Trenutno čitaš
Šta nam donosi mlad mjesec u Djevici 27. avgusta?

Šta nam donosi mlad mjesec u Djevici 27. avgusta?

Mlad mjesec u Djevici koji nas očekuje 27. avgusta je posljednji lunarni ciklus ljetne sezone. Savršeno je vrijeme da u potpunosti prihvatite vibraciju sezone Djevice, tako što ćete okrenuti novi list u svom životu i napraviti neke planove za budućnost usmjerenih na zdravlje, zdrave navike, fitness, zdravu ishranu, wellness, redovne godišnje preglede kod ljekara. Ovaj lunarni reset će se manifestovati na različite načine za svakog…

Ultra magazin

U avgustovskom mladom mjesecu sunce i mjesec su usklađeni u prizemljenom i detaljno orijentisanom znaku Djevice, koji naglašava stvari vezane za dobrobit, dnevne rutine, zdravlje i cjelokupno samopoboljšanje. Ova sjajna eksplozija zodijačke energije Djevice, može vas inspirisati da usvojite neke nove zdrave navike u svakodnevnom životu i radu i ispeglate praktične aspekte svojih planova. Pažljiva Djevica cijeni čistoću, disciplinu, planiranje i red, pa pod ovim mladim mjesecom dozvolite svom unutrašnjem perfekcionisti, da vodi bilješke o svemu što biste željeli organizovati – bilo da se radi o neredu vašeg stola ili ormara ili o vašim uvijek neurednim emocijama.

Međutim, ovaj lunarni trenutak mladog mjeseca u Djevici, nije bez izazova. Mladi mjesec će se kretati sa planetom ratnikom Marsom, tako da bi događaji oko ove lunacije zaista mogli pritisnuti vaše dugmiće i testirati vaše strpljenje. Iako možda osjećate poriv da odmah preduzmete akciju, vjerujte da je bolje pričekati da se sve emocije potaknute mladom mjesecom ohlade, prije nego što povučete poteze – pogotovo zato što će se planeta vrijednosti Venera, svađati s Uranom koji voli haos i promjene, što bi moglo donijeti neke iznenadne promjene srca, takođe. Čuvajte svoj mir dok pravite svoje planove i budite spremni da se prilagodite promjenjivim okolnostima. Ovaj mlad Mjesec je u sukobu sa Marsom.

Foto: Ultra Magazin

Vrijeme je novih početaka, mlad mjesec predstavlja odličnu priliku za nas da formulišemo neke ciljeve u vezi sa svim stvarima kojima vlada Djevica kao što je rad, disciplina, čišćenje, analiza, spremanje, zdravlje. Bilo bi dobro da se koncentrišemo na nove načine da organizujemo naš svakodnevni život i svakodnvene navike. Mogli bismo razmisliti o ključnim riječima za ovaj poseban i zemaljski znak – poput stvari kao što su analitičan, inteligentan, rezervisan, kritičan, koristan, brižan, savjestan – i razmotriti načine da poboljšamo, razvijemo ili ugradimo ove osobine u naše ličnosti.

Imajte na umu da se Djevica nalazi negdje u natalnoj karti svake osobe, a to su područja naših života koja su trenutno najviše pogođena. Mlad mjesec u Djevici je odlično vrijeme da se posvetite ličnim ciljevima koji izražavaju pozitivnu energiju znaka Djevice. To uključuje:

  • izgradnju naše zdrave i konstruktivne moći;
  • da zasučemo rukave i bacimo se na ozbiljan posao;
  • početak novog projekta, koji zahtijeva pažnju na detalje;
  • pravljenje spiskova, aktivno označavanje završenih aktivnosti i osjećaj ponosa na naša „mala“ dostignuća;
  • započinjanje novog zdravstvenog režima, istraživanje zdrave ishrane i usvajanje novih zdravih navika u ishrani;
  • postavljanje specifičnih novih rutina, koje će nam pomoći da upravljamo svojim životima na konstruktivan i pažljiv način;
  • rukovanje finijim detaljima našeg svakodnevnog života na organizovan način, korak po korak, tako da možemo osloboditi svoje umove i emocije od nereda.
Foto: ultra magazin

Spremni smo napraviti nešto posebno od našeg posla, rutine ili zadataka. Ovo je moćno vrijeme za transformaciju naših poslova, zdravlja, programa brige o sebi i svakodnevnih navika. Međutim, ovo je vrlo impulsivno vrijeme i važno je ne uskočiti u nešto prebrzo. Ova snažna lunacija koja se održava 27. avgusta može nam pomoći da napravimo čvrste planove, dok ulazimo u posljednji dio ljeta.

Mladi mjesec je snažan period za zasijavanje sjemena za svoje nove navike, hobije, strasti i pokretanje novih stvari, projekata, ideja, navika, rutina, rituala. Avgustovski mlad mjesec odvija se u čistom znaku Djevice koji traži savršenstvo, tako da će nam njegovo značenje pomoći, da sagledamo nered na površini u našim životima i shvatimo u kojem smjeru želimo ubuduće usmjeriti svoje brodove.

Avgustovski mlad mjesec u Djevici inspiriše nas da pravimo pragmatične planove za budućnost i fokusiramo se na dobrobit našeg uma, tijela i duha. Prirodne vibracije Djevice zodijačke energije cijene ljepotu u održavanju stvari jednostavnim, ali njene promjenjive kvalitete omogućavaju joj da se graciozno prilagodi haosu naših okolnosti, koje se stalno mijenjaju. Ovo je odličan trenutak da razbistrimo glave, svedemo stvari na njihove najosnovnije oblike i pokušamo ne komplikovati svoja osjećanja. Nikada ne možemo znati koje će nam se situacije baciti na put u bilo kojem danu, ali ako ostanemo utemeljeni na svojim ličnim ciljevima, imamo veće šanse da se krećemo kroz stvari.

Pročitaj

Ultra magazin

Međutim, uprkos tome što je Djevica razuman zemljani znak, možda je lakše reći nego učiniti pod ovim mladim mjesecom. To je zahvaljujući napetom lunarnom kvadratu sa planetom usijane glave Marsom, koji bi mogao ozbiljno da testira naše strpljenje. Možda ćete poželjeti da skočite na svaku želju ili ideju koja vam padne na pamet, ali oduprite se želji da pritisnete papučicu gasa. Uticaj Marsa na ovu lunaciju može nas učiniti dodatno impulsivnim, ali će nam biti bolje da pustimo da stvari prokuhaju prije nego što nešto učvrstimo. Umjesto toga, usmjerite logičnu tešku praktičnost Djevice i razmislite prije nego što djelujete.

Događaju se i neki važni aspekti koji uključuju vrijednosno orijentisanu planetu Veneru zbog kojih usporavanje stvari postaje još važnije. Venera će se suprotstaviti strogom i ozbiljnom Saturnu u vrijeme mladog mjeseca, što će donijeti potencijal za otrežnjujuće otkriće u vezama i priliku da se pojačamo i zalažemo za našu vrijednost. Osim toga, svađa između Venere i nepredvidive planete Urana, mogla bi dovesti do nekih neočekivanih izazova u vezi sa ljubavnim pitanjima. Sve u svemu, ova kosmička energija stvara posebno emocionalno nabijeno iskustvo mladog mjeseca. Iako možda imamo goruću želju da započnemo nešto novo pod avgustovskim mračnim mjesecom, ovaj mlad mjesec će nam najbolje poslužiti ako budemo manje brzi u djelovanju i više fokusirani na stvaranje prilagodljivih planova otpornih na sve prepreke.

Foto: ultra magazin

Ako možete ublažiti svoje impulse i iskoristiti energiju mladog mjeseca, ovo može biti prelijepo vrijeme za iscrtavanje svoje nove strategije za postizanje onoga što želite. Energija Djevice je temeljita i pažljiva prema detaljima, pa vizualizirajte sebe kako postižete svoje ciljeve i pokušajte predvidjeti sve vjerovatne prepreke. Zapamtite: postoji mnogo različitih puteva, koji vas mogu odvesti tamo gdje želite da budete, pa umjesto da se fiksirate samo na jedan, razmislite o mogućnosti da krenete alternativnim putem ako je potrebno.

S obzirom da su Sunce i Mjesec poravnati u zemaljskom znaku Djevica, ova lunacija je također odlično vrijeme da se fokusirate na čišćenje uma i prisutnost u vašem fizičkom tijelu – na kraju krajeva, Djevica je znak koji vlada našim zdravljem. Meditacija može biti posebno iscjeljujuća, kao i provođenje vremena u miru i u povezivanju s prirodom. Ako imate ciljeve koji se posebno odnose na vaš wellness ili svakodnevnu rutinu, sada je vrijeme da ih ubacite u visoku brzinu. Sticanje nove zdrave navike – bilo da se radi o vožnji bicikla, šetnji, odlasku u teretanu, na bazen ili spa centar ili posvećenosti povećanju unosa vode – savršen je način da iskoristite ovaj motivišući zamah mladog mjeseca.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum