Trenutno čitaš
Ova jednostavna grickalica je odlična za redovnu probavu

Ova jednostavna grickalica je odlična za redovnu probavu

slanutak
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Stručnjaci kažu da postoji jednostavna grickalica koju treba da jedemo uveče kako bismo imali redovnu probavu svakog jutra, a ne može biti lakša za pripremu.

Veliki broj ljudi pati od zatvora i nadutosti, a ako imaš problema da ideš redovno u wc ujutro, to često ima veze sa onim što jedeš.

Postoji hrana bogata vlaknima koja je savršena za redovnu probavu. Nema potrebe posezati za laksativima ili se upuštati u trendi čišćenje, kažu profesionalci – jednostavno uzmi šaku slanutka.

Dragana Gordic – stock.adobe.com

Zašto slanutak, pitaš se?

Dijetetičarka Isabel Vasquez rekla je da su glavni protivnik zatvora vlakna – nešto što glavni sastojak humusa, slanutak, ima na pretek. “Hrana bogata vlaknima pomaže u dodavanju količine i vode u vašu stolicu, a to pomaže da hrana brže prođe kroz vaš sistem”, istakla je Vasquez. Pored užine bogate vlaknima, trebalo bi da pijemo i dosta vode. „Od suštinskog značaja je da povećate unos tečnosti dok jedete više vlakana.”

Napravi svoju hrskavu grickalicu od slanutka

Zdjela pečenog slanutka sa ruzmarinom, savršena je za hrskavu užinu. Slanutak možeš ispeći vrlo jednostavno – samo otvoriš konzervu kuhanog slanutka, začiniš i ubaciš u rernu.

Pročitaj

Pečeni slanutak je zabavan za jelo poput kokica, ali je takođe prepun hranjivih tvari i prebiotika pogodnih za crijeva.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum