Trenutno čitaš
Punjena bundeva, kraljica jeseni!

Punjena bundeva, kraljica jeseni!

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Bundeve sadrže sastojke, koji imaju mnogo prednosti za naše zdravlje. One su bogate vitaminima, mineralima i drugim hranjivim sastojcima. Redovna upotreba bundeve može da smanji nivo „lošeg“ holesterola, koji direktno utiče na rad srca. Jesen je idealno vrijeme za recepte od bundeve, a ovu punjenu bundevu ćeš vrlo lako pripremiti.

Foto: deliciouslyella.com
Foto: deliciouslyella.com

Sastojci:

  • 1 velika bundeva, očišćena i izdubljena
  • 1 tikvica, oljuštena i isječena na komadiće
  • 200 g smeđe riže
  • Prženi indijski orasi, grubo isjeckani
  • šaka grožđica
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • 1 čajna kašičica čilija
  • Malo morske soli
  • Maslinovo ulje

Priprema:

Zagrijati rernu na 200 stepeni. Staviti izdubljenu bundevu i isjeckanu tikvicu na pleh za pečenje. Skuhati smeđu rižu prema uputstvima na pakovanju. Pomiješati sve sastojke, napuniti bundevu i poslužiti.

Pročitaj

 

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum