Trenutno čitaš
Šta ćemo gledati na Netflixu u aprilu?

Šta ćemo gledati na Netflixu u aprilu?

April donosi novi talas zabave na naše ekrane, a Netflix se sprema da isporuči raznoliku ponudu, u rasponu od uzbudljivih trilera do nostalgičnih klasika. Jedno od najistaknutijih izdanja koje je spremno da očara publiku je limitirana serija “Ripley”, koja će debitovati 4. aprila.

Spremi se da se prepustiš mješavini drame, neizvjesnosti i nostalgije ovog aprila na Netflixu.

Ripley (4. april)

Pomalo je nevjerovatno koliko je roman Patricie Highsmith iz 1955. Talentovani gospodin Ripley imao dug život u popularnoj kulturi. Od svoje prve filmske adaptacije, odličnog francuskog trilera Purple Noon, iz 1960. do nastavaka poput The American Friend s Dennisom Hopperom iz 1977. godine, bezvremenska priča o Amerikancu koji se prevarom probijao u evropsko visoko društvo plijenila je publiku više od pola vijeka.

Najpopularnija iteracija priče je vjerovatno film Anthonyja Minghelle iz 1999. Talentovani gospodin Ripley, koji je svijetu predstavio čari Judea Lawa, Cate Blanchett i Matta Damona.

Ovog aprila, Netflix će premijerno prikazati radikalno drugačiju verziju Highsmithove proslavljene priče. Pod nazivom Ripley, ova adaptacija izbjegava sve boje u korist oštre crno-bijele kinematografije i postavlja uobičajene uloge od dvadeset i nešto godina Toma Ripleyja, Dickieja Greenleafa i Marge Sherwood s glumcima u tridesetim i četrdesetim godinama: Andrew Scott, Johnny Flynn i Dakota Fanning. Ripley je napisao i režirao Steven Zaillian, čija impresivna biografija uključuje Šindlerovu listu, prvu Nemoguću misiju i Moneyball.

Anthracite (10. april)

Francuska je bila uspješna u nizu napetih trilera smještenih u snježni planinski pejzaž. Pored The Night of the 12th iz 2022., prošle godine, Anatomy of a Fall je bio prihvaćen od strane publike i kritike, a film je zaradio nominacije za Oskara za najbolju glumicu, najbolju režiju i najbolji film. 2024. će vidjeti još jedan francuski triler na vrhu planine, ovog puta u formatu ograničene serije, Anthracite.

Radnja je intrigantna: tijelo mlade žene pronađeno je u francuskim Alpima, a brzo se nagovještava da bi njena smrt mogla biti povezana s masovnim samoubistvom koje se dogodilo na istom mjestu prije 30 godina. Policija pronalazi savršenog žrtvenog jarca u Jaru, usamljeniku koji ima kriminalni dosije od ranije. Ali Jaro se bori za svoju nevinost, a na njemu i ekscentričnoj kompjuterskoj majstorici Idi je da otkriju ko stoji iza ovog nedavnog ubistva i, možda, masovnog samoubistva koje se dogodilo i prije nekoliko decenija.

Baby Reindeer (11. april)

Pripremi se za seriju drugačiju od bilo koje druge, onu koja pokazuje kako jedan čin ljubaznosti vodi niz krivudavi put popločan stotinama sati glasovnih poruka i 40.000 e-poruka. Mračna i dramatična, a ipak smiješna, serija je istinita priča, koju je napisao i u kojoj glumi Richard Gadd, koji je adaptirao svoju nagrađivanu predstavu u ograničenu seriju od sedam epizoda.

Priča je fokusirana na čudnu i višeslojnu vezu komičara Donnyja Dunna (Gad) koji se bori sa ženom po imenu Martha (Jessica Gunning), čije se prvobitno prijateljsko držanje pretvara u nemilosrdno uhođenje Donny-ja.

Njihova prva interakcija je dovoljno nevina: dok radi u svojoj smjeni kao barmen, Donny pokazuje čin ljubaznosti prema Marthi, mušteriji čija je ranjivost odmah očigledna. Ali, kako se kaže, “nijedno dobro djelo ne ostaje nekažnjeno”, a ovaj slučajni susret izaziva opsesiju koja prijeti da im uništi živote i prisiljava Donnyja da se suoči sa svojom duboko zakopanom traumom.

Pročitaj
furiosa

Rebel Moon: Part Two: The Scargiver (19. april)

Rebel Moon: Part Two: The Scargiver nastavlja epsku sagu o Kori i preživjelim ratnicima dok se pripremaju da žrtvuju sve, boreći se zajedno sa hrabrim ljudima iz Veldta da brane nekada mirno selo. Selo je novopronađena domovina za one koji su izgubili svoje u borbi protiv matičnog svijeta.

Uoči svoje bitke, ratnici se moraju suočiti sa vlastitom prošlošću koja otkriva zašto se bore. Dok se puna snaga Carstva obruši na rastuću pobunu, stvaraju se neraskidive veze, pojavljuju se heroji i stvaraju se legende.

Sex and the city

Od starijih izdanja iznenađenje je da će svih šest sezona hit HBO serijala Sex and The City, koje su ranije bile dostupne samo na Maxu, sada biti dostupne na Netflixu od 1. aprila.

Sve 94 epizode originalne hit serije, u kojoj glume Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon i Kim Cattrall, stići će na Netflix. SATC, koji je debitovao 1998. godine, prati živote četiri žene koje žive u Njujorku dok zajedno proživljavaju ljubav, prijateljstvo i seks u velikom gradu.

HBO/ COURTESY: EVERETT COLLECTION

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum