Trenutno čitaš
Sandale koje će biti hit ovog ljeta!

Sandale koje će biti hit ovog ljeta!

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Kada temperature konačno porastu nakon nebrojenih sumornih dana vrijeme je da savršeno pedikirani prsti na nogama dobiju svojih pet minuta slave. Tako je – sezona je sandala.

Sandale su omiljena obuća u toplijim mjesecima i svestrane su za sve ljetne prilike, pa bilo bi dobro da osiguraš nekoliko pari koje odgovaraju tvom životnom stilu. Čitaj dalje i saznaj koje sandale ćemo nositi ovog ljeta.

Foto: footwearnews.com

Gladijatorske sandale 

Ležerne sandale otvorenih prstiju s remenima koji se protežu preko stopala i do gležnja – ponekad čak do potkoljenice. Kao što ime govori, rimski gladijatori su često prikazani u sličnim sandalama, i zapravo su ih nosili. Gladijatorske sandale bile su na vrhuncu popularnosti početkom 2000-ih, najčešće izrađene u metalik, smeđim i crnim nijansama. Stil sandala se takođe vratio u ljetnoj sezoni 2015. i 2021, s obzirom na oživljavanje modnih trendova generacije Z.

Foto: GULSEN – STOCK.ADOBE.COM

Sandale sa T – remenom

Posebno popularan stil sandala su sandale sa T – remenom koje imaju komad materijala u obliku slova T koji se proteže do stopala s gornjim dijelom koji se omotava oko gležnja. Ovaj remen za gležanj se često zakopčava podesivom kopčom za sigurno prianjanje. Ovaj stil sandala može imati ili komad materijala između prvog i drugog prsta kao sidro, ili se cipela može jednostavno učvrstiti sa nekoliko horizontalnih traka koje prolaze preko prstiju u otvorenoj ili zatvorenoj konstrukciji. Ove sandale obično imaju ravan đon za ležernije nošenje, iako može pristajati na bilo koju visinu potpetice. Sandale sa T-remenom na potpeticu, na primjer, bile su uobičajene u eri flappera 1930-ih.

Foto: STOCK.ADOBE.COM

Jelly sandale

Još jedan dragulj iz 90-ih, žele sandale definisane su materijalom, a ne siluetom. Sandale su napravljene od oblikovane meke plastike, koja je često prozirna, obojena i ponekad uključuje ugrađene iskrice. Klasične jelly sandale iz 90-ih imaju zatvoreni T-remen s nekoliko dodatnih kaiševa koji prolaze preko vrha stopala. Ovaj stil se najčešće učvršćuje oko gležnja pomoću podesivog remena. Iako je ovaj stil sandala bio najpopularniji među djecom 90-ih, nedavno oživljavanje modnih trendova 90-ih potaknulo je stvaranje verzija ovih sandala za odrasle.

Foto: LIUDMILA – STOCK.ADOBE.COM

Huarache sandals

Vrsta tkanih sandala, huarache sandale su obično izrađene od ručno pletene kože sa ravnim đonom za udobnost. Ležerni stil sandala može biti otvoren ili zatvoren na prstima, iako se stil najčešće povezuje sa zatvorenom siluetom.

Pročitaj

Foto: RUSSELL – STOCK.ADOBE.COM

Sandale sa platformom

Sandale sa platformom iz 90-ih nedavno su se vratile na modnu scenu, zahvaljujući ponovnom oživljavanju pojedinih modnih hitova iz voljene decenije. Sandale s platformom podižu cijelo stopalo cipele za nekoliko centimetara. Međutim, u njima je nevjerovatno lako hodati s obzirom na čvrstu, ravnu podlogu.

Foto: ZOJA – STOCK.ADOBE.COM

 

Izvor: footwearnews.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum