Trenutno čitaš
Roze boja za modernu ženu. Evo kako je nositi.

Roze boja za modernu ženu. Evo kako je nositi.

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Nova doza romantike za bilo koji outfit nalazi se u roze odjevnim komadima. Nježna, mirna, privlačna ili dominantno jarka roze boja u odjeći je unikat ženstvenosti i elegancije. U svaku odjevnu kombinaciju unosi svjež, savremen i moderan izgled.

Ova nijansa je bez greške kako sama za sebe tako i u kombinaciji sa nekim avangardnim odjevnim predmetima, a mnoštvo neodoljivih tonova roze boje svakoj odjevnoj kombinaciji dodaće novu dozu romantike, ali i modernog stila.

Roze boja ima mnoštvo tonova od svijetlih i pastelnih, toplih i hladnih prigušenih do onih nešto upečatljivijih. “Roze kvarc” je najsvestranija boja koja odgovara svima: tamnim brinetama, blistavim plavokosama, crvenokosama i onima koji imaju smeđe tonove kose.

Za razliku od nježnih i pastelnih boja ove sezone nosi se jarka ružičasta, popularno nazvana “Barbie pink”. To je nijansa koja sama po sebi može da se izdvoji iz mase i bude dominantna i da te uspješno samo jednim odjevnim komadom pretvori u divu, a tvom modnom izrazu doda jednu potpuno novu glamuroznu notu.

Pročitaj
karo

Postoji nekoliko boja s kojima se roze nijanse najbolje kombinuju. Crna sa roze bojom je odlična kombinacija koja svakom izgledu dodaje notu elegancije. Hladno siva u kombinaciji sa roze je jedan od najprodavanijih dueta koji ne izlaze iz trenda. Bijelo i roze je savršen izbor boja ako želiš izgledati nježno i romantično. Sa tamno plavim nijansama savršeno se usklađuju svijetle, puderaste nijanse roze.

Za sve one koje žele da iskoče iz klasike roze boja u kombinaciji sa žutom, smeđom, trava zelenom, ljubičastom… dodaće svakom outfitu elegantan izgled, a relevantna je kombinacija roze boje sa drugim pastelnim bojama kao što su boja mente, lavande, breskve ili baby plave.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum