Trenutno čitaš
Špijunska serija Citadel je idealna za sve ljubitelje filmova o Jamesu Bondu

Špijunska serija Citadel je idealna za sve ljubitelje filmova o Jamesu Bondu

Bingo osmica - XXL ušteda
Bingo osmica - XXL ušteda

Ako voliš filmove o Jamsu Bondu, Mission Impossible i Jason Bourne filmove, možda će ti se dopasti nova špijunska serija Citadel.

Citadel je naučno-fantastični akcioni triler koji je smješten osam godina nakon uništenja Citadel – globalne špijunske agencije zadužene za održavanje sigurnosti svijeta – od strane Manticore, moćnog sindikata.

U seriji glume Priyanka Chopra i Richard Madden kao Nadia Sinh i Mason Kane, bivši elitni agenti Citadele čija su sjećanja izbrisana nakon što su za dlaku izbjegli smrt. Posljednjih osam godina, Nadia i Mason su ostali skriveni, nesvjesni svoje prošlosti i živeći nove živote pod novim identitetima. To jest, sve dok Masonu ne uđe u trag Bernard Orlick, još jedan agent Citadele kojeg glumi Stanley Tucci, kojem je potrebna njegova pomoć da spriječi Manticore da učini još više zla.

Serija — koju izvršno produciraju braća Russo, reditelji koji stoje iza filmova kao što su Osvetnici: Rat beskonačnosti, Osvetnici: Završnica i Kapetan Amerika: Građanski rat — jedan je od nekoliko spin-offa koji se odvijaju u drugim zemljama poput Italije, Indije, Španije i Meksika. U intervjuu za National World 2023., kreator David Weil otkrio je da su inspiracija za Citadel bili filmovi o Jamesu Bondu.

Pročitaj

Citadel je dostupan za stream na Amazon Prime Video.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum