste tražili znak da se oslobodite nečega što vas je sputavalo…onda je to to!

 

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum