Trenutno čitaš
Pun mjesec u Lavu rasplamsava naše želje

Pun mjesec u Lavu rasplamsava naše želje

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

5. februar donosi uzbudljiv i haotičan pun mjesec u Lavu koji će rasplamsati naše strasti i želje, kao i našu individualnost. Ovaj pun mjesec će donijeti promjene i promijeniti smjer naših života na neočekivane načine.

Dan prije punog mjeseca, Venera i Mars će biti u kvadratu, a strast, želja i agresija su teme koje mogu biti u fokusu. Stoga je važno da preuzmemo kontrolu nad svojim emocijama – što može biti izuzetno teško učiniti. Dva dana prije punog mjeseca, Uran, koji se nalazi u fiksnom zemljanom znaku Biku, aktivira Sunce u Vodoliji da otkrije svoje pravo ja. Kako je Uran savremeni planetarni vladar Vodolije (tradicionalni planetarni vladar je Saturn), to će imati ogroman uticaj na nas. U ovoj kombinaciji, aspekti 3. i 4. februara doprinose nestalnoj i neizvjesnoj prirodi punog mjeseca.

Ultra magazin

Uran se povezuje sa Mjesecom 5. februara i traži od nas da bez oklijevanja izrazimo svoja najdublja osjećanja. Budući da nam Mars u Blizancima daje dodatni podsticaj da izrazimo svoja osjećanja, bićemo skloni da ih objavimo svijetu. Zamislite energiju ovog punog mjeseca da djeluje kao serum istine – sve što smo osjećali, od dobrog, lošeg i ružnog, izlazi na vidjelo.

Razumljivo, može doći do svađa i sukoba, ako ne koristimo prave riječi ili smo bezosjećajni u žurbi da izađemo iz toksične dinamike. Iako žudimo da prihvatimo svoju slobodu, poželjećemo da budemo ljubazni prema drugima, jer se Merkur u Jarcu i Neptun u Ribama sutradan usklađuju. Bez obzira šta se kaže 5. februara, sljedeći dan donosi žaljenje i izvinjenje, zbog čega je mudro biti saosjećajan prema drugima, ali i prema sebi kroz ovaj dramatični proces.

Pročitaj

Razlog zašto govorimo i potvrđujemo svoju moć je taj što Mars i Uran žele da se oslobodimo i izađemo iz okolnosti koje više nisu dobre za nas. Povez nam je skinut s očiju i možemo vidjeti koja promjena se mora dogoditi da bismo bili uspješni i radosni. Spremni smo da idemo naprijed. Koje akcije treba da se preduzmu? Ne dozvolite da vas samoobmana sputava. Jedino što treba da uradite je da se zapitate da li ste zaista srećni u ovim situacijama i dinamici. Ako niste, onda znate da je vrijeme da krenete iznova u drugom smjeru.

Naša potreba da kontrolišemo situacije i druge može nas držati u nezdravim odnosima i situacijama. Takođe, strah od promjene i rasta koji većina nas nosi duboko u sebi. Izlazak iz naših zona udobnosti – bez obzira da li je u pitanju negativno ili pozitivno iskustvo – teško je, jer smo stvorenja navike. Teško nam je ponovo zamisliti život zbog dosljednosti za kojom žudimo kao ljudi. Bez transformacije, stvari će zauvijek ostati iste. Iako može biti izazovno evoluirati, napredak i razvoj su neophodni elementi života.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum