Trenutno čitaš
Sezona Jarca je stigla i vrijeme je za samopromišljanje

Sezona Jarca je stigla i vrijeme je za samopromišljanje

Sunce ulazi u znak Jarca 21. decembra. Sjeverna hemisfera će doživjeti zimski solsticij – najkraći dan u godini. Tokom zimskog solsticija razmišljamo o lekcijama koje smo naučili tokom prošle godine.

Sezona Jarca označava vrijeme samorefleksije, jer nastupa krajem godine. Obično provodimo vrijeme procjenjujući šta smo naučili i šta želimo (i ne želimo) da unesemo u novu godinu sa sobom. To je vrijeme u kojem preuzimamo odgovornost za prošlost i iskupljujemo se s drugima (ili odlučujemo da to ne učinimo) dok ulazimo u sljedeće poglavlje naših života.

Foto: Ultra Magazin

Tokom sezone Jarca, ohrabrujemo se da preduzmemo akciju i osiguramo unapređenje ili povećanje plate koje zaslužujemo na poslu. Kao kardinalni znak, Jarčevi su prirodni vođe koji više vole da budu na čelu bilo kojeg poduhvata. Vrlo su motivisani i vrijedni, što im pomaže da ostvare svoje ciljeve. Mjesec koji je pred nama će nas inspirisati da sa strašću i odlučnošću slijedimo svoje ambicije, bez obzira na naše izazove.

Kako je Saturn planetarni vladar Jarca, skloni smo da preuzmemo odgovornosti i postanemo odgovorni za svaki aspekt našeg života u ovom trenutku. Zbog toga često donosimo odluke ili postavljamo nove namjere za narednu godinu dok nastojimo poboljšati sebe i stvoriti bolju budućnost. Možemo napustiti stvari koje su negativno uticale na naše živote i dodati pozitivnost našem pristupu postizanju naših ciljeva. Važno je napomenuti da je Jarac praktičan i sistematičan horoskopski znak, tako da je od presudne važnosti imati dobro isplaniran plan za naredni mjesec.

Sa Saturnom koji je trenutno u Ribama, korisno je uspostaviti granice s drugima i iskoristiti svoju maštu da postignemo uspjeh. Fokus je na oslanjanju na intuiciju da bi se stvari dobile smisla, što znači davanje prioriteta intuitivnim osjećajima nad racionalnim mislima. Naši umjetnički impulsi će takođe biti snažni i tjerati nas naprijed. Iako kreativnost može djelovati stagnirajuće na početku sezone Jarca, stvari će se pokrenuti kada stigne nova godina.

Ova sezona Jarca je jedinstvena, jer Merkur 1. januara završava retrogradno kretanje koje je počelo 13. decembra. Vrijeme je za kontemplaciju dok razmišljamo o prošlosti kako bi nas vodili prema našoj budućnosti. Jupiter će se takođe okrenuti direktno 30. decembra, dajući nam mogućnost da govorimo svoju istinu i slijedimo svoje ciljeve s jasnoćom i svrhom.

Mjesec koji je pred nama će biti vrijedan, jer će nam omogućiti da steknemo uvid u prošlost i izliječimo se. Iskoristite ovo vrijeme mudro da se oslobodite situacija koje vam više ne služe. Ovo će otvoriti naše živote za divnu 2024., jer ćemo biti slobodni da uljepšamo svoje živote svime što želimo.

Foto: Ultra magazin

Važni datumi za sezonu Jarca:

21. decembar: Sunce ulazi u Jarca, donoseći sa sobom novo godišnje doba i mjesec kontemplacije, kao i refleksije.

23. decembar: Retrogradni Merkur ulazi u Strijelca, vraćajući nas na kraj novembra, kada su se prvi put dogodili događaji o kojima trenutno razmišljamo. Razmišljamo o načinima da efikasnije rješavamo slične situacije i nadoknadimo eventualne greške.

26. decembar: Pun mjesec u Raku pruža nam priliku da emotivno otpustimo frustracije i bol u srcu koju nosimo u sebi posljednjih godinu i po dana. Ovo je naša prilika da se oslobodimo prošlosti i unesemo budućnost.

29. decembar: Venera ulazi u Strijelca, i začiniće naše ljubavne živote avanturama i uzbuđenjima, a to je nešto čemu svi težimo. Vrijeme je da u potpunosti prihvatimo stvari oko kojih smo strastveni i zbog kojih se osjećamo istinski oslobođeni.

30. decembar: Jupiter u Biku postaje direktan, završavajući retrogradnost koja je počela 4. septembra. Možemo sebi dozvoliti da iskoristimo prilike i filozofije koje smo shvatili.

Pročitaj

1. januar: Merkur postaje direktan, završavajući retrogradni ciklus koji je započeo 13. decembra. Odvojite trenutak da razmislite o onome što ste naučili tokom ove planetarne retrogradnosti i izvršite neophodna prilagođavanja u svojim životima. Univerzum je dao neke vrijedne lekcije tokom Merkurovog okretanja unazad na koje bismo trebali obratiti pažnju.

4. januar: Mars ulazi u Jarca, dajući nam priliku da pokažemo svoju odlučnost dovršavanjem svih projekata koje smo započeli. Potrudimo se da damo sve od sebe i ispunimo svoje zadatke sa žarom.

11. januar: Mladi mjesec u Jarcu nas tjera da počnemo iznova u 2024. dopuštajući nam da uzdignemo sebe i svoje težnje. U ovom trenutku možemo se posvetiti ciljevima i planovima za novu godinu.

13. januar: Merkur ponovo ulazi u Jarca, vraćajući nas u 1. decembar. Ovo je naš treći prolaz u priči koja se tada razvila. Sada možemo koristiti znanje i razumijevanje da bismo se pokrenuli naprijed.

20. januar: Sunce ulazi u Vodoliju, uvodeći nove i jedinstvene ideje u naš svakodnevni život, a istovremeno doprinosi ukupnoj energiji. Takođe, želimo da se povežemo s prijateljima i stvorimo globalnu zajednicu u kojoj možemo koristiti naše humanitarne ciljeve za stvaranje boljeg svijeta.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum