Trenutno čitaš
Spektakularni “Elvis” nagrađen najdužim ovacijama na Filmskom festivalu u Kanu

Spektakularni “Elvis” nagrađen najdužim ovacijama na Filmskom festivalu u Kanu

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Publika je na Filmskom festivalu u Kanu drhtala za Austinom Butlerom koji glumi kralja Elvisa, u filmu Baza Luhrmanna. Film je nagrađen sa 12-minutnim ovacijama, najdužim na ovogodišnjem festivalu do sada.

Kako su ovacije trajale i trajale, Butler je, sa suzama u očima, zagrlio podjednako emotivnu Priscillu Presley koja je doletjela u grad na jugu Francuske kako bi pružila podršku filmu o svom pokojnom mužu.

Muzička drama Warner Bros. studija dovela je do vrhunca publiku u Kanu koja je aplauzom pohvalila Butlerovo izvođenje nekih od najvećih Presleyevih hitova, uključujući „Jailhouse Rock“, „Blue Suede Shoes“ i „Suspicious Minds“.

„Elvis“ je prvi Luhrmannov dugometražni rediteljski rad još od „Velikog Gatsbyja“ iz 2013. godine koji je takođe svjetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Kanu. Pored Butlera u glavnoj ulozi, u ostalim ulogama ćemo gledati Toma Hanksa kao Elvisovog zloglasnog menadžera Toma Parkera; Oliviu DeJonge kao Priscillu; Kodi Smit-MekFi je Jimmy Rogers; Yola je sestra Rosetta Tharpe, a Kelvin Harison Jr. je B.B. King.

Baz Luhrmann’s ‘Elvis’ standing ovation during the 75th annual Cannes film festival at Palais des Festivals on May 25, 2022.

Prije svjetske premijere „Elvisa“ u Kanu film je dobio odlične kritike od tri člana porodice muzičke ikone: Priscille Presley, Lise Marie Presley i unuke Riley Keough. Lisa Marie je nazvala film „spektakularnim“, dodajući: „Austin je prelijepo utjelovio i prenio srce i dušu mog oca. Po mom skromnom mišljenju, njegov nastup je bez presedana izveden točno kako treba, s poštovanjem”. Riley Keough je izjavila da je počela plakati u prvih pet minuta filma, dodajući: „Odmah sam osjetila koliko su Baz i Austin uložili truda da sve prikažu kako treba. To je u meni odmah izazvalo emocije… Osjećala sam se počašćenom što su se toliko trudili da zaista dođu do njegove suštine i osjete ono što je on bio. Austin je to tako lijepo prikazao”.

Pročitaj

Baz Luhrmann’s ‘Elvis’ end of screening at the 75th annual Cannes film festival at Palais des Festivals on May 25, 2022.

Život i karijera neponovljivog Elvisa gledana je kroz prizmu njegovog složenog odnosa s menadžerom, Tomom Parkerom. Priča, kako je opisano, duboko zalazi u složenu dinamiku njihovog odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Presleyevog uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave.

Film „Elvis“, u distribuciji Blitz filma, u kina dolazi pretpremijerno 22. juna i to u prestižnom IMAX formatu, ali i standardnom 2D. Ulaznice su već u prodaji online ili na blagajnama kina.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum