Trenutno čitaš
Retrogradni Saturn u Ribama: Vrijeme je za teške odluke

Retrogradni Saturn u Ribama: Vrijeme je za teške odluke

retrogradni saturn u ribama 2024

Retrogradni Saturn u Ribama će nas potaknuti da donesemo ekstremne odluke u našim životima koje će uticati na budućnost, na bolje ili na gore. Retrogradnost nam nudi vrijeme da ponovo procijenimo svoje mogućnosti.

U astrologiji je poznato da je planeta Saturn, karmičko nebesko biće koje nas uči važnim životnim lekcijama. Saturn je strog, krut, odgovoran i otporan. Jednom godišnje, Saturn je retrogradan otprilike četiri i po mjeseca.

U 2024. Saturnov retrogradni put će trajati od 29. juna do 15. novembra u vodenom znaku Riba.

Saturnovska retrogradna šetnja 2024. podstiče nas da se posvetimo kome i čemu smo strastveni. To će biti trenutak kada ćemo donositi odluke koje će promijeniti našu budućnost. Budući da nas retrogradni Saturn u Ribama tjera da budemo šefovi i da budemo iskreni u vezi sa svojim ciljevima, htjećemo iskoristiti svoje vještine kako bismo prešli u sljedeću fazu karijere. Emocionalno, retrogradni Saturn nas podstiče da svoju naklonost posvetimo onima na našem nivou. Nećemo se vezivati ​​za nezrele veze i pametno ćemo koristiti vrijeme s drugima.

Ultra magazin

Za one koji žele da izliječe porodične i generacijske traume iz mladosti, Saturnov retrogradni hod nudi nam priliku da razumijemo našu snagu i sposobnost da idemo naprijed, kako da popravimo rane kroz brigu o sebi i kako da prekinemo krug. Rad na sebi može biti koristan u ovom trenutku, jer će nam omogućiti da volimo dijelove sebe koje smo ignorisali. Ne moramo biti dio iste rasprave i priče koju stvara porodica. Možemo se osloboditi prošlosti i osloniti se na svoju viziju o tome šta znači biti srećan.

Ljeto donosi napetu kosmičku energiju. 19. avgusta, ekspanzivna planeta Jupiter, koja je u Blizancima, u kvadratu je sa Saturnom, koji je retrogradan u Ribama. Kada se ove dvije planete sukobe u kosmosu, natjeraće nas da pronađemo sredinu između nezavisnosti i odgovornosti. Razmislite prije donošenja impulsivnih odluka. Ove dvije planete se ponovo povezuju 24. decembra, otkrivajući još jedno poglavlje privremene nejasnoće u našim životima. Međutim, tada će se Jupiter kretati unazad umjesto Saturna.

Još jedan važan datum koji treba napomenuti je pomračenje mjeseca u Ribama 17. septembra. Saturn će nas pogurati ka pronalaženju utjehe. Pronalaženje pravih riječi kojima bismo opisali svoja osjećanja i želje biće izazovno, ali će emocija iza njih biti uvijek prisutna. Svima nam može biti vezan jezik zbog ljubavi, jer se bojimo napraviti prvi korak.

Glavna lekcija retrogradnog Saturna je da vjerujemo sebi. Stroga planeta retrogradno se kreće u intuitivnim Ribama, što ukazuje na nježnu, ublaženu verziju Saturna koja će oživjeti naše snove i nade. Bili oni veliki ili mali, sada je naše vrijeme da krenemo ka ciljevima. Što se tiče romantike, Saturn žudi da definišemo odnos i budemo hrabri u stvarima srca. Vjerovanje svojim instinktima u svim sferama života dovešće nas do uspjeha na našim putovanjima.

Nije potrebna žurba. Saturnu su potrebne spore, odlučne i konkretne akcije. Ribe se odnose na povezivanje sa svojim unutrašnjim ja. Ovo je sjajno vrijeme da se pobrinete za svoje skrivene talente, znanja, vještine i ideje. Možete se ponovo redizajnirati, oživjeti, rebrendirati ili ponovo osmisliti tokom ovog retrogradnog Saturna u Ribama.

Budite veoma otvoreni za duhovne i spiritualne vibracije, jer to je još jedna prednost koja dolazi sa ovim retrogradnim Saturnom u Ribama. Saturn će vam dati disciplinu da dublje prodrete u svoju duhovnost i spiritualnu mudrost. Možete dopuniti i nadograditi svoj život!

Saturnov tranzit se odnosi na ograničenja, granice i disciplinu izvana, dok se retrogradni Saturn odnosi na unutrašnji rad. Podstiče vas da promijenite sebe i svoj stav u svim dimenzijama. Stoga će se Saturnov povratak odraziti i na vaše postupke kako biste poboljšali i unaprijedili sebe.

Ultra magazin/pinterest

Evo kako će retrogradni Saturn od kraja juna do prve polovine novembra uticati na vaš znak i podznak.

Ovan

Ovo je sjajan trenutak da radite na sebi i analizirate kako vaši odnosi prema bliskim ljudima služe vašem opštem dobru. Ova retrogradnost Saturna u Ribama će vas natjerati da analizirate samosabotažu i tendencije samouništenja. Kako će ovaj retrogradni Saturn dovesti fokus na dvanaestu kuću, vaša podsvijest može biti stavljena pod lupu. Ovo je sjajno vrijeme da preduzmete akciju kako biste ostvarili mir radeći na sebi. Vaše rane iz prošlosti, traume, bol i tugu, treba metodično analizirati i pažljivo ih rješavati.

Saturnov retrogradni hod pada u vašu dvanaestu kuću duhovnosti, koja je pospana, maglovita zona koja je prilično suprotna terenu koji biste obično radije istraživali. Ali odvajanje više vremena za rad na sebi i samorefleksiju, posebno oko obrazaca ponašanja, odnosa i rana koje je najbolje ostaviti u prošlosti, može vam postaviti temelje za još samopouzdanije kretanje u svoju budućnost.

Bik

Ova retrogradnost Saturna u Ribama će uticati na vaše prihode i društvene krugove. Biće dobar period da analizirate svoje obrasce sklapanja i održavanja prijateljstava. Možda će vas privući pogrešno društvo i ovo je vrijeme kada to možete ispraviti. Možete testirati temelje platonske veze ili jednostavno provjeriti svoje društvene krugove da ih malo očistite. Takođe možete pojačati svoju intuiciju i u skladu s tim se nositi s prijateljima. Možete pronaći nove načine zarade i ponovo razmisliti o naporima koje ste uložili da zaradite svoj novac. Ako ste nedovoljno plaćeni, uvijek možete pronaći novu strategiju za rad na pregovorima za bolju platu. Takođe ćete osjetiti potrebu da budete realni u pogledu svoje sposobnosti da zaradite novac i da djelujete mudro.

Sa Saturnom koji se kreće retrogradno kroz vašu jedanaestu kuću umreženosti i dugoročnih želja, ohrabreni ste da se okrenete prema unutra kako biste procijenili da li su temelji platonskih veza čvrsti kao što trebaju biti. Ako ste se družili sa grupama ili timovima koji jednostavno više ne odgovaraju, sada je vaša prilika da razjasnite zašto je to tako i koje promjene biste mogli učiniti kako biste pronašli svoje ljude i njegovali još smislenije, zdravije, ispunjenije prijateljske i društvene veze.

Blizanci

Moraćete da napravite pauzu i da dugo analizirate svoj stil rada. Trebali biste provjeriti kako to utiče na vaš stil života i na vašu svrhu života. Možda ćete morati da promijenite karijeru da biste bili u miru sa sobom. Diktatorski stav nadređenih ili nezdravi obrasci rada, to sad treba analizirati i ozbiljno se baviti njima. Ako pazite na svoju reputaciju ili radite na tome da budete prepoznati u svom poslu, sada možete raditi na svojim ambicijama.

Sa retrogradnim Saturnom koji pada u vašu desetu kuću karijere, vi ćete biti posvećeni tome kako najbolje ostvariti svoje dugoročne ciljeve u karijeri i nastojati da postignete javno priznanje za svoj naporan rad. Razmislite da li strukture i temelji vašeg života ili možda mjesto gdje živite ili kompanija s kojom ste povezani zaista podržavaju vaše ambicije. Ako ne, moglo bi biti vrijeme da se posvetite novom planu igre.

djevica
Ultra magazin/pinterest

Rak

Ovaj retrogradni Saturn u Ribama će za vas biti u devetoj kući! Preispitaćete svoje duhovno znanje i sklonosti kako biste napravili mjesta za osiguravanje duhovnog napretka. Svoj sistem vjerovanja možete učiniti čvrstim, tako što ćete iznijeti svoje misli. Vaš izbor visokog obrazovanja ili mudrosti može postati jasniji u perspektivi. Iskoristićete novostečeno znanje i primijeniti ga kako biste svoj život učinili boljim. Dodaćete duh avanture i putovanja na mjesta koja će vam pomoći da naučite više. Zadovoljićete svoju radoznalost o svojim uvjerenjima koja možda trebati mijenjati i unaprijediti.

Kako se Saturn kreće unazad, to će aktivirati vašu devetu kuću avanture i višeg učenja, podstičući samorefleksiju oko vašeg sistema vjerovanja i ličnih filozofija. Možda je moguće da imate otvorenu spoznaju da ono zbog čega ste se tako žarko borili jednostavno više ne rezonuje s vama kao prije, i to je sasvim u redu. Sada je vaša prilika da razmotrite nove prilike za učenje i rast, što bi neizbježno moglo dovesti do novih strasti.

Lav

Postaćete skloniji samootkriću tokom ovog retrogradnog Saturna u Ribama. Osjetićete potrebu da transformišete svoj život kako biste bili u skladu sa svojim unutrašnjim ja. Vidjećete sebe i samousavršavanje u novom svjetlu i uložićete ozbiljne napore da budete optimistični. Pozabavićete se svojim opsesijama i samosabotirajućim ponašanjima. Sada ćete se baviti zajedničkim resursima. Analiziraćete svoje obrasce igre moći u vezama.

Retrogradni Saturn se kreće unazad kroz vašu osmu kuću emocionalnih veza i zajedničkih resursa, bacajući svjetlo na pitanja moći, kontrole i intimnosti. Sada ste pozvani da razmislite o tome šta vam donosi utjehu i sigurnost u vašim najbližim vezama i na koje opsesije, zaljubljenosti ili ponašanja, možda treba da obratite pažnju kako biste se osjećali više u fokusu. Takođe biste mogli da steknete jasnoću oko toga šta vam je seksualno potrebno i kako da progovorite i postavite teren za veće ispunjenje u tom području vašeg života.

Djevica

Bićete u mogućnosti da dobijete bolju jasnoću o svom izboru partnera tokom ovog retrogradnog Saturna u Ribama. Moći ćete analizirati toksične obrasce u vezama i jednom zauvijek odlučiti da li je veza održiva ili ne. Možete započeti vezu ili ostaviti propalu vezu koja vam crpi energiju i mentalni mir. Takođe ćete analizirati svoju vezu i pokušati je poboljšati promjenom pristupa i stava. Pokušaćete raditi na novim partnerstvima, ako su u pitanju poslovne veze. Raskinućete stare ugovore i sklapati nove.

Saturnov retrogradni put pada u vašu sedmu kuću partnerstva, što uopšte nije razlog za strah da će to poremetiti vaše najdraže veze jedan na jedan. Umjesto toga, to je prilika da razjasnite namjere koje postavljate za ove veze, bilo da su romantične, platonske ili profesionalne, i da provjerite sve obaveze koje ste preuzeli. Da li ispunjavate svoj dio pogodbe i da li vaš partner zadovoljava sve vaše zahtjeve i potrebe? Pitanja ravnoteže i reciprociteta takođe će vam svakako biti na umu.

Ultra magazin/pinterest

Vaga

Pronaći ćete nove načine rješavanja vaših zdravstvenih problema. Naučićete kako da prilagodite svoju dnevnu rutinu kako biste svoj život učinili produktivnijim. Naučićete kako učiti iz kritika i rasti iz toga. Znaćete kako da u svoj dan unesete malo fizičke aktivnosti i iz toga izvući korist. Postavićete rutinu za brigu o sebi i maženje. Moći ćete sa zadovoljstvom provjeriti svoje liste obaveza. Naći ćete pametnije načine za obavljanje stvari. Naučićete koliko je važno uložiti naporan rad u svoj život.

Pročitaj

Retrogradni Saturn javlja se u vašoj šestoj kući zdravlja i svakodnevne rutine, podstičući refleksiju oko temelja vaše svakodnevne gužve. Moguće je da je vrijeme da razmislite o tome kako možete raditi “pametnije u odnosu na napornije” da biste postigli svoje ciljeve u ovom sektoru vašeg života. Meditiranje, vođenje dnevnika ili druženja sa ljudima koji vas najbolje poznaju mogli bi vam pomoći da dođete do onoga što trebate učiniti da biste poboljšali ravnotežu i efikasnost.

Škorpija

Naći ćete načine da se prepustite svom kreativnom ja. Analiziraćete kako provodite svoje slobodno vrijeme. Pokušaćete se uključiti u produktivne aktivnosti. Analiziraćete svoje romantične obrasce i pokušati se nositi s nezdravim sklonostima. Postaćete više fokusirani na kreativne potrage. Naučićete kako se odgovorno odnositi prema svojoj djeci. Za kratko vrijeme ćete postati bolji roditelj. Studenti će postati metodičniji u svojim rutinama učenja.

Retrogradni Saturn se kreće unazad kroz vašu petu kuću romantike i samoizražavanja ove godine, koja naglašava unošenje radosti i kreativnog ispunjenja u vaš život. Kako dajete prednost zabavi, igri, umjetničkom izražavanju, zastoju, spontanosti? Kako možete bolje prihvatiti i proslaviti ono što vas čini jedinstvenim? Razmatranje ovih pitanja će vam ponuditi vrijedne, osnažujuće uvide do trenutka kada Saturn krene naprijed prema kraju vaše sezone ove jeseni.

Strijelac

Potrudićete se da dom postane stvarnost za vas. Radićete na svom domu iz snova. Ako ga već imate, izvršićete potrebna poboljšanja i renovacije. Za to vrijeme ćete se smiriti. Radićete na boljem odnosu sa svojom majkom tokom ovog perioda. Imaćete velike koristi ako radite na ranama i traumama iz prošlosti. Ovo će vam pomoći da zdravo napredujete.

Saturnov retrogradni hod pada u vašu četvrtu kuću porodičnog života, koja nadgleda vaš dom, kao i vašu porodicu i unutrašnji emocionalni svijet. Ovaj tranzit bi mogao intenzivirati svaki napor i trud koji ste već uložili na zacjeljivanju starih rana i boljem razumijevanju porijekla bilo kakvih emocionalnih obrazaca. Ali možete takođe meditirati i vizualizirati o tome kako želite da izgleda vaš život u kući i o poslu koji ćete morati obaviti da biste ostvarili tu viziju. Možda je vrijeme da smislite gdje želite pustiti korijene.

Ultra magazin/Pinterest

Jarac

Ovaj retrogradni Saturn u Ribama dovesće vašu komunikaciju u fokus. Naučićete kako da komunicirate odgovorno, jer to ima posljedice. Naučićete kako da sažeto i efikasno izrazite svoje misli. Analiziraćete svoje objave na društvenim mrežama i prepoznati zamke. Vodićete računa o tome koje informacije ćete dijeliti s drugima. Pokušaćete putovati produktivno. Prestaćete lutati uokolo radi zabave i počećete putovati sa svrhom. Radićete na svom odnosu sa komšijama i rođacima. Brzo ćete prekinuti veze sa onima koji imaju loše namjere prema vama i pustiti ih da se suoče sa svojom karmom.

Saturnova retrogradnost se odvija u vašoj trećoj kući komunikacije, ohrabrujući vas da razmišljate o tome kako komunicirate s drugima, možda koristeći društvene mreže, pravite planove s prijateljima i braćom i sestrama i uživate u putovanjima na kratke udaljenosti. U osnovi, ova retrogradnost vam daje priliku da preispitate i preradite granice koje ste postavili oko naprezanja svoje mentalne energije.

Vodolija

Pokušaćete bolje rasporediti svoje resurse. Imovinu ćete kupiti nakon pažljivog razmatranja. Fokusirajte se na poboljšanje porodičnih veza. Ponovo ćete procijeniti svoj izvor prihoda. Pronaći ćete načine da živite štedljivo i investirate u mjesta koja su vrijedna. Vodićete računa o svojoj imovini i efikasno se nositi sa njima. Zabilježićete porodične vrijednosti kojih se trebate držati.

Saturnov povratak se dešava u vašoj drugoj kući prihoda, tako da su novac, vrijednosti i samopoštovanje sada u centru pažnje. Vrijeme je da se uhvatite u koštac sa temeljima koje ste postavili u vezi sa ovim aspektima vašeg života. Ako način na koji zarađujete novac nije u skladu s vašim vrijednostima mogli biste razmišljati o promjenama. Imaćete potrebu zalagati se za to koliko vrijedite.

Ribe

Dublje ćete pogledati svoju ličnost i misaone obrasce tokom ovog retrogradnog Saturna u Ribama. Analiziraćete svoje negativne misaone obrasce i pratiti odakle potiču. Cijenićete sebe zbog svojih najboljih napora u prošlosti. Proučavaćete kada postajete toksični i kako obuzdati te sklonosti. Naučićete ko ste i kako treba da komunicirate sa spoljnim svijetom da biste ostali vjerni svojoj suštini iznutra. Obratićete pažnju i na svoje fizičko ja.

Retrogradni Saturn u Ribama pada u vaš znak i prvu kuću sebe, što ovo čini nevjerovatno refleksivnim vremenom, tokom kojeg biste mogli razmišljati o tome kako se predstavljate u svijetu i kako to služi vašim strastvenim projektima i dugoročnim ciljevima. Vaš zadatak je da shvatite ko ste i šta trebate učiniti da biste svoje snove ostvarili. Zvuči zastrašujuće, naravno, ali znajte da retrogradnosti zahtijevaju ponovnu posjetu teritorije s kojom ste već prilično upoznati, tako da su velike šanse da tačno znate kako iskoristiti ovaj trenutak.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum