Trenutno čitaš
Šta kupiti na Sajmu knjiga u Banjaluci?

Šta kupiti na Sajmu knjiga u Banjaluci?

Iako je uvijek pravo vrijeme za kupovinu knjige, sada imamo i izgovor, jer je u Banjaluci počeo 28. Međunarodni sajam knjige.

Jesen je sinonim za udobnost i opuštanje u vlastitom domu, i uživanja u dobroj knjizi i omiljenom toplom napitku. Ukoliko ne znaš koje naslove da odabereš na ovogodišnjem sajmu, mi ti donosimo nekoliko prijedloga.

Takaši Hiraide – Gošća

Foto: Ultra magazin

Radnja romana “Gošća” odvija se krajem osamdesetih — početkom devedesetih godina XX vijeka, u vrijeme kada je Japanom zavladala recesija. Mladi bračni par bez djece živi u iznajmljenoj kućici unutar prostranog imanja sa raskošnim vrtom, smještenom u mirnom dijelu Tokija. Jednog dana u njihov život neopaženo ulazi mačka, božanstveno biće kao izvan ovog svijeta, i u njega unosi neočekivanu radost.

Melanholičan roman sa autobiografskim elementima, “Gošća” na izvanredno poetičan i slikovit način pripovijeda duboko dirljivu priču o ljubavi i gubitku, o sudbini i prolaznosti života.

Čudesna mitska bića

Foto: Ultra magazin

Priče i legende o čudesnim bićima od vila do morskih božanstava, preko anđela, zmajeva i mnogih drugih stvorenja prenose nas u jedan magičan svijet u kome je sve moguće. Postoji mnogo mitova i legendi o postojanju čudesnih bića koja žive u svjetovima paralelnim našem. U mračnim šumama, u neistraženim dubinama mora i okeana ili plavetnilu začaranog neba. Za ljubitelje magije ova knjiga je idealna jer nas upoznaje sa nestvarnim stvorenjima i nevjerovatnim pričama koje su se vijekovima pričale.

Lu Fraser  – Greta, najmanja od svih

Pročitaj
rutina istezanja

Foto: Ultra magazin

Za najmlađe i za one koji ostaju vječita djeca odabrali smo ovu preslatko ilustrovanu knjigu. Greta je najbolja mala jačica svoga krda. Njezina je dlaka rudlava, njezina su kopita spretna, a dani su joj ispunjeni hodanjem po ledenim stijenama. Ali nešto je muči: želi da odraste. No, šta ako postoje neke stvari koje samo Greta može napraviti? Ova topla priča pokazaće ti da smo savršeni … baš ovakvi kakvi jesmo!

Petar II Petrović Njegoš – Luča mikrokozma/Izabrane pjesme 

Foto: Ultra magazin

Njegoševo pjesničko Ja uvijek traži odgovore, uvijek polazi od sopstvene iskre i zagledano je u nju, u sebe, tražeći božanske niti posvuda, jer je pjesnik ipak najbliži da shvati i pomiri ambivalentnosti ljudske prirode. Njegove pjesme govore neprestano o kontrastu luče i mraka, borbi protiv prolaznosti i ništavila, neprestanoj svijesti o smrti naspram božanskog porijekla duše i ljudskoj misli kao dokazu besmrtnosti naše iskre.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum