Trenutno čitaš
Sezona Ovna od 19. marta donosi proljetne vibracije, a evo šta očekuje tvoj znak i podznak

Sezona Ovna od 19. marta donosi proljetne vibracije, a evo šta očekuje tvoj znak i podznak

Sezona Ovna je uzbudljivo vrijeme koje nam donosi novi početak i priliku da u potpunosti prihvatimo svoje strasti. Sunce će ući u Ovna 19. marta, donoseći proljećnu ravnodnevnicu i astrološku novu godinu.

Nakon duge, hladne zime, živa energija proljeća je prijeko potrebna da začini naše živote. Vrijeme je ponovnog rođenja, a sezona Ovna nam daje podsticaj koji nam je potreban da krenemo naprijed i započnemo novi put u našim životima.

Pinterest

Planeta Mars vlada Ovnom, horoskopskim znakom poznatim po svojoj impulsivnoj, orijentisanoj na akciju i žestokoj prirodi. Ovan je poznat po svom žestokom, takmičarskom duhu i nepopustljivoj želji da bude na vrhu u svakom aspektu života. Ako ste u potrazi za nekim ko će ostati uz vas u dobrim i lošim trenucima, možete se osloniti na ovaj horoskopski znak da će biti tu za vas u svim situacijama.

Dok se sunce svake godine kreće kroz Ovna, možda ćete biti malo skloniji debatama, željni da napredujete i vidite napredak u svojim najambicioznijim ciljevima.

Planeta nazvana po Bogu rata podstiče vas da djelujete idealno što prije i da izbjegavate razmišljanje ili raspravu o bilo čemu što bi moglo spriječiti zamah. Zauzvrat, Ovan je brz, impulsivan i lider. Kada je u pitanju samoizražavanje, Ovnovi bi radije bili direktni, konkretni i kratki u riječima, jer im jednostavno nije stalo da troše vrijeme. Ipak, kao prvi znak zodijaka, Ovan može biti i prilično razigran, razrogačenih očiju, čak i pomalo naivan i impulsivan.

Tokom sezone Ovna težimo ništa manje nego savršenstvu i očekujemo isti nivo posvećenosti od onih oko nas. Odbijamo da se zadovoljimo osrednjošću i svjesno se trudimo da negujemo smislene odnose koji su izgrađeni na međusobnom poštovanju i trudu.

Pinterest

Kardinalna i vatrena vibracija Ovna ne želi da mirno sjedimo i čekamo da se stvari dogode, pa ćemo pokušati uspostaviti veze s drugima, manifestovati svoje želje i krenuti za onim što želimo da dodamo našim životima. To je vrijeme u kojem se nećemo bojati da budemo sebični i da sebe stavimo na prvo mjesto — što bi svi trebali činiti više, sve dok ne povrijedimo nikoga drugog.

Ono što je jedinstveno u ovoj sezoni Ovna je to što će biti kombinacija različitih energija. 19. marta sunce će ući u Ovna. Mars, planetarni vladar Ovna, ulazi u Ribe, što će nas potaknuti na kretanje kroz naše fantazije i emocije. Naš pristup situacijama i drugima biće sanjiv i nekonfrontirajući.

Pomračenje mjeseca 25. marta u Vagi će nas podstaknuti da odlučimo kome i čemu smo najviše posvećeni. Otpustićemo određena partnerstva i unijeti nova, dok ćemo otpustiti prošlost i krenuti u obnovljeno stanje postojanja. U najmanju ruku, ono što je funkcionisalo u određenim vezama jedan na jedan, moraće se promijeniti da biste mogli evoluirati.

Od 1. do 25. aprila, Merkur će se kretati retrogradno u Ovnu. Tokom ovog vremena komunikacija može postati teška, jer ćemo se izražavati sa užarenog mjesta. Od suštinskog je značaja da odvojimo vrijeme da razumemo šta želimo da kažemo i šta nam drugi govore pre nego što reagujemo. Riječi mogu postati zajedljive, putovanja će biti frustrirajuća, a ukupni zamah će biti sporiji. Budite pažljivi i smireni u izražavanju.

5. aprila Venera ulazi u Ovna, planeta ljubavi i romantike. Tokom ovog vremena, postojaće snažna želja da se radi na tome da se odnosi brzo unaprijede i prodube. Uticaj Venere u Ovnu voli da požuruje stvari i partnerstva. Upoznajte svog partnera prije nego što pređete na obavezu. Ne žurite s ljubavlju.

Očekuje se da će predstojeće pomračenje Sunca 8. aprila stvoriti intenzivnu energiju, gurajući nas iz naše zone udobnosti i ohrabrujući značajne promjene. Ovo pomračenje može donijeti neočekivane i impulsivne krajeve situacijama, što će dovesti do potpuno nove filozofije i načina postojanja.

Pošto će Merkur biti retrogradan tokom pomračenja Sunca, možda će trebati neko vrijeme da shvatimo ili uočimo njegove efekte. Od ključne je važnosti da se koncentrišemo na vlastite potrebe dok donosimo odluke i da izbjegnemo reagovanje na ljude kada je drama dovedena u prvi plan naših veza.

Pinterest

Svaka godina donosi jedinstven skup energija. Ovog puta, sezona Ovna počinje nježnom melodijom i postepeno se pretvara u snažnu baladu. Kako bismo izbjegli neželjene pojave, ključno je ostati u svojoj traci i fokusirati se na vlastiti put.

Evo kako će sezona Ovna uticati na vaš horoskopski znak…

Ovan

Dobrodošli u svoju sezonu, Ovnovi! Savršeno vam je ugodno da zakoračite u centar pažnje i vjerovatno žudite za promjenom, nakon sezone Riba koja može biti prilično pospana. Spremni ste da krenete na teren, dijeleći svoje najveće težnje s drugima i jureći za njima bez ikakvog oklijevanja. Bićete još samosvjesniji i željni da prilagodite svoj lični brend tako da odražava sve što vas pokreće. Ovo doba godine je nesumnjivo prilika da ostavite svoj trag. Sretan rođendan prvencu Zodijaka Ovnu!

Ovaj mjesec će vam omogućiti da budete u centru pažnje. Zato budite spremni da ciljate na ono što želite u životu i preduzmite neke korake u skladu s tim. Tokom ovog vremena vaš nivo energije će biti na vrhuncu što će vas odvesti na nivo ispred u postizanju vaših ciljeva. Zato nemojte stati dok ne postignete ono što želite. Takođe, budite selektivni kada dajete svoje vrijeme i energiju nečemu. Pokušajte posvetiti nepodijeljenu pažnju najvažnijim stvarima.

Bik

Vaša jedanaesta kuća umrežavanja bila aktivirana je tokom sunčanog vremena u Ribama, tako da izlazite iz super-socijalne sezone, ali kako se sunce kreće kroz Ovna, to je za vas zapravo pospaniji trenutak, jer sezona Ovna osvjetljava vašu dvanaestu kuću duhovnosti. Mogli biste otkriti da žudite za više solo vremena i vremena provedenog u aktivnostima koje opuštaju i podmlađuju. Obratite pažnju na svoje snove sada, jer oni mogu biti posebno živopisni i inspirisati nove ciljeve za koje ćete shvatiti da ste spremniji da ih ostvarite sljedećeg mjeseca.

Vaše intuitivne vještine vam omogućavaju da pretpostavite svoj unutrašnji glas. Vaši instinkti vam pomažu da prihvatite mudre savjete. Ovaj period zahtijeva od vas da slijedite svoj unutrašnji glas prihvatanjem mudrosti izražene umom i srcem. Pokušajte da budete manje društveni i provodite više vremena u introspekciji. Oslobodite se da uspostavite duhovnu vezu i napunite svoj sistem, tako što ćete odvojiti malo vremena za opuštanje.

Blizanci

Dok se sunce kretalo kroz vašu desetu kuću karijere prošlog mjeseca, Blizanci, bili ste pozvani da pređete na lidersku poziciju ili da uđete u centar pažnje, što je potencijalno dovelo do priznanja od strane nadređenih. Sada možete uzeti taj uticaj i kanalisati ga u uspješan rezultat za vas i vaše kolege, s obzirom da će se sunce kretati kroz vašu jedanaestu kuću umrežavanja tokom sezone Ovna. Ovaj sektor je takođe posvećen dugoročnim željama, tako da razjasnite želju koju ste držali blizu srca i mogli biste da krenete ka istinskom ispunjenju.

Blizanci su poznati kao društveni leptiri Zodijaka. Ali ova sezona Ovna omogućiće vam da se povežete s ljudima i istražite novi svijet na potpuno nov način. Razmislite o saradnji sa svojim kolegama dok radite na projektu, neka vaš kvalitet vođstva zablista. Ovaj period će vam dati ogromnu hrabrost da odete iz beskorisne situacije. Takođe će vam dati nove smjernice kako biste mogli krenuti naprijed prema putu rasta i uspjeha.

Pinterest

Rak

Dok se sunce kreće u vašu desetu kuću karijere kroz sezonu Ovna, sigurno ćete se osjećati pomak između posla i života kod kuće, Rakovi. Obično ste veoma zadovoljni što ćete ostati blizu kuće i posvetiti veliki dio svoje energije i vremena porodici i svom unutrašnjem životu, ali ovo doba godine zahtijeva da se aktivirate kako biste ostvarili profesionalne aspiracije. Uticajni ljudi ili šefovi bi mogli pohvaliti vašu sposobnost da pokrenete briljantne nove poduhvate, pa čak i izazvati vas da zakoračite u višu ulogu.

Tokom ove sezone Ovna budite spremni da budete zaokupljeni sa mnogo stvari. Kada Sunce uđe u Ovna, bićete pogođeni s gomilom posla na svom profesionalnom planu. Ali najbolji dio je to što ćete takođe biti prepoznati i pohvaljeni za napore koje ste uložili u završetak projekta. Ovog puta sunce sija nad vašom karijerom, pa se savjetuje da pokažete hrabrost tako što ćete povući neke hrabre poteze na svom poslu i u karijeri. Pokušajte da zgrabite velike projekte ili razmislite o preuzimanju inicijative za unapređenje ili procjenu. Šanse za uspjeh su zaista velike.

Lav

Sezona Ovna je vaša prilika da izađete iz svoje zone udobnosti, Lavovi. Iako ste sami po sebi dinamični, orijentisani na akciju i strastveni, vi ste jedan od fiksnih znakova i robovi navike, tako da ovo doba godine može biti sjajno za raširiti krila i pomaknuti se naprijed. Razmislite o putovanju, usavršavanju novih vještina ili bliskoj saradnji s mentorom koji vam može otvoriti oči za nove načine razmišljanja o filozofijama, kojih ste se držali.

Učinite sve što možete da uzdrmate stvari, jer to se može pokazati zaista ispunjavajućim. Lav, koji je znak srodne duše Ovna, na ovaj mjesec može gledati kao uzbudljiv nakon što Sunce pređe iz emocionalno teške sezone Riba u prijateljski zodijak Ovna. Ne zaboravite da se držite hrabre vizije za svoje buduće težnje, jer ništa nije nemoguće postići ako ste odlučni. Vaša žeđ za znanjem i istraživanjem proširiće horizonte vašeg života.

Djevica

Budući da se sunce koje podiže samopouzdanje sada kreće kroz vašu osmu kuću emocionalnih veza i intimnosti, Djevice, vi ste skloniji da nosite svoje srce na rukavu i žudite za dubokim, smislenim razgovorima sa značajnom drugom ili drugim voljenim osobama. Veza na površinskom nivou mogla bi djelovati otežavajuće, zapravo, jer ćete poželjeti da se zadubite u svoje i tuđe najintenzivnije emocije.

Ovo je takođe pogodna sezona za pomjeranje granica na projektima, koji se odnose na zajedničku imovinu, kao što su investicije, štednja ili otplata duga. Ovo godišnje doba je savršeno vrijeme za proljetno filtriranje i čišćenje vaše duše. Sezona Ovna zahtijeva od vas da počnete da se suočavate sa svojim izazovima i strahovima, tako što ćete krenuti na unutrašnje putovanje u svoju dušu. Skupite hrabrost da se suočite sa svojim tajnama ili bilo kakvim neizrečenim emocijama. Preuzmite odgovornost za svoje postupke i vezu.

Pročitaj
mjesečni horoskop april 2024

Ultra magazin

Vaga

Tokom sezone Ovna, putovanje sunca kroz vašu sedmu kuću partnerstva, koja je takođe povezana sa vašim znakom, stavlja fokus na odnose jedan na jedan. Ali nije sve u tome da uvijek date prioritet, najboljem prijatelju, poslovnom partneru ili članu porodice s kojim ste super bliski. Iako definitivno možete napredovati u zajedničkim ciljevima i provoditi više vremena sa svojim najbližima, ova sezona će vam takođe pružiti priliku da još snažnije zauzmete vlastiti osjećaj sebe dok razmišljate o tome kako se prikazujete drugima i kako se drugi predstavljaju vama.

Sezona Ovna traži od Vage da zauzmu stav u bliskim odnosima i prestanu da ugađaju ljudima. Ljubav je u zraku jer je sada vrijeme da izrazite svoja prava osjećanja osobi koju volite. Možda vam se posreći. Ali da biste bili uspješni u onome što želite, moraćete da ostanete vjerni sebi, neka vas vodi iskrenost.

Škorpija

Putovanje sunca kroz Ovna osvjetljava vašu šestu kuću rutine i zdravlja, što znači da je ovo divno doba godine za provjeru svih onih naizgled sitnih obaveza sa vaše liste. Ali primijetićete da ćete, kako počnete graditi zamah i baviti se terminima kod doktora ili organizacionim projektima koje ste odlagali, stvoriti još više prostora za disanje i otkriti da ste više fokusirani. Možda ćete biti inspirisani i za eksperimentisanje s novim fitnes pristupima, zahvaljujući naletu samopouzdanja koji možete primijeniti na brigu o svom zdravlju.

Ova sezona će u vama prizvati energiju koja će vas motivisati da označite zelenu kvačicu na vašoj listi obaveza. Pokušaćete iznova početi sa svojom rutinom i takođe ćete pronaći različite alternative koje mogu obnoviti vašu rutinu. Vježbanje i joga su već neko vrijeme na vašoj listi, ali ih nikada niste ostvarili. Pa, sada je vrijeme da počnete da budete u formi i da se fokusirate na svoje ciljeve.

Strijelac

Prelazak sunca u Ovna i vaša peta kuća romantike i samoizražavanja mogu se uskladiti sa velikim talasom zabavne, bezbrižne energije koja se lijepo usklađuje s vašom ionako društvenom prirodom. Ako ste se posvetili iscrpljujućim rokovima, moglo bi biti vrijeme da napravite pauzu i stvorite prostor za igru ​​i spontanost, idealno uz prijatelje i voljene osobe.

Ova sezona je takođe stvorena za flert i umjetničko izražavanje kroz uzbudljiv kreativni izlaz. Prepuni ste kreativnosti i romantike ove sezone, jer je sunce u drugom vatrenom znaku. Ovo takođe povećava kompatibilnost Strijelca i Ovna. Stoga, zabavite se bilo da ćete uložiti sve svoje vrijeme i energiju u strastvene projekte, flertovati ili staviti svoje obaveze na čekanje da biste više vremena proveli uživajući.

Ultra magazin

Jarac

Dok se Sunce kreće kroz Ovna, ono putuje kroz vašu četvrtu kuću doma i porodice, što znači da će vaš fokus biti u velikoj meri na vašim voljenima i unutrašnjem svijetu. Ali ovo je takođe prekrasan trenutak za davanje prioriteta mogućnostima povezivanja sa svojim najbližima, zajedničkim šetnjama stazom sjećanja i zacjeljivanju emocionalnih rana.

Ova sezona traži od Jarca da osiguraju da njihov dom zaista djeluje kao utočište. Neka se vaše mjesto boravka pretvori u vašu oazu mira, tako što ćete obaviti proljetno čišćenje i dekoraciju. Ako se zalažete za svoje potrebe, moći ćete riješiti sve porodične sporove ili probleme u svom domu.

Vodolija

Putovanje sunca kroz Ovna i vašu treću kuću komunikacije čini posebno užurbano, društveno aktivno doba godine, Vodolije. Vaš kalendar će biti prepun druženja sa prijateljima, a vaša želja da se povežete sa svima u svom krugu raste. Razmislite o preusmjeravanju fokusa na načine na koje možete njegovati svoje platonske odnose dok istovremeno zadovoljavate apetit za učenjem, možda tako što ćete se udružiti s prijateljima kako biste planirali putovanje na kratke udaljenosti ili pohađali online čas ili odlazak u muzej.

Vaš društveni život je blistav ove sezone, pa iskoristite ovu energiju u svoju korist. Ovo je sjajno vrijeme za umrežavanje, osvježavanje veza s prijateljima ili ažuriranje vašeg naloga na društvenim mrežama. Sada ste sposobniji da izrazite svoje ideje, a ljudi koji vas cijene uvijek će biti spremni da čuju vašu stranu priče. Zabavna činjenica je da i vi dijelite sretnu energiju Ovna, jer se s njima dobro slažete.

Ribe

Dok je sunce u Ovnu, ono aktivira vašu drugu kuću prihoda, Ribe, što znači da možete uzeti sve briljantne ideje koje ste zacrtali i prezentovali drugima tokom svoje sezone i početi ih pretvarati u prilike za zaradu. Bićete posebno svjesni zabave i poslova, koji su usklađeni s vašim vrijednostima, što će vam dobro doći kada budete jasniji o obavezama koje su vrijedne vašeg vremena i energije.

Ova sezona je stvorena za rasterećenje vašeg rasporeda i jačanje vlastite vrijednosti. Vašoj situaciji s novcem treba malo pažnje. Vašim snovima o sanjivom rođendanskom mjesecu došao je kraj i vraćate se u stvarnost. Preduzmite sve potrebne korake kako biste bili sigurni da možete slobodno raditi ono što želite. Izrada novog plana štednje, pronalaženje novog posla ili rad na povišici mogu preokrenuti stvari i povećati vaše samopouzdanje.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum