Trenutno čitaš
Kako preboljeti raskid? 6 sigurnih načina da izbrišeš bivšeg iz svog uma

Kako preboljeti raskid? 6 sigurnih načina da izbrišeš bivšeg iz svog uma

raskid

Ako si na ovaj članak došla/došao guglajući “kako preboljeti raskid”, tu smo da ti kažemo da je prevladavanje prekida veze teško, ali ne i nemoguće. Ako se osjećaš kao da tvoj život više nema smisla, udahni i čitaj dalje.

Prvo, savršeno razumijemo i svi smo bili na istom mjestu. Niko nije osiguran da mu srce neće biti slomljeno, a nismo sami i jedini koji to prolaze. Ali prije nego što odlučiš da ljubav nije za tebe, evo nekoliko trikova o tome kako preboljeti raskid i započeti proces oporavka od bolnih emocija.

raskid
@aesthetics.love.peace

Nema kontakta, prekini svaki kontakt

Najgora greška koju možeš napraviti dok si u fazi prevazilaženja raskida i izlaska iz veze je održavanje komunikacije s bivšim partnerom/partnerkom. Drži distancu i ne odgovaraj na njihove poruke ili pozive. To je važno zbog pokretanja bujice emocija i osjećanja i zbog zabluda u koje lako možeš upasti.

Daj prioritet svojoj dobrobiti i sebi

Stavite sebe na prvo mjesto. Najbolji način da preboliš raskid veze je da se fokusiraš na svoju dobrobit. Daj sebi priliku da završiš magisterij koji godinama odlažeš ili da kreneš na putovanje na koje nisai sanjala/sanjao da ćeš otići.

raskid
@katie.one

Neka ti um bude zauzet i okupiran

Meditiraj i napravi listu ciljeva koje treba postići. Šta god da vam padne na pamet, nema loših ideja. Takođe izrazi svoju kreativnost i počni da slikaš ili praktikuješ neki drugi hobi jer svi imamo skriveni talenat u sebi, a ti pronađi svoj i zaposli svoj um.

Nemoj se prisiljavati da prestaneš razmišljati o raskidu

Da, baš kao što si pročitala/pročitao. Nemoj vršiti pritisak na sebe da se brzo oporaviš i preko noći preboliš bivšeg. Proces prevazilaženja raskida zahtijeva vrijeme, budi strpljiv/strpljiva sa sobom i dozvoli sebi da se oporaviš svojim tempom.

raskid
@valeriastva

Prihvati stvarnost

Dobro je rečeno, bar za ovakve slučajeve, da “vrijeme liječi sve”. Malo po malo, uz pomoć terapije, plakanja i izražavanja bola, te potpunog rasterećenja, stvarnost postaje jasnija. Shvatićeš da je moguće ići dalje i da se možeš ponovo zaljubiti. Ali, bitno je prihvatiti stvare onakve kakve jesu, tek onda otvoriće se različita vrata različitih spoznaja.

Pročitaj
pusti ih

Idi na terapiju

Suočavanje s raskidom daleko je od jednostavnog. Za neke ljude može biti komplikovano i ako je to tvoj slučaj, nemoj se ustručavati tražiti pomoć. Zapamti da je u redu ne biti u redu.

 

Naslovna fotografija: tasyamartinson

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum