Trenutno čitaš
Sezona Ovna je idealno vrijeme da svoje snove pretvoriš u stvarnost

Sezona Ovna je idealno vrijeme da svoje snove pretvoriš u stvarnost

Banjaluka Fest
Banjaluka Fest

Zaboravite 1. januar — jeste li znali da je sezona Ovna prava nova godina? Pa, barem je tako u astrologiji. Sunce će 20. aprila napustiti svoje mjesto u Ribama i ući u vatreni, hrabri znak Ovna, dajući nam početak novog zodijačkog ciklusa.

Ove godine, sezona Ovna biće puna promjena, iznenađenja i zanimljivih preokreta. Tačan trenutak kada sunce uđe u Ovna uvijek označava početak proljećne ravnodnevice na sjevernoj hemisferi. Ovo je vrlo poseban trenutak u vremenu, i šta god sada započnemo biće prožeto snažnom i vatrenom inicijacijskom energijom znaka Ovna. Ona napominje da će projekti koje započnemo i sjeme koje zasadimo 20. marta najvjerovatnije biti uspješni. Iskoristite ovaj dan da ostvarite svoje snove i rizikujete.

Ultra magazin

Kardinalni vatreni znak kojim vlada ratoborna planeta Mars, Ovan bjesni herojskom snagom volje, hrabrošću, fizičkom izdržljivošću, strašću, nagonom i avanturom. Često spreman za izazove, Ovan je primoran da vodi put, inspiriše, aktivira i inicira. Ovan je vaš lični trener, vaš životni trener i vaš duhovni katalizator koji će vas dovesti u formu i poboljšati vaš život. Vladar prve kuće sebe, vatreni Ovan je posvećen ličnom razvoju kroz samousavršavanje.

Ovan je nestrpljiv, samouvjeren i pun energije, i bez obzira na vaš horoskopski znak, vi definitivno osjećate te vibracije upravo sada. Vi ste samoizražajniji, motivisaniji i uzbuđeniji da preuzmete svijet, a ako pravilno koristite ovu energiju, pred vama je nevjerovatan mjesec!

Ova sezona uvelike daje “nova godina, novi ja” osjećaj, a možemo osjetiti lični preporod i obnovu. Ovo je savršeno vrijeme da se fokusirate na sebe, lične ambicije koje biste željeli ostvariti u narednoj godini i svjesno odlučiti otjelotvoriti autentičniju i usklađeniju verziju onoga što zaista jeste.

Ako je sezona Riba bila vrijeme za sanjarenje, sezona Ovna je vrijeme za radnje. Sezona Ovna je vrijeme da budete direktni i puni strasti – isto kao i ličnost ovog vatrenog znaka. Ova sezona govori o hrabrim potezima i odlučnostima. Međutim, može nas učiniti i pomalo nestrpljivim i sklonim požurivanju. Stoga je veoma važno da ne pokleknemo pred svojim porivima i da djelujemo impulsivno. Ovan nije upoznat s izrekom “spor i postojan pobjeđuje u trci”, pa sljedećih mjesec dana dozvolite sebi da napravite duboku pauzu – i dublje udahnete – i razmislite o stvarima prije nego što donesete bilo kakvu ishitrenu odluku.

Ovaj astrološki događaj takođe označava zvanični početak sezone pomračenja, koja će početi poslednjeg dana sezone Ovna, 19. aprila. Osjećaćemo njegovu energiju nedjeljama prije toga. Pomračenja uvijek donose preokrete događaja, a ova sezona pomračenja obećava da će biti još veća promjena, jer je ovo prvo od tri pomračenja koja će se dogoditi u Ovnu između aprila 2023. i marta 2025. Za neke od nas, ovo bi moglo biti početak priče koja će se odvijati u naredne tri godine!

Foto: Ultra magazin

Pripazite na 11. april, kada će se sunce i Jupiter – planeta sreće i obilja – sresti u istoj tački na nebu. Posljednji put kada su se ove dvije planete sudarile na nebu u znaku Ovna bio je april 2011. Zapitajte se šta se dešavalo u to vrijeme? Koji su se uzbudljivi događaji dešavali? Ovo je početak novog ciklusa oko naših vjerovanja, vjere, mudrosti, znanja i širenja. Kao jedna od planeta s najvećom podrškom na nebu, Jupiter je takođe poznat po tome što najavljuje darove i blagoslove. Možda ćete u ovo vrijeme primiti neke uzbudljive vijesti ili će to jednostavno biti dan kada ćete biti puni optimizma i nade za budućnost.

Pročitaj

Još jedan sastanak? 23. mart. Mars će na ovaj datum ući u emocionalni znak Raka, tako da se naš seksualni nagon i poziv na akciju pomiču sa mjesečevim znakovima i fazama – što znači da ćemo biti pasivniji i manipulativniji.

Kao što svi znamo, sezona Ovna je vrijeme da završite sve zadatke, prigrlite svoje pravo ja i preuzmete vođstvo. Zapitajte se šta biste uradili da znate da ćete uspjeti? I uradite to.

Vaš cilj za sljedeći mjesec: Budite kreativni, inspirišite se i utjelovite promjenu koju želite vidjeti u svom životu. Izbjegavajte svađe, ohrabrujte nove ideje i dajte sve od sebe. Početak je nove sezone i nove astrološke godine!

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum