Trenutno čitaš
Retrogradni Merkur je konačno gotov, sada 2023. zaista može početi

Retrogradni Merkur je konačno gotov, sada 2023. zaista može početi

Bingo Kataloška Akcija
Bingo Kataloška Akcija

Četvrti i posljednji prošlogodišnji retrogradni Merkur – koji nas je pratio u 2023. – konačno se završava 18. januara. Sada kada je Planeta komunikacija direktna, 2023. možemo zaista početi. Za one koji su već odustali od novogodišnjih odluka ili su osjećali kao da je prva polovina januara usporena, sada je vaša šansa za astrološko iskupljenje.

Iako je Merkur možda direktan, planeta je sada u svojoj post-retrogradnoj sjenci do 7. februara. Faza retrosjene daje nam tendenciju da doživljavamo situacije po treći put, dozvoljavajući trenutak za razmišljanje. Sada ćemo početi da razumijemo i obrađujemo sve što se dešavalo. Bivši, drama, problemi sa putovanjima i nesporazumi se i dalje mogu dešavati, zbog čega je važno da budete sigurni da vas jasno čuju i da slušate šta drugi ljudi govore. Što znači, iako smo možda pronašli pravi put, još nismo sasvim izašli iz tame.

Ultra magazin

Ovaj novi astrološki trenutak će nas natjerati da vratimo kontrolu i fokusiramo se na svoje prioritete. Osjećaćete se podstaknuti i motivisani da riješite probleme između vas i vaših voljenih, prijatelja, kolega ili šefova. Sticanje jasnoće i smjera sada je lakše, a vaši ciljevi su opipljiviji. Povrh toga, ova tranzicija vas inspiriše da počnete iznova i otpustite ono što vas je sputavalo kako biste mogli postati najbolja verzija sebe u Novoj godini. Iako ova energija “nova godina, novi ja” kasni, to ne znači da je ne možemo iskoristiti i s lakoćom krenuti naprijed u preostalu godinu. Zamislite ovo kao snažan, iako kasni početak 2023.

Budući da se ova prošla retrogradnost dogodila u ambicioznom Jarcu, Merkurov ples unatrag natjerao nas je da postavljamo pitanja o našoj profesiji i ambicijama, uključujući: Da li je naša karijera usklađena s našim pravim putem? Da li radimo samo da bismo preživjeli bez ikakvog pravog smjera? Vjerujemo li zaista u ono što radimo? Dok je energija Jarca vezana za poziv, ona se odnosi i na svrhu našeg života. To je znak koji se ne zeza, a retrogradni Merkur ovdje uvijek stvara velika pitanja, kao i velike lekcije.

Pročitaj

Vraćanje Merkura u normalu nije jedina sjajna vijest na nebu – četiri dana nakon što Merkur krene direktno slijedi Uran, pa ćemo do 20. aprila odahnuti, jer nijedna planeta neće biti retrogradna. Ovo je pojava koja se dešava samo jednom godišnje, kada obično vidimo manje prepreka i kašnjenja na našem putu. Od ovog trenutka, možemo izvući sva naša učenja ne samo iz retrogradnog Merkura, već i iz retrogradnog Marsa. Ovo će uticati na mnoge od nas da napravimo značajne promjene u području karijere.

Sunce će takođe imati godišnju konjunkciju sa Plutonom, planetom moći i transformacije, u poslednjim stepenima Jarca. Sada vidimo put ka ostvarenju naših ciljeva i svakako treba da idemo naprijed, jer nas sada ništa ne može zaustaviti. Ovo je vrijeme da ostavite prošlost iza sebe i napravite hrabre, hrabre poteze koji će imati dugoročni efekat.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum