Trenutno čitaš
Schiaparelli se pita kako bi moda mogla izgledati na Marsu

Schiaparelli se pita kako bi moda mogla izgledati na Marsu

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Šta znači ručno izrađivati odjeću u doba interneta? Većina odjevnih predmeta danas postoji samo na ekranima, koju slavna osoba nosi nekoliko sati prije nego što online gledaoci pređu na sljedeću fotografiju na svom Instagram profilu.

Tenzije između digitalnog i fizičkog, stvarnog i lažnog, čovjeka i vanzemaljaca okupirale su Daniela Roseberryja dok je krenuo u svoj najnoviji couture poduhvat za modnu kuću Schiaparelli.

Posljednjih nekoliko godina, italijanska kuća se na sedmici visoke mode vodila dramatičnošću, izgledima koji privlače pažnju i zvijezdama A-liste (ovaj put, J.Lo i Zendaya).

Pročitaj

Revija pod nazivom “Schiaparalien” ispitala je kako bi moda mogla izgledati na Marsu. Roseberry je gledao na opsesiju osnivačice Else Schiaparelli zvijezdama zajedno s njenim prepoznatljivim kreacijama i spojio ih s njegovom teksaškom estetikom (kopče za kaiš, bandane i bolero jakne). Za razliku od prošlosezonske slikarske palete, Roseberry je skinuo sve boje, fokusirajući se na bogate kremaste, smeđe i crne boje, puštajući materijale i krojeve da se ističu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum