Trenutno čitaš
“Scandi Hairline” je trend koji će biti hit i ovog ljeta

“Scandi Hairline” je trend koji će biti hit i ovog ljeta

Scandi Hairline
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Najnoviji trend u svijetu frizura koji ćemo često viđati ovog ljeta je “Scandi Hairline”. Ako se diviš svijetlim, prirodnim pramenovima koji se nalaze u skandinavskoj kosi onda smo pronašli savršenu tehniku bojenja kose u koju smo se zaljubili.

Naime, riječ je o tehnici farbanja kose gdje su dijelovi kose koji uokviruju lice mnogo svijetliji od ostatka kose na glavi. “Scandi Hairline” posvjetljuje rub linije kose oko lica koji je svjetliji od ostatka kose.

Ako želiš da dobiješ ovaj novi trendi efekat na kosi, pramenovi koji uokviruju lice biće nešto svjetliji u odnosu na ostatak kose, a treba voditi računa da pramenovi ne budu presvijetli i da razlika u odnosu na ostalu kosu ne bude drastična, te da tvoj stilista/stilistkinja odabere pravu nijansu. Ako je boja previše svijetla ili tamna, može izgledati dramatično i neprikladno i neće izgledati prirodno.

Iako je ovaj trik za bojenje obično prikladan za plavuše, ni one sa tamnijom kosom se ne trebaju obeshrabriti jer možeš postići efekat, bez obzira kakva je tvoja boja kose.

Na primjer, ako imaš crnu kosu efekat možeš postići smeđom nijansom oko lica. Koju god boju kose da imaš, najbolja stvar kod “Scandi Hairline” je to što možeš odabrati nijansu koja ti odgovara. Ono što je važno je da odabereš boju koja je dovoljno svijetla i koja se na suptilan način izdvaja od ostatka kose.

“Scandi Hairline” bi trebao biti na tvom ljetnom radaru frizura, jer funkcioniše s gotovo svakom frizurom, dajući potpunu slobodu eksperimentisanja. Na primjer, bob frizura se jednako lijepo slaže sa ovim trendom kao i frizure sa dugom kosom.

Pročitaj

Održavanje izbijeljene kose na pramenovima može biti teško, posebno ako kosa brzo raste. Ali budući da se ovaj trend na kosi  odnosi samo na pramenove koji uokviruju lice, mnogo je manje brige kada je održavanje u pitanju.

Čak i ako farbaš samo male dijelove kose važno je njegovati kosu. Obavezno nanesi masku za kosu barem dva puta sedmično. Ovo može učiniti čuda za kosu i održati je zdravom. Takođe, obavezno investiraj u sprejeve za zaštitu kose ako redovno stilizuješ kosu toplotom.

Naslovna fotografija: matildadjerf

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum