Trenutno čitaš
Šta je novo na Netflixu?

Šta je novo na Netflixu?

L'Occitane
L'Occitane

Novi Netflix naslovi uvijek su razlog za veselje. Šta je novo na streaming platformi za početak 2023? Evo samo nekih od najuzbudljivijih novih izdanja na Netflixu.

Kaleidoscope (1. januar)

Ono o čemu svi pričaju je nova pljačkaška serija, Kaleidoscope. Ono što ovu seriju čini drugačijom od svih ostalih na platformi je to što je ova serija nelinearna, što znači da gledaoci mogu gledati seriju bilo kojim redoslijedom. Ali, publika će i dalje moći da se uključi u finale sezone i svi će imati isto iskustvo. Prilično cool, zar ne? U peridu od 25 godina, Kaleidoscope prati grupu lopova koji zajedno rade na provali u neraskidivi trezor kako bi ukrali 7 milijardi dolara i izveli jednu od najvećih pljački u istoriji. Čuvana najmoćnijim timom za korporativnu sigurnost na svijetu, a uz policiju za petama, svaka epizoda otkriva komadić složene slagalice korupcije, pohlepe, osvete, spletki, lojalnosti i izdaje.

 

The Lying Life of Adults (4. januar)

Dobre vijesti za one koji odbrojavaju do izlaska četvrte i posljednje sezone popularne HBO serije My Brilliant Friend, dolazak još jedne prekrasno snimljene drame na italijanskom jeziku zasnovane na istoimenoj knjizi Elene Ferrante koja prati niz komplikovanih, buntovih napuljskih žena. U režiji Edoarda De Angelisa, ova šestodijelna serija prati očaravajuću Giordanu Marengo u ulozi Giovanne, tinejdžerke koja se osjeća odbačenom od svojih roditelja (Alessandro Preziosi i Pina Turco) i stoga pokušava pronaći ekscentričnu tetku (Valeria Golino) koja je postala otuđena od svoje porodice. Ovo poslednje, zauzvrat, transformiše njen pogled na svijet.

 

The Pale Blue Eye (6. januar)

Pročitaj

Scott Cooper (Crazy Heart, Hostiles) vodi ovu intenzivno atmosfersku, izmišljenu jedinicu koja prati stvarnu književnu legendu Edgara Allana Poea, dok je uvučen u jezivu istragu ubistva kao mladi kadet West Pointa. Uz njega su Gillian Anderson, Lucy Boynton, Charlotte Gainsbourg, Toby Jones, Timothy Spall, Robert Duvall, Harry Lawtey i Christian Bale kao detektiv umoran od svijeta. Sa svojim snježnim vidicima, škripavim kabinama i gavranima koji grakću, prikazuje kako bi ovo formativno iskustvo oblikovalo bogati opus pisca i dovelo ga do uspjeha.

 

Bling Empire: New York (20. januar)

Dorothy Wang – ćerka milijardera Rogera Wanga i člana glumačke ekipe originalnog Bling Empire sa Zapadne obale – preselila se na Manhattan, dajući Jeffu Jenkinsu dovoljan izgovor da proširi svoju zaraznu rijaliti franšizu na Istok. Istaknuće nju i svježu bandu smiješno bogatih azijsko-američkih Njujorčana koji dane provode u kupovini odjeće i dijamanata, a noći posjećujući blistave gala i modne revije.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum