Trenutno čitaš
Sedmični horoskop od 19. do 26. maja

Sedmični horoskop od 19. do 26. maja

sedmični horoskop

Šta nam donosi sedmični horoskop od od 19. do 26. maja? Dobrodošli u jednu od najmagičnijih sedmica u 2024. godini! Nakon prošlonedeljnog cazimija u Biku, katapultiramo u novi svijet 20. maja kada sunce uđe u Blizance i značajno promijeni energiju.

Sezona Blizanaca će nam pomoći da budemo otvoreniji, slobodniji i intelektualniji, čineći ovo idealnim vremenom da raširite krila i poletite – doslovno ili metaforički. U koje avanture ste se trudili da se upustite? Sada je vrijeme da ih ostvarite.

23. maja pun mjesec u Strijelcu obasjava nebo i dodaje vatrene, dinamične i optimistične vibracije, podsjećajući nas da krenemo u akviju i vizualiziramo sve što želimo prije nego što se stvarno dogodi. Možemo ostvariti promjenu koju tražimo, posebno ako smo postavili namjere prije šest mjeseci za vrijeme mladog mjeseca. Šta god da smo tada tražili ili pokrenuli, vjerovatno će se ostvariti ove sedmice.

Ultra magazin

Ali sačekajte ima još! Vrhunac ove sedmice je Jupiterov ulazak u Blizance 25. maja. Ovo je 13-mjesečni tranzit, a spajanje Jupitera sa Suncem u Blizancima otvara vrata za nove mogućnosti unutar i oko nas tokom sljedeće godine.

Jupiter u Blizancima pomaže vam da izađete iz zone udobnosti i napravite veće rizike. To nas ohrabruje da iskoristimo moć zajednice umjesto da budemo pretjerano individualistički nastrojeni. I što je najvažnije, Jupiter u Blizancima želi da se zabavljamo.

Pročitaj sedmični horoskop za svoj znak i podznak.

Ovan

Imati Mars u vašem znaku ovih proteklih nekoliko sedmica vas je motivisalo da se posvetite sebi, a nedavna konjunkcija između Marsa i sjevernog čvora u Ovnu vas osnažuje da budete najbolja verija sebe. Pun mjesec u Strijelcu 23. maja, osvjetljava vaš sektor putovanja, ekspanzije, visokog obrazovanja, medija i izdavaštva, pa ako ste u proteklih šest mjeseci bili fokusirani na poduhvate koji imaju veze s ovim temama, primijetićete kako se ostvaruje sve na čemu ste radili. Proslavite svoj rast i pripremite se za više.

Govoreći o više, Jupiter ulazi u Blizance 25. maja, a ovaj 13-mjesečni tranzit aktivira vaš sektor komunikacije i kreativnosti. Nakon prilično praktičnog tranzita Jupitera u Biku zbog kojeg ste se fokusirali na sticanje materijalne sigurnosti, sada ste spremni za slavlje i ubiranje plodova svog napornog rada i posvećenosti. Sada je vrijeme da razmislite o načinima na koje možete proširiti svoje obrazovanje, bilo kroz formalno školovanje ili kroz gledanje na svijet i dosljednije pronalaženje svog mjesta u svijetu. Jasno razjasnite šta želite i neka vam to uvijek iznova bude prioritet.

Bik

Ovo je gorko-slatka sedmica za vas jer Jupiter, planeta sreće, napušta vaš znak 25. maja, nakon što je tu boravio proteklih 13 mjeseci. Jupiter u Biku vas je naučio da sebe stavite na prvo mjesto i da vam bude jasno koje su vaše najdublje vrijednosti, a da pritom budete sigurni da živite u skladu s njima. Ali ono što je uzbudljivo u vezi sa Jupiterovim ulaskom u Blizance je to što će aktivirati vaš sektor novca i sigurnosti, a kombinacija Sunca i Jupitera koji se spajaju u Blizancima pomoći će vam da budete optimističniji i otvoreniji kada je u pitanju pronalaženje načina da se ostvarite obilje iz raznih tokova prihoda.

Pun mjesec u Strijelcu stiže 23. maja, a njegovu energiju osjećaćemo cijelu sedmicu. To se događa u vašem sektoru vanjskih resursa ili “tuđeg novca”, dodatno aktivirajući vašu želju da osigurate generacijsko bogatstvo. Ključ za ovo je da budete svjesni koja su vaša najdublja ograničavajuća uvjerenja. Zapišite ih na komad papira i spalite papir – dok papir gori, zamislite da će vaše blokade i strahovi istovremeno nestati. Osjećaćete se preporođeno.

Blizanci

Blizanci, vrijeme je da zablistate! Ne samo da je zvanično sezona vašeg rođendana, već i sjajan pun mjesec pada 23. maja u vašem sektoru partnerstva, pomažući vam da uklonite sve strahove ili nesigurnosti koje ste osjećali u vezi s tim kome možete vjerovati i zašto. Sada vidite jasnije i možete vjerovati sebi i uživati u odnosu koji gajite prema sebi, ali i prema drugima. Tema slobode postaje vam još važnija ove sedmice – želite da se oslobodite društvenih ograničenja i dozvolite sebi da letite slobodno.

Univerzum će odgovoriti na vašu želju kada Jupiter, planeta sreće, uđe u vaš znak 25. maja, gdje ostaje narednih 13 mjeseci. Jupiter je posljednji put bio u vašem znaku prije 12 godina, pa se sjetite gdje ste bili u svom životu tada i pripremite se za viši nivo na načine koji nadmašuju vaša očekivanja. Sada znate bolje, i radite bolje za sebe. Provedite vikend ispisujući listu svega na čemu ste zahvalni i pripremite se da primite duplu porciju blagoslova. Srećan solarni povratak!

Ultra magazin

Rak

Ovo je astrološki moćna sedmica punog mjeseca, a budući da vama vlada mjesec, osjetićete najjače ovu energiju. Pun mjesec pada 23. maja u vašem sektoru zdravlja i usluga, ohrabrujući vas da budete fizički aktivni, da izađete iz svojih osjećaja i budete više posvećeni svom tijelu. Samo pazite da ne pretjerate, jer kombinacija mjeseca u Strijelcu i Sunca u Blizanacima lako bi mogla dovesti do sagorijevanja.

25. maja Jupiter, planeta sreće, ulazi u Blizance na 13 mjeseci. Ovaj povoljan tranzit aktivira vaš sektor duhovnosti i iscjeljivanja, što će vam se činiti kao paradoks, jer se energija Blizanaca obično povezuje s društvenim i zabavnim. Ali zapravo ćete biti ohrabreni da budete introspektivniji i duhovno usklađeni tokom ovog tranzita. Provedite vikend ispisujući rane koje ste željeli zacijeliti – sada je vrijeme da ozbiljnije shvatite svoj put zacjeljivanja, a da pritom ostanete bezbrižni u vezi svega toga, ako to ima smisla. Prihvatite svoje kontradiktornosti i otpustite sve s gracioznošću.

Lav

Ovonedeljni pun mjesec u Strijelcu aktivira vaš sektor sudbine, prave ljubavi i kreativnosti, što znači jedno: vrijeme je da se igrate, plešete, ljubite, stvarate i vodite ljubav! Razmišljaćete o namjerama mladog mjeseca koje ste postavili prije šest mjeseci u pogledu ostvarivanja svojih najpustolovnijih ambicija. Kako vam to ide? Uvijek postoji vrijeme da započnete novi hobi ili da se bavite strašću koja vam je bila u mislima u proteklih šest mjeseci.

Jupiterov ulazak u Blizance u vašem sektoru prijateljstva, tehnologije i društvenih mreža pomoći će vam u tome sljedećih 13 mjeseci, jer će vas povezati sa kolegama vizionarima, revolucionarima i umjetnicima koji žele da predstave svoje talente. Sada je vrijeme da se ne fokusirate pretjerano na vlastite potrebe, već da zaista iskoristite potrebe i ritam zajednice. Pripremite se da ove godine budete pionir u nekoliko političkih i preduzetničkih misija.

Djevica

Spremite se da otpustite sve čega ste se čvrsto držali zbog straha od promjena. Ovonedeljni pun mjesec u Strijelcu aktivira vaš sektor porodice, korijena i prošlosti, a to ukazuje da će se nešto s čime se borite u svom porodičnom životu još od novembra 2023. godine vjerovatno završiti i možda ćete morati proći period žalosti dok završavate to poglavlje. Osjetite osjećaje i ne bježite od onoga što se pojavi onako kako ih osjećate. Nalazite se u periodu čišćenja i priprema za resetovanje.

To resetovanje se dešava 25. maja kada se Jupiter, planeta sreće, prebaci u znak Blizanaca kojim upravlja Merkur narednih 13 meseci. Osjećali ste se ugodno tokom Jupiterovog tranzita u Biku, jer vas je to ohrabrilo da postepeno pristupite redefinisanju sebe i izlasku iz svoje zone udobnosti. Sada kada Jupiter u Blizancima aktivira vaš sektor karijere tokom sljedeće godine, osjećaćete se i nervozno i uzbuđeno zbog mogućnosti da potpuno promijenite svoj poslovni put u korist nečega što je možda manje predvidljivo, ali na kraju više oslobađajuće i nagrađujuće. Vjerujte svojim instinktima.

Ultra magazin

Vaga

Ovosedmični pun mjesec u Strijelcu 23. maja aktivira vaš sektor komunikacije, pa nemojte biti iznenađeni ako ste ove sedmice mnogo društveniji i ekstrovertniji. Prisutnost vašeg vladara Venere u Biku pomaže vam da budete energični dok se izražavate, ali definitivno osjećate snažnu želju da kažete svijetu gdje se nalazite, bilo kroz svoju umjetnost, vaše preduzetničke poduhvate ili svoje profile na društvenim mrežama.

Zatim, 25. maja, Jupiter, planeta obilja, prelazi u vama kompatibilan vazdušni znak Blizanaca na 13-mjesečni boravak. Ovo aktivira vaš sektor ekspanzije, medija, izdavaštva, visokog obrazovanja i dugih putovanja. Ako ste željeli otići na daleko putovanje ili odmor iz snova, velike su šanse da ćete krenuti na to putovanje od sada, pa do juna 2025. Provedite vikend razmišljajući i kreirajući ploču vizije koje biste destinacije voljeli istraživati i koje poslovne poduhvate želite pokrenuti. Vrijeme je za akciju.

Škorpija

Ovo je jedna od najuzbudljivijih sedmica, finansijski gledano. 23. maja pun mjesec u strijelcu obasjava nebo i aktivira vaš sektor novca i samopoštovanja. Ako ste tražili unapređenje ili ste spremni za lansiranje novog projekta ili proizvoda, ova energija punog mjeseca će vam vjerovatno pomoći da s lakoćom ostvarite svoje ciljeve. Ključ je uvježbati zahvalnost za ono što već imate prije nego što zatražite od svemira još, a da pritom ostanete otvoreni za primanje onoga što ste tražili ili nešto još bolje. Ono što najviše priželjkujete vjerovatno će vam doći onog trenutka kada odlučite napustiti svoju potrebu da to imate.

Pročitaj
horoskopski znak

Ako još uvijek radite na tome kako da budete nezavisni i samostalni, Jupiterov ulazak u Blizance 25. maja pomoći će vam na tom putovanju ovih narednih 13 mjeseci. Jupiter, planeta obilja, aktivira vaš sektor vanjskih resursa i novca drugih ljudi. Ovo vam pomaže da razmišljate ekspanzivnije i intelektualnije o tome šta vam zaista znači bogatstvo i kako biste ga željeli privući i održati. Provedite ovaj vikend kreirajući plan koji će vam pomoći da se osjećate sigurnije u upravljanju novcem umjesto da budete preplavljeni svom ovom novom energijom koja ulazi u vaš život.

Strijelac

Spremni ste za epski pun mjesec koji se održava u vašem znaku 23. maja? Ova lunacija vas povezuje sa namjerama mladog mjeseca koje ste postavili u novembru 2023. Prisjetite se gdje ste tada bili i šta ste željeli u svom životu. Iako je period manifestacije bio sporiji od uobičajenog jer je vaš vladar Jupiter proveo svoj posljednji dio u zemljanom znaku Bika, ova energija punog mjeseca će vjerovatno pomoći da vaši snovi ožive sa većom brzinom i optimizmom.

Jedan od najvećih razloga zašto će se to dogoditi je Jupiterov ulazak u Blizance 25. maja. Ovaj 13-mjesečni tranzit aktivira vaš sektor braka i partnerstva, što znači da ćete još više napredovati u svojim ciljevima ako strateški budete u partnerstvu s pravim ljudima. Takođe, to mogu biti romantične veze u ovom periodu (bilo da ste sami ili u paru), pa se fokusirajte na to šta partnerstav donose vašem životu.

Ultra magazin

Jarac

Ovosedmični pun mjesec u Strijelcu natjeraće vas da se prema sebi i drugima odnosite s većim suosjećanjem, jer se aktivira vaš sektor duhovnosti i podsvjeti. Možda ćete osjetiti potrebu da se povučete iz prostora ili odnosa koji su pretjerano stimulativni, pa pokušajte da se ne preopteretite obavezama ove sedmice jer je to emocionalno nabijeno vrijeme i lako biste mogli početi osjećati anksioznost. Pronađite načine da uzemljite svoje tijelo tokom Jupiterovih posljednjih dana u Biku – boravak u prirodi će vam goditi.

Zatim 25. maja Jupiter izlazi iz Bika i ulazi u Blizance gdje boravi narednih 13 meseci. Iako će vam u početku možda trebati neko vrijeme da se naviknete na ovaj tranzit, činjenica da aktivira vaš sektor zdravlja, navika i usluga može vam pomoći da promijenite svoju dnevnu rutinu i dodate više raznolikosti u posao koji obavljate i kako to radite. Tokom sljedeće godine, možda ćete odlučiti promijeniti svoju ishranu ili rutinu vježbanja i istražiti nove oblike brige o sebi. Izbjegavajte da sami krenete na ovo putovanje. Ako imate prijatelja koji vam može pomoći, proces će učiniti zabavnijim.

Vodolija

Sada kada je sezona Blizanaca, osjećate se više u svom elementu, dozvoljavajući sebi da izađete iz ljušture i pustite da vaša svjetlost zasja. Pun mjesec u Strijelcu  23. maja, dodatno naglašava vašu društvenu stranu jer se odvija u vašem sektoru prijateljstva i društvenih mreža. Ako ste osjećali potrebu da izolujete neke ljude iz svog života i steknete nove prijatelje, imate zeleno svjetlo da postavite potrebne granice – bez ljutnje – i napravite mjesta za veze koje su uzajamne i zabavne.

Govoreći o zabavi, sa Jupiterom, planetom obilja, koji takođe aktivira vaš sektor društvenih mreža na 13 mjeseci kada uđe u Blizance 25. maja, moći ćete da privučete nove prilike u digitalnoj sferi, čineći to odličnim vremenom za lansiranje novih projekata ili preuredite online brend ili počnite iznova kada je u pitanju vaše prisustvo na društvenim mrežama. Kombinacija Jupitera u Blizancima i Plutona u Vodoliji učiniće da ova naredna godina bude avanturistička i ispunjena mogućnostima za ostvarivanje snova koje ste prethodno odgađali.

Ribe

Ribe, ovo je velika sedmica za vas zbog toga što vaš planetarni vladar Jupiter mijenja znakove i ulazi u Blizance na narednih 13 mjeseci. Ali prije toga, pun mjesec u Strijelcu aktivira vaš sektor karijere 23. maja, omogućavajući vam da napravite hrabre poteze kada je u pitanju vaše naslijeđe i reputacija. Šta ste oduvek željeli da radite? Ko ste sanjali da budete? Energija Strijelca podstiče vas da sanjate izvan uobičajenih ograničenja – možete li ostvariti beskonačne mogućnosti bez straha?

Jupiterov ulazak u Blizance 25. maja, pomoći će vam da učinite upravo to, ali na utemeljen način jer se dešava u vašem sektoru porodice, korijena i prošlosti. To znači da će vam boravak u blizini ljudi koji su nježni i koji vam daju osjećaj sigurnosti, pomoći da lakše postignete svoje ciljeve. Ostati otvoreni za neočekivano, važna je misija tokom ovog tranzita Jupitera u Blizancima, stoga izbjegavajte da vaše akcije i misli budu uklesane u kamen. Što više fleksibilnosti budete imali dok ulazite u ovu novu eru, lakše će vas vaši blagoslovi pronaći.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum