Trenutno čitaš
Sophia Loren i Carlo Ponti – Ljubav koja je trajala 50 godina

Sophia Loren i Carlo Ponti – Ljubav koja je trajala 50 godina

Šanse da upoznaš “onog pravog” su 1 naprema 562. Čak i ako imaš dovoljno sreće da upoznaš ovu osobu, nije poznato koliko će trajati vaša ljubav. Nemoj odmah da misliš da neće dugo trajati, ljubav može trajati 20, 30 ili više godina.

Spremni smo da ti pružimo stvarni dokaz da su ove riječi istinite i donosimo ti priču o ljubavi između Sophie Loren i Carla Pontia, koja je trajala pola vijeka. Priča o pravoj ljubavi, snazi ljudskog duha i kako su, zajedno, prevazišli životne teškoće.

Foto : © EAST NEWS

Sophia Loren upoznala je ljubav svog života, Carla Pontia, kada je imala samo 16 godina, on je bio producent na filmu u kojem je glumila. Pomagao joj je, učio je lijepim manirima, pomagao joj da izgubi akcent, uveo je u svijet književnosti i umjetnosti i insistirao da uči engleski. Štitio je i brinuo o njoj i ubrzo su oboje bilii preplavljeni snažnim osjećanjima, uprkos činjenici da je on bio 22 godine stariji od nje. Nije im uvijek bilo lako, a morali su da prevaziđu nekoliko prepreka ka sreći.

Foto : © EAST NEWS

Prva prepreka je bila ta što je Ponti bio oženjen i imao je dvoje djece. U to vrijeme, za razvod je bila potrebna dozvola iz Vatikana, koju nisu mogli da dobiju. Tako su otišli u Meksiko, gdje se on razveo od svoje supruge i oženio Sophiu. Izgledalo je da više ništa nije stajalo na putu njihove sreće.

Foto : © EAST NEWS

Po povratku kući, suočili su se sa novim problemima. U Italiji, njihov brak nije bio legalan. Ponti je bio optužen za bigamiju, a Loren za ilegalan zajednički život. Nisu čak imali pravo ni da se zajedno pojavljuju u javnosti. Nisu htjeli da slijede pravila koja im je društvo nametalo i odlučili su da napuste Italiju, par je živio u egzilu dugi niz godina, dok su pokušavali da isprave nepravdu.

Sophia Loren i Carlo Ponti
Foto : © EAST NEWS

Pokušaji da se to pitanje riješi bili su neuspješni i na kraju, par se preselio u Francusku, gdje su stekli državljanstvo. Konačno, 1966. godine, Sophia i Carlo su se ponovo vjenčali. Ovaj put, brak je bio zvaničan.

Sophia Loren i Carlo Ponti
Londres, le 24/12/1957. Sophia LOREN et son mari Carlo PONTI

Sophia Loren nije htjela samo da bude udata žena, sanjala je o tome da postane majka. Nažalost, to nije bilo tako jednostavno. Glumica je imala dva spontana pobačaja, nakon čega se podvrgla hormonalnoj terapiji. U decembru 1968. godine želja joj se ispunila, rođen je njihov prvi sin Carlo Ponti Jr, a 4 godine kasnije rodila je i drugog sina Edoardo Pontija.

Sophia Loren i Carlo Ponti
Foto : © MOLINIER LOUIS/SIPA/East News © EAST NEWS

Carlo Ponti je bio njen muž, prijatelj, producent i ljubavnik. On je bio zaslužan za njen uspjeh, a zajedno su uporno odolijevali svim udarcima sudbine. Bili su veoma sretni, voljeli su se i bili su zajedno pola vijeka, sve do momenta, kada je 2007. godine, Carlo Ponti preminuo od komplikacija izazvanih upalom pluća. Te godine je trebalo da bude njihova zlatna godišnjica vjenčanja.

Pročitaj

Sophia Loren i Carlo Ponti
Foto : © EAST NEWS

Nadamo se da smo ti ovom pričom vratili nadu u “ljubav koja traje cijeli život!”

 

Izvor : brightside.me

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum