Trenutno čitaš
Ptica koja slijeće na glavu mladenke pobjeđuje na međunarodnom takmičenju fotografija vjenčanja

Ptica koja slijeće na glavu mladenke pobjeđuje na međunarodnom takmičenju fotografija vjenčanja

Mala ptičica pomogla je Tari Lilly da osvoji titulu međunarodnog vjenčanog fotografa 2023. godine. Kanadska fotografkinja vjenčanja pobijedila je više od 300 svojih konkurenata sa fotografijom ptice koja slijeće na glavu mladenke na vjenčanju u Whistleru, u Kanadi.

Pristiglo je preko 1.700 fotografija u 11 kategorija koje pokazuju kreativni raspon mogućnosti kada je u pitanju fotografija vjenčanja. „Bilo je apsolutno zadovoljstvo ocjenjivati toliko raznolikih prijava, a kvalitet fotografija je bio izvan očekivanja“, rekla je fotografkinja Dee Kampe, koja je pobijedila na prošlogodišnjem takmičenju.

Tara Lilly Photography

„Privukao me je pobjednički prilog zbog savršenstva u hvatanju ovog slučajnog susreta,“ nastavlja ona. „Radosno je, ohrabrujuće i tjera me da se nasmijem od uha do uha. Ima čiste, nefiltrirane emocije, ima iznenađenja, ima neočekivanog. Obuhvata emocije i narativ koji se provlači kroz cijeli dan vjenčanja u jednom kadru.”

Na drugom mjestu, italijanski fotograf Carmelo Ucchino snimio je romantični prvi ples para dok je voda padala sa stropa. Dramatična crno-bijela fotografija takođe je pobijedila u kategoriji Dance Floor.

Carmelo Ucchino

Pobjednik u kategoriji  The “I Do” Crew / Group Shot, Jeff Tisman

Pročitaj

Jeff Tisman

Pobjednica u kategorji Epic Location, Aimée Flynn

Aimée Flynn

Pobjednik u kategoriji Break the Rules, Traci Edwards

Traci Edwards

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum