Trenutno čitaš
Evo zašto trebaš držati komad sapuna pored svog kreveta!

Evo zašto trebaš držati komad sapuna pored svog kreveta!

sapun

Naša rutina prije spavanja uključuje mnoge stvari: tuširanje, pranje zuba i presvlačenje u najudobniju pidžamu…

Do danas, možda nikada nismo razmišljali da uključimo komad sapuna kao neophodnu stvar na svoj noćni ormarić pored kreveta, ali sigurni smo da će te prednosti ove rutine iznenaditi. Sapun može održavati čistoću sobe i kuće na način na koji nikada nismo mogli ni zamislili.

pexels

Jedna od najefikasnijih prednosti držanja sapuna u blizini kreveta je njegova sposobnost da odbija insekte i prljavštinu. Prema “Medical News Today”, sapun je jednostavan i siguran način za kontrolu insekata u kući, posebno komaraca i drugih insekata, koji se hrane krvlju. Dr. Clement Vinauger, objasnio je da su sapuni jakog mirisa – poput mente, cimeta, lavande, limuna, kokosa ili eukaliptusa — odbojni za mnoge bube.

pexels

Ako je tvoja soba sklona privlačenju insekata, držanje komadića sapuna blizu kreveta ili noćnog ormarića može otjerati bube, komarce, grinje, paukove i očistiti sobu od preostalih insekata. Ulje citronele, koje se koristi u repelentima protiv insekata, može se naći u određenim medicinskim sapunima. Postavi svježe otvoren sapun sa nekim jakim prirodnim mirisom pored kreveta za najbolje rezultate.

pexels

Vjerovali ili ne, sapun bi takođe mogao pomoći kod uobičajenog neurološkog poremećaja: sindroma nemirnih nogu (RLS). Na primjer, dr. Mehmet Oz je rekao da neki vjeruju da komad sapuna pomaže opuštanju nogu preko noći. “Ljudi to stavljaju pod svoje plahte. Mislimo da je lavanda opuštajuća i možda sama po sebi korisna.” Nekih 42% pacijenata sa RLS-om pozitivno je odgovorilo na ovaj eksperiment.

Za početak stavite svježi komad sapuna jakog i umirujućeg mirisa ispod posteljine. Sindrom nemirnih nogu obično karakteriše neodoljiva želja za pomicanjem nogu, često sprečavajući pacijente da se opuste u san. Nacionalna medicinska biblioteka izvještava da jaki mirisi poput lavande i kokosa imaju svojstva inhalacije, koja smiruju parasimpatički nervni sistem i regulišu tjelesne procese. Za najbolje rezultate, stavite sapun ispod plahte ispod nogu što utiče na živce.

Pročitaj
banane

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

Izvor: housedigest.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum