Trenutno čitaš
Da li znaš da možeš posjetiti Bridgerton rezidenciju u Londonu?

Da li znaš da možeš posjetiti Bridgerton rezidenciju u Londonu?

Ranger's House, Bridgerton

Ranger’s House je elegantna džordžijanska vila koja se nalazi na granici Greenwich Parka i Blackheatha.

U ovoj istorijskoj zgradi nalazi se Wernherova kolekcija, umjetnička kolekcija svjetske klase koja sadrži preko 700 umjetničkih djela, uključujući srednjovjekovne skulpture, renesansne slike i nakit. Izvrsni interijeri vile i impresivna zbirka umjetnina nude uvid u raskoš prošlih vijekova.

Pored svog kulturnog značaja, Ranger’s House stekla je široko priznanje kao mjesto snimanja hit Netflix serije Bridgerton. Zadivljujuća fasada vile služi kao eksterijer porodične rezidencije Bridgerton, igrajući centralnu ulogu u serijskom prikazu Londona iz doba Regency. Obožavateljima serije Bridgerton će biti uzbudljivo posjetiti stvarnu lokaciju na kojoj su snimane mnoge kultne scene, zamišljajući raskošne balove i zamršenu društvenu dinamiku prikazane u seriji.

Pročitaj

bridgerton
Netflix

Posjetioci mogu istraživati ​​Ranger’s House od srijede do nedjelje, uzimajući u obzir i njene istorijske artefakte i njenu modernu kulturnu važnost. Lijepo održavani vrtovi i veličanstvena arhitektura same kuće pružaju savršenu pozadinu za fotografije, čineći je nezaboravnom stanicom na bilo kojoj turneji po Londonu.

Ranger's House, Bridgerton
visitgreenwich.org.uk

Bilo da si entuzijasta umjetnosti, zaljubljenik u istoriju ili poklonik serije “Bridgerton”, dodavanje Ranger’s House na tvoj plan puta u London obećava bogato i zadivljujuće iskustvo. Kombinacija umjetničkog blaga i uloge u jednoj od najpopularnijih televizijskih serija čini ovu rezidenciju jedinstvenom i privlačnom destinacijom.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum