Trenutno čitaš
Simfonijski rock-spektakl Queen Tribute: Bohemian Rock Symphony stiže u Mostar i Sarajevo!

Simfonijski rock-spektakl Queen Tribute: Bohemian Rock Symphony stiže u Mostar i Sarajevo!

Simfonijski rock spektakl posvećen legendarnoj grupi Queen, Queen Tribute: Bohemian Rock Symphony s Dinom Jelusićem, stiže 25.08. u Mostar, na Kantarevac, a 06.10. u Sarajevo u dvoranu Mirza Delibašić (KSC Skenderija).

Bohemian Rhapsody, We Are the Champions, The Show Must Go On, Radio GaGa, I Want to Break Free, I Want it All, Don’t Stop Me Now, A Kind of Magic samo su neki od velikih hitova legendarne grupe Queen u kojima će publika imati prilike uživati tokom ove dvosatne scensko-muzičke rock eksplozije posvećene Freddieju Mercuryju i Queenu.

Iza projekta Queen Tribute: Bohemian Rock Symphony stoji maestro Igor Tatarević, ujedno i umjetnički voditelj ovog zahtjevnog muzičkog projekta. Tatarević je u ovom scenskom spektaklu vješto spojio dva muzička svijeta – onaj rock muzike i klasične muzike, s kojima su Freddie Mercury i Queenovci eksperimentirali od samih početaka karijere.

Fenomenalni mladi muzičar i vokalni virtuoz Dino Jelusić, član kultnog britanskog hard-rock benda Whitesnake i rock banda Trans-Siberian Orchestra, na sceni će izvesti zahtjevne vokalne dionice Freddieja Mercuryja. Uz Jelusića, u pratnji orkestra i zbora IT Tribute Orchestra & Choir, nastupiće prateći rock band koji će dočarati autentično prezentovane dionice Briana Maya, Johna Deacona i Rogera Taylora.

Sve najveće hitove Queena publika će slušati u aranžmanima maestra Igora Tatarevića koji za cilj imaju samo jedno – dočarati kompletnu zvučnu sliku studijskih zapisa velikog banda u svojoj originalnoj, virtuoznoj ljepoti i harmonijskoj raskoši!

Spektakl Queen Tribute: Bohemian Rock Symphony svoju je premijeru imao u Zagrebu 20.05. u prepunoj dvorani KC Dražena Petrovića, Ciboni, a izvođenje u Mostaru, tek je drugo jednog od najzahtjevnijih Queen Tribute muzičkih projekata ikad viđenih.

Pročitaj

Dino Jelusić u ulozi Freddieja Mercuryja svojom kvalitetom, vokalnim mogućnostima, harizmom i iskustvom stečenim na svjetskim scenama, te ostali sjajni muzičari ovog projekta, garancija su pravog spektakla koji će publika uskoro čuti u Mostaru i Sarajevu!

Ulaznice za spektakl Queen Tribute: Bohemian Rock Symphony u Mostaru, 25.08. i Sarajevu 06.10. puštene su u prodaju u online sastavu Entrio.ba. U Mostaru, ulaznice su dostupne i na prodajnom mjestu info pulta u Mepas Mallu, dok će za Sarajevo biti uskoro dostupne i na prodajnom mjestu na platou Skenderije. 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum