Trenutno čitaš
Prijedlozi za savršenu šminku za posao

Prijedlozi za savršenu šminku za posao

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Prirodan izgled bez mnogo slojeva pudera, rumenila i hajlajtera je savršen za svakodnevni posao. Uz pomoć nekih standardnih i esencijalnih proizvoda, koje svaka žena treba da ima u neseseru, donosimo ti savjete i trikove, kako da postigneš savršen makeup za posao.

Foto: chiswickmagazine

Savršen ten

Da bi podloga koju nanosiš na lice izgledala svježe i prirodno, prvo koža treba da bude zdrava i njegovana. Potrebna je svakodnevna njega, kako bi šminka koju nanosiš dala svoj maksimum.

Za dodatni sjaj lica, u hidratantnu kremu koju nanosiš na lice prije pudera, dodaj nekoliko kapi ulja za tamnjenje. Ovim ćeš pružiti odličnu podlogu licu i biće ti potrebno manje pudera, da sakriješ eventualne nedostatke.

Foto: Pexels

Hidriraj i pripremi kožu

Nakon hidratacije, koristi prajmer koji odgovara tvom tipu kože. Ukoliko imaš izražene pore, koristi preparate koji su namijenjeni za popunjavanje pora i pružanja glatkog izgleda. Ukoliko ti se lice masti, matirajući prajmeri su pravi izbor za tebe.

šminka za posao
Foto: Pexels

Podloga i korektor

Ukoliko ti je potrebno da šminka bude na licu tokom cijelog radnog dana, traži postojanije teksture, ali koje nisu previše agresivne prema licu.

Kvalitetan korektor je nezaobilazan dio tvog makeup nesesera. Čak i ako ne praktikuješ svakodnevno nanošenje tečnog pudera, korektor uvijek treba imati pri ruci. Sa njim možeš prekriti podočnjake i sve one sitne nedostatke, koje imaš na licu.

šminka za posao
Foto: Pexels

Uredno oblikovane obrve i dobra maskara!

Da bi tvoj pogled i oči došli do izražaja, uredno oblikovane obrve su prioritet. Ukoliko imaš rijetke i svijetle obrve, koristi olovku koja je dobro zašiljena, i precizno iscrtaj i dodaj „dlačice“ tamo gdje ih nemaš. Sjenkom za obrve dopuni praznine, a na kraju sve to možeš da učvrstiš gelom za obrve, kojim ćeš osigurati cjelodnevnu postojanost boje i oblika obrva.

Pročitaj

Svi znaju da dobra maskara čini čuda. Pronađi kvalitetnu maskaru, koja se fokusira na dužinu, a ne na volumen trepavica. Tako ćeš dobiti svjež i budan pogled, a izbjeći ćeš pojavu grudvica.

šminka za posao
Foto: lashem-n-leavem

Usne

Mat karmin u nude nijansi je savršen izbor za posao. Ali imaj na umu da mat karmini isušuju usne, pa obavezno prije nanošenja, na usne stavi omiljeni balzam, koji će ih nahraniti i zaštititi.

 

Izvor: minetanbodyskin.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum