Trenutno čitaš
Stiže sezona Blizanaca i evo kako to utiče na tvoj znak i podznak

Stiže sezona Blizanaca i evo kako to utiče na tvoj znak i podznak

sezona blizanaca 2024

Maj je dug i produktivan mjesec! Vibracije u sezoni Bika pomogle su vam da se fokusirate na stvari koje su najvažnije, ali sada je vrijeme za promjenu.

Trebamo uzbuđenje i novitete, jer stare navike postaju dosadne! Na našu sreću, stiže sezona Blizanaca, jer Sunce ulazi u Blizance 20. maja, ohrabrujući nas na avanturu i istraživanje dok sezona Raka ne počne 20. juna. Vazdušni znaci Blizanci, Vaga i Vodolija trenutno napreduju najviše.

Ultra magazin

Blizancima vlada Merkur, planeta govora, pisanja, komunikacije, ideja. Bez obzira na vaš horoskopski znak, sezona Blizanaca je vrijeme kada vaša intelektualna strana izlazi na vidjelo. Koristite svoj mozak, a ne svoje srce, da donesete većinu svojih odluka. Ovo je sjajno vrijeme za slanje važnih poruka i početak važnih razgovora, jer je manje vjerovatno da će vaša osjećanja pobrkati ono što mislite i kako to pokušavate reći.

Romantika, emocionalne veze i ljupki razgovor na jastuku sa svojim partnerom, sada su manje podržani. Sezona Blizanaca želi da se povežete sa drugima na intelektualni način – birajući njihov mozak, vodite duboke razgovore i primate mentalnu stimulaciju, a ne fizičku ili emocionalnu. Gurajući svoje emocije i predrasude, možete naučiti mnogo o svijetu oko sebe i steći neke fascinantne nove prijatelje.

Sezona Blizanaca je odlično vrijeme za učenje, druženje i stvaranje novih veza, ali postoji jedan veliki problem: teže je stupiti u kontakt sa svojom emocionalnom stranom. Ne radi se o tome da ste odjednom hladni ili bezdušni – sada ste samo “pametniji”.

Ako se osjećate loše, ne pokušavajte to intelektualizovati ili zanemariti svoje emocije – prihvatite svoja osjećanja, priznajte ih i idite naprijed. I nemojte zanemariti emocije drugih! U suprotnom, kada se SVI osjećamo jako neraspoloženi kada krene sezona Raka, stvari bi mogle postati komplikovane!

Ova sezona Blizanaca želi da budete student života. To ne znači nužno da se morate prijaviti za predavanje – to takođe može značiti da se susrećete s novim ljudima, iskustvima i idejama. Hoće li svako novo iskustvo biti nevjerovatno? Možda ne. Hoćete li zadržati svaku informaciju koju naučite ovog mjeseca? Vjerovatno ne. Ali to je u redu! Komadići koje pokupite i integrišete u svoj život pomoći će vam da ovu sezonu Blizanaca završite kao pametnija, zaokruženija osoba. Zabavite se!

Ultra magazin

Evo kako će sezona Blizanaca uticati na tvoj znak i podznak…

Ovan

Putovanje sunca kroz Blizance i vašu treću kuću komunikacije postavlja uslove da budete još društveniji nego inače. Željećete da provedete više kvalitetnog vremena sa prijateljima, upoznate nove ljude i planirate susrete. U isto vrijeme, vaš um će sigurno trčati milju u minuti, pa iskoristite ovo planiranjem, mozganjem ili istraživanjem najboljih načina da postignete cilj koji dijelite s prijateljima ili kolegama. Možda ćete takođe otkriti da je ovo trenutak u kojem imate priliku da čitate više, krenete na kratka putovanja ili se družite sa braćom i sestrama, komšijama i rođacima.

Bik

Vi obožavate svoje godišnje doba, Bikovi, jer se svijet kreće vašim tempom. Ali takođe ne možete, a da ne uživate i u sezoni Blizanaca, s obzirom da se sunce kreće kroz vašu drugu kuću prihoda. Možete lakše transformisati svoje velike ideje iz konceptualnih u konkretne i sposobne da podstaknu novčane tokove. Takođe ćete razmišljati i njegovati svoju vlastitu vrijednost.

Blizanci

Dobro došli u svoju sezonu, Blizanci! Proteklih mjesec dana, boravak sunca u vašoj dvanaestoj kući snova, rada na sebi i duhovnosti možda vam je izgledalo super pospano, ali sada ste izašli u centar pažnje. Možda ćete otkriti da ste strastveni i samopouzdaniji nego inače kada je u pitanju predstavljanje tog strastvenog projekta bliskog vašem srcu ili rad na ponovnom osmišljavanju vašeg ličnog brenda.

Rak

Kada sunce prođe kroz Blizance, ono je u vašoj dvanaestoj kući duhovnosti, rada na sebi koja je sanjivi, maštoviti, pospani dio vašeg grafikona. Zauzvrat, mogli biste otkriti da ste više radoznali o načinima da se brinete o svom psihičkom blagostanju ili da dodate meditaciju, vođenje dnevnika, terapiju ili slične prakse samopomoći u svoju rutinu. A ako se svede na to da vam je jednostavno potrebno dodatno vrijeme za drijemanje ili pauzu od vaše tipične gužve, prihvatite to bez osjećaja krivice ili srama. Vaša sezona je odmah iza ugla, a to će biti potpuno nova utakmica.

Ultra magazin

Lav

Dok je sunce bilo u Biku, vaš vladar se kretao kroz vašu desetu kuću karijere, što je možda značilo da ste više vremena provodili slijedeći profesionalne aspiracije ili zarađivali priznanje od nadređenih za svoj naporan rad. Sada, kada je sunce u vašoj jedanaestoj kući umrežavanja, druženja i izlazaka, žudite da radite zajedno sa prijateljima ili kolegama kako biste ostvarili svoje ciljeve. Saradnja je ključ za izbacivanje iz kolotečine. A budući da se ovaj sektor vašeg grafikona bavi i dugoročnim željama, mogli biste dobiti više jasnoće oko toga šta želite da postignete i ko može podržati vaše napore.

Djevica

Dok volite lagani tempo sunčanog vremena u Biku, sezona Blizanaca će sigurno na neki način djelovati ugodnije. To je zato što, kao osoba kojom vlada Merkur, vi napredujete u povezivanju s drugima i prelijetanju s jednog zanimljivog projekta na drugi. A dok se sunce kreće kroz vašu desetu kuću karijere, svoju pojačanu radoznalost možete primijeniti na profesionalne aktivnosti i zarađivati ​​zaslužene komplimente od ljudi koje poštujete i kojima se divite. Nemojte se ustručavati preuzeti uzde dugoročnog projekta ili podijeliti prijedlog koji vam je pri srcu, jer je sada očigledan odgovor aplauz.

Vaga

Promjena vaše uobičajene rutine – posebno ako uključuje druženje jedan na jedan sa dragim prijateljem ili upoznavanje i zabavu novih prijatelja – vama zvuči kao dobar plan, zbog čega je sezona Blizanaca uzbudljivo doba godine za vas. Sunce se kreće kroz vašu devetu kuću avanture, pojačavajući vašu želju da se pomaknete izvan svakodnevice i proširite svoje vidike. Budući da je ovo takođe sektor visokog obrazovanja, mogli biste biti i više filozofski nastrojeni i zainteresovani za upijanje znanja pohađanjem predavanja ili bliskom saradnjom s mentorom kako biste usavršili određeni skup vještina.

Pročitaj

Škorpija

Tokom sezone Blizanaca, sunce se kreće kroz vašu osmu kuću emocionalnih veza i zajedničkih resursa, pojačavajući vašu želju da se povežete s drugima na emocionalno, duhovno ispunjen način. Razgovori na površinskom nivou sada zaista neće pomoći, a to bi mogao biti mali izazov, jer je energija Blizanaca prilagođena učenju ponešto o mnogo čemu naspram previše analiziranja. Ovu nevolju možete riješiti tako što ćete jednostavno staviti svoje srce na rukav i reći voljenima – ili svom partneru – upravo ono što vam treba. Ovo je ujedno i najbolja sezona za istraživanje seksualnih fantazija i zaron u projekte, koji se odnose na zajedničku imovinu, poput ulaganja, štednje ili otplate dugova.

Ultra magazin

Strijelac

Tokom sezone Blizanaca, putovanje sunca kroz vašu sedmu kuću partnerstva usmjerava vaš fokus na vaše veze jedan na jedan. Ako slijedite zajednički cilj zajedno sa svojim dragim prijateljem ili bliskim kolegom, otkrićete da sada možete pokrenuti akciju. Ovaj trenutak je stvoren i za produktivne razgovore sa partnerima, bilo da to znači da prekoračite kućni budžet sa supružnikom ili cimerom ili smislite konkretne namjere na kojima planirate raditi zajedno sa svojim šefom. A ako postoji nedostatak reciprociteta ili jednakosti unutar partnerstva, sada je vrijeme da se pozabavite tim problemom.

Jarac

Sezona Blizanaca aktivira vašu šestu kuću rutine i dobrog zdravlja, tako da ćete se angažovati i biti sposobni da obavite sve te sitne obaveze i zaista se držite svog plana. Tako ste marljivi i savjesni u tome, ali sada stvarno imate vjetar u leđa. Ova energija je takođe savršena za brigu o vašem zdravlju i dobrobiti. Možda ćete sagledati kako se trenutno brinete o sebi fizički, mentalno i emocionalno i odrediti nove načine da svoj pristup podignete na viši nivo.

Vodolija

Tokom sezone Blizanaca, sunce se kreće kroz vašu petu kuću romantike i samoizražavanja, što je zaista bezbrižan, kreativan, razigran, zabavan sektor vaše natalne karte. Drugim riječima, sezona Blizanaca je stvorena za uranjanje u umjetničke poduhvate, provođenje više vremena sa voljenima i prijateljima i dijeljenje onoga što vam je u srcu. Možda ćete takođe otkriti da je lakše nego inače uroniti u strastveni projekat ili jednostavno biti spontaniji, pauzirajte na poslu kako biste pratili svoje srce. A pošto ste i timski orijentisani, razmislite o tome da ove aktivnosti utkate u druženja u zajednici ili sastanke prijatelja.

Ribe

Tokom sezone Blizanaca, vaš fokus je na vašem porodičnom životu, jer je to sektor vašeg grafikona koji se aktivira u ovo doba godine. Bićete zaokupljeni brigom o svom kućnom životu, porodičnim poslovima i životnom prostoru. Razmislite o tome da odvojite dodatno vrijeme za zacjeljivanje emocionalnih rana ili da vodite iskrene razgovore sa voljenim osobama, kako biste riješili probleme. Možda ćete takođe biti inspirisani da uljepšate svoj dom, dodajući više biljaka, vodenih elemenata koji deluju terapeutski, i slično. Stvaranje mirnog utočišta sada koristi vašem umu i srcu.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum