Trenutno čitaš
Šta nam donosi pun mjesec u Djevici?

Šta nam donosi pun mjesec u Djevici?

Pun mjesec često doživljavamo kao prosvjetljujući vrhunac – pun drame i emocionalnih visina. Pun mjesec u Djevici koji se dešava 7. marta 2023. biće posebno moćan.

Pun mjesec u praktičnoj Djevici poklapa se sa Suncem, Merkurom i Neptunom, planetama u romantičnom vodenom znaku Riba.  Osa Djevica – Ribe govori o služenju i ulozi koju igramo u pomaganju drugima u našim lokalnim i globalnim zajednicama. Dok Ribe predstavljaju intuiciju i duhovnost, Djevica predstavlja svakodnevnu rutinu, fizičko zdravlje, posao i vanjsku stvarnost.

Ultra magazin

Kad uzmemo u obzir posljednjih šest mjeseci, pun mjesec u Djevici poslužiće kao kontrolna tačka za zdrave navike, održive rutine i odnos prema poslu. Tokom ovog lunarnog ciklusa, mogle su se pojaviti nove mogućnosti za jačanje mentalnog, emocionalnog i fizičkog zdravlja. Možda je postojala nova profesionalna pozicija koja bi mogla ponuditi zdravije radno okruženje, ili su možda promjene životnog stila obrađene prilagođavanjem elemenata nečijeg života. Oslobodite se bilo kakve preostale anksioznosti, kritike i bilo čega drugog što koči samousavršavanje tokom punog mjeseca u Djevici kako biste zaokružili ovaj ciklus.

Vrijeme je da se oslobodimo straha da ćemo pogriješiti i umjesto toga vjerujemo u sebe. Pun mjesec u Djevici nam pruža priliku da se očistimo od svih misli ili uvjerenja da nismo vrijedni ili da nismo dovoljno dobri. To je prilika da se oslobodimo težine perfekcionizma i transformišemo svaku grešku u snažnu lekciju koja će nam pomoći da evoluiramo.

Ultra magazin

Još jedan važan faktor u igri je Saturn – planeta koja vlada granicama, odgovornošću i samosavladavanjem – koji napušta Vodoliju i ulazi u Ribe samo sat vremena nakon punog mjeseca. Iz tog razloga, ovaj pun mjesec mogao bi dovesti do okončanja situacije koja je počela 21. marta 2020. godine, kada je Saturn prvi put ušao u Vodoliju. Budući da Saturn vlada karmom, ovi završeci ili veliko finale će djelovati da je tako bilo “suđeno”.

Nervozna energija Djevice će biti pojačana, ali srećom, pun mjesec u Djevici će imati mentalitet “naporano radi, dobro uživaj”, tako da bi ovo mogla biti prilično produktivna lunacija, posebno ako želite započeti svoje proljetno čišćenje.

Mjesec će takođe formirati trigon sa Uranom u Biku, stvarajući harmoničan savez. Iako su trigoni obično povoljni, Uran će punom mjesecu dati radikalnu notu, poput nedostatka emotivne stabilnosti, što rezultira promjenama raspoloženja, pa pokušajte ostati donekle prizemljeni. Očekujte neočekivano, jer aspekt Mjesec-Uran podrazumijeva neočekivane zaplete!

Ultra magazin

Pročitaj kako će pun mjesec u Djevici uticati na tvoj znak i/ili podznak:

Ovan (20. marta-19. aprila)
Ovaj pun mjesec učiniće vas vrlo svjesnim promjena koje trebate učiniti na nivou zdravlja i dobrobiti, donoseći vam priliku da napustite sve loše navike. Dakle, ako razmišljate da započnete praksu meditacije ili novi plan treninga, sada je vrijeme.

Bik (20. april-20. maj)
Otprilike u ovo doba godine, možda ćete biti toliko investirani u svoju zajednicu da zaboravljate sebi dati malo ljubavi. Ako ste žudjeli da započnete novi kreativni poduhvat ili promijenite nešto u svom izgledu, imate kosmički blagoslov. Čak i jednostavan čin odvajanja vremena za zabavu može imati veliki uticaj.

Blizanci (21. maja-20. juna)
Negujte dom tokom ovog punog meseca, bilo da to znači čišćenje, organizovanje ili ugodnu noć. Vaši lični ciljevi, ambicije u karijeri i odnosi u zajednici su ojačani time koliko dobro brinete o svom prostoru. Ne zaboravite da vodite računa o svom korijenu kako bi vaše grane mogle rasti.

Rak (21. jun-22. jul)
Ovaj pun mjesec će vas natjerati da trčite užurbano dok vam poruke, pozivnice i milioni zahtjeva istovremeno stižu u inbox. Na dubljem nivou, počećete primjećivati dugoročnu promjenu u kojoj će vas svemir potaknuti da počnete mijenjati svoj cjelokupni sistem vjerovanja.

Lav (23. jul-22. avgust)
Vjerovatno ćete biti zabrinuti za finansijske poslove ili razmjene tokom ovog mjeseca. To bi moglo označiti kraj neke finansijske situacije ili vas natjerati da možda ponovo procijenite davanje i uzimanje u vašim vezama.

Djevica (23. avgust-22. septembar)
Pun mjesec koji se javlja u vašem znaku nudi dugme za resetovanje – otpustite ono što vas sprečava da počnete iznova i njegujte veze koje vas ispunjavaju. Potražite odgovore od mentora, knjiga i vlastite plodne mašte kako biste zacrtali avanturu svojih snova.

Pročitaj

Vaga (23. septembar-22. oktobar)
Ovo će biti intenzivno, emotivno vrijeme za Vage. Obratite pažnju na svoje snove, veze i razgovor sa sobom, jer oni igraju značajnu ulogu u vašem unutrašnjem pejzažu. I zapamtite: podrška može doći sa najneočekivanijih mjesta; vaša žeđ za ekspanzijom će privući moguće mentore i saradnike.

Škorpija (23. oktobar-21. novembar)
Pun mjesec bi mogao donijeti dramu. Očekujte neke završetke. Iako bi moglo biti tužno vidjeti neke od vaših vršnjaka kako odlaze, to takođe može otvoriti vrata drugim prilikama na putu.

Strijelac (22. novembar-21. decembar)
Ovaj pun mjesec će uticati na vašu ravnotežu između posla i života. Čini se da svi žele nešto od vas, od vaših šefova do vašeg partnera ili cimera. Ako možete, održavajte svoj raspored fleksibilnim! Situacija u karijeri takođe bi mogla dostići vrhunac, stavljajući vas u centar pažnje za dobro obavljen posao.

Jarac (22. decembar-19. januar)
Ovo je vaše vrijeme za ekspanziju i avanturu. Vrijeme je da započnete novi projekat ili uskočite u novu potragu – čak i ako ne možete putovati ili krenuti na putovanje iz snova, pročitajte nove knjige, otkrijte nove podcaste i razgovore kako biste se inspirisali.

Vodolija (20. januar-18. februar)
Fluktuacije u vašoj egzistenciji i matičnoj bazi mogu vas natjerati da ostanete bez daha u borbi za stabilnost. Pronađite mir u onome što čini da osjećate radost, u onima zbog kojih se osjećate živim. Zapamtite da su počeci oplođeni onim što se završava prije njih, a vi ste dio ovog prekrasnog regenerativnog procesa.

Ribe (19. februar-20. mart)
Za vas, ovaj pun mjesec najavljuje trogodišnji period u kojem će vas svemir tražiti da se otkrijete! Koja je svrha vašeg života? Kako možete izgraditi nešto značajno u svom životu? Fokusirajte se na odgovore na ova pitanja dok glavni učitelj Saturn ulazi u vaš znak. Šta god da izgradite za sebe u naredne tri godine, ostaće u vašem životu zauvek!

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum