Trenutno čitaš
Scarlett Johansson i Channing Tatum prvi put zajedno u filmu Fly Me to the Moon

Scarlett Johansson i Channing Tatum prvi put zajedno u filmu Fly Me to the Moon

scarlet

Suprotnosti se privlače u novoj lunarnoj ljubavnoj priči u kojoj glume Scarlett Johansson i Channing Tatum. Fly Me to the Moon je drama o NASA-oj istorijskoj misiji sletanja na Mjesec 1969. godine.

Scarlett Johansson igra Kelly Jones, dio marketinškog tima koji pomaže u obnavljanju NASA-ine javne slike, a Channing Tatum je direktor lansiranja Cole Davis. “Kada predsjednik smatra da je misija previše važna da bi propala,” navodi se u sinopsisu, “Jones je upućen da inscenira lažno slijetanje na Mjesec kao rezervu i odbrojavanje zaista počinje.”

Scarlett Johansson Channing Tatum
SONY PICTURES

Johansson, 39, kaže da nije poznavala Tatuma (43) prije nego što je snimila film Fly Me to the Moon, uprkos tome što su imali “mnogo zajedničkih prijatelja”.

“Channing je tako lagodan glumac, dobar duh i profesionalac. Zaljubiti se u njega na ekranu bilo je prilično lako. On je tako simpatična osoba”, kaže ona, dodajući o njihovim likovima: “Kelly i Cole su takve suprotnosti. Bilo je zabavno igrati tu dinamiku sa Channingom.”

Scarlett Johansson
SONY PICTURES

Glumica, koja je i producentica filma, opisuje svoj lik Kelly kao “vrlo modernu ženu koja živi u vremenu u kojem su žene često bile potcijenjene”.

“Ona to koristi u svoju korist i uvijek je nekoliko koraka ispred”, dodaje Johansson. U glumačkoj ekipi Fly Me to the Moon glume i Nick Dillenburg, Anna Garcia, Jim Rash, Noah Robbins, Colin Woodell, Christian Zuber, Donald Elise Watkins, Ray Romano i Woody Harrelson. Kao što se Johanson sjeća, “svi su se samo nasmijali i dobro proveli. Bilo je potpuno zadovoljstvo početi sa svom tom dobrom energijom.”

Film je režirao Greg Berlanti, a scenario je napisala Rose Gilroy prema priči Billa Kirsteina i Keenana Flynna.

Channing Tatum
SONY PICTURES

“Inspiracija za ovu priču, bila je napraviti veliki, zabavan, pametan originalni film o tome da li je američka vlada mogla lažirati sletanje Apolla 11 na Mjesec, koje je i dalje najgledaniji TV događaj uživo u istoriji svijeta i od tada je postao jedna od teorija zavjere o kojima se najviše govori,” kaže Berlanti za magazin People.

“Scarlett i Channing nikada nisu zajedno radili film, a siguran sam da će publika htjeti da rade mnogo više nakon ovog”, kaže on. “Svaki pojedinačno je san, i lično i profesionalno. Imaju najrjeđi dar za komediju i dramu.”

„Gledati ih kako zajedno glume bilo je kao da gledate dvije velike rok zvijezde kako prvi put prave duet“, nastavlja Berlanti. “Od probe do kraja snimanja, rad sa njima bio je jedan od sjajnih trenutaka u mom životu.”

Pročitaj
Pickbox NOW

Channing Tatum
SONY PICTURES

Reditelj objašnjava da je ponovno kreiranje slijetanja na Mjesec bilo “najizazovnije” – i “zahtijevalo je set veličine bejzbol terena”. “To su neke od najpoznatijih fotografija u istoriji”, kaže on, “i morali smo da ih u potpunosti uskladimo, ali na način na koji su to mogli učiniti 1969.”

Ali, kaže Berlanti, čak i uz “rakete koje se lansiraju i hodanje po mjesecu u filmu, pravi događaj je gledanje svih ovih nevjerovatnih glumaca zajedno.”

Pogledaj trailer:

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum