Trenutno čitaš
Sa 55 godina, Nicole Kidman je i dalje jedna od poznatih osoba koje najviše modno rizikuju

Sa 55 godina, Nicole Kidman je i dalje jedna od poznatih osoba koje najviše modno rizikuju

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Oskarom nagrađena glumica Nicole Kidman privukla je pažnju interneta ove sedmice novim snimanjem za Perfect Magazine.

glumica nicole kidman
Foto: Zhong Lin

Kidman, koja je ovog ljeta napunila 55 godina, savija svoje nemoguće izvajane tricepse na naslovnici časopisa uz slap crvene kose koja pada preko jednog ramena s dijelom ošišanim na bradi. Kidman je stilizovana u komade iz kolekcije modnog brenda Diesel za jesen-zimu 2022, koja je debitovala na Milanskoj nedjelji mode ovog februara – visoko hvaljeni niz prepun kamionskih kapa inspirisanih Y2K, tranč kaputa i bujna suknja sa pojasom koju Kidman nosi.

Druga naslovnica prikazuje Kidman u kolosalnom paru lakiranih čizama do butina — sličnih onima koje su uočene na Rihanni prošle sedmice – iz Y/Projecta, etikete koju, kao i Diesel, vodi belgijski dizajner Glenn Martens. I kroz modni editorijal na 20 stranica, fotografije prikazuju Kidman u brojnim izgledima koji osvajaju internet, uključujući zloglasnu golu haljinu s printom i dupli traper Diesel ansambla.

Sve je to u znaku proslave novog priznanja koje joj je dodijelio časopis. Nazvana “Savršena ikona” – jedna od 23 nove nagrade pokrenute u pokušaju da se ukaže na talente u industriji širom svijeta – Kidman je hvaljena zbog svoje nepopustljive radoznalosti i svestranosti.

glumica nicole kidman
Foto: Zhong Lin

“Donosim svoje odluke onako kako bi to činila tinejdžerka”, rekla je ona u popratnom intervjuu. “Ne misleći na posljedice. Pristupam stvarima kao što su: ‘Želim ovo da uradim, pokušaću. Bilo je uspona i padova. To zapravo stvara veoma burnu karijeru – kakva je i moja.”

Ova sklonost ka hrabrom oblačenju dugo je davala Kidman prednost i u prostoru visoke mode. U februaru se pojavila na naslovnici najnovijeg “Hollywoodskog izdanja” Vanity Faira u ozloglašenoj Miu Miu mikro suknji za proljeće-ljeto 2022 – komadu koji je toliko plodan da Instagram nalog sada marljivo bilježi svaki put kada ga nosi neki influenser ili poznata ličnost . Izgled je dodatno dinamičniji jer je Kidman “molila” stilistkinju Katie Grand – takođe kreativnu direktoricu za Perfect shoot – da nosi ošišanu chino suknju, rekla je glumica kasnije u intervjuu za Vogue Australia.

Tokom pariske sedmice visoke mode u julu, Kidman se pridružila Belli Hadid, Kim Kardashian i Dua Lipi na pisti kao model za Balenciagu.

Pročitaj
crveni karmin

glumica nicole kidman
Foto: Vnice Bucci/AFP/Getty

Ali glumica je dugo mudro preuzimala modne rizike. Godine 1997. Kidman je na dodjeli Oskara nosila Chartreuse Dior haljinu napravljenu od vezene svile. Dizajniran od strane Johna Galliana, izgled je izazvao takvo uzbuđenje da se sada može pohvaliti vlastitom namjenskom stranicom na Wikipediji. Boju haljine tako je žestoko kritikovala komičarka i kritičarka crvenog tepiha Joan Rivers (koja je rekla Kidman da joj je nijansa “za povraćanje”) neki tvrde da je pomogla u stvaranju kulture opreznog crvenog tepiha i oblačenja koje traje i danas. “John (Galliano) ju je napravio za mene, i volim je”, rekla je Kidman za Women’s Wear Daily na događaju. “Ne znam da li će ljudi shvatiti. Ali ako ne, pa, možda bi trebali.”

Duboko isprepletena sa uskim standardima ljepote, moda se često smatra igrom mladih – a očekivanja o tome šta obući postaju sve restriktivnija kako starimo. Ali Kidman je za sebe rekla da zabava ima prioritet nad uklapanjem. „Kao što uvijek kažem, radiću ono što želim da radim“, rekla je za Perfect.

Izvor: edition.cnn.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum