Trenutno čitaš
Prvi mlad mjesec ovog ljeta je u Raku i evo šta nam poručuje

Prvi mlad mjesec ovog ljeta je u Raku i evo šta nam poručuje

Ako ste žudili za promjenom vibracije za ljeto, imate sreće. Mladi mjesec u Raku stiže 28/29. juna, obogaćujući nas narednih mjesec dana. Kao i uvijek, mladi mjesec je vrijeme pojačanih emocija i oslobađanja ustajale/dosadne energije, ali ovog mjeseca vrijeme je da se fokusirate na jednu stvar: zahvalnost.

Foto: instagram.com/space_love.rs

Astrolozi poručuju da bismo trebali vježbati osjećaj zahvalnosti za ono što imamo, koliko smo daleko stigli i pripremiti se za još veće stvari koje dolaze u budućnosti. Ako se mučite s prepoznavanjem svojih postignuća, velikih i malih, produktivna vježba za ovaj mladi mjesec bila bi da zapišete sve na što ste ponosni ili na čemu ste zahvalni.

Vrijeme je da sebi postavimo nove temelje i budemo ambiciozni, kada postavljamo nove ciljeve koji će nas odvesti u jesen. Iako ćemo biti spremni da ubrzamo punom snagom, ključno je da ostanemo realni i utemeljeni. Iako nas mlad mjesec može dobro napuniti energijom, takođe je važno zapamtiti da je Rak znak doma, porodice, emocija. Ovo svijetlo dotiče naše odnose, porodične, prijateljske i romantične. To je moćno vrijeme kada smo u mogućnosti da se povežemo s ljudima, koje volimo na nekom dubljem nivou i shvatimo da je život bolji, kada imamo ljude koje volimo blizu sebe. Trebali bismo koristiti ovaj mjesec da oprostimo, otpustimo prošli bol i patnju i pripremimo se za novi početak svježi, puni energije i oslobođeni toksičnih odnosa i energija. Recite osobama koje vam znače da ih volite.

Foto: instagram.com/space_love.rs

Ovaj mladi mjesec biće u konjunkciji sa asteroidom Crni mjesec Lilit. Kada je Lilit u Raku i u konjunkciji sa mladim mjesecom, to nam daje buntovničku energiju. Željećemo da idemo protiv društvenih normi i da se pobunimo protiv naše porodice na načine koje nismo očekivali. To znači da ćemo možda željeti da preskočimo mnoge tradicije i norme. Ovo je vrijeme otpuštanja prošlosti, suočavanja s traumama i iscjeljivanja sebe. Guranje tabua i pomjeranje granica je neophodno. Sve dok smo voljni zakoračiti u svoju vlastitu viziju, tada ćemo napredovati.

Sve u svemu, ovaj lunarni događaj mladog mjeseca jedan je od najpozitivnijih ovog ljeta, ali budite spremni – stimulisaće duboka osjećanja i na svjesnom i na podsvjesnom nivou. Tokom ovog perioda mogli bismo postati svjesni određenih emocija, koje vrebaju ispod površine – ovo je posebno istinito s ovim lunacijom koja se preklapa s Neptunom koji ide retrogradno. Kako se pojave skrivene emocije i nove spoznaje, one će potaknuti novi način pristupa odnosima i osjećajima. Promjene i novosti ovdje nisu stvari kojih treba da se plašimo – moglo bi da ispadne prilično lijepo, zahvaljujući pozitivnosti Venere u Blizancima, koja formira sekstil sa Jupiterom. Ovaj mladi mjesec u Raku je moćan i može se smatrati sretnim periodom za početak novih projekata ili prilika.

Foto: instagram.com/space_love.rs

Sljedećih nekoliko dana zapamtite riječi moćan, pozitivan i produktivan: Sve je to ono što ovaj mladi mjesec jeste, ali i ono što možete ciljati da budete. Postavite svoje namjere za sljedeći mjesec i idite naprijed, možda ćete otkriti da je to lakše nego što mislite. U toku 28 dana, mjesec prolazi kroz svaku fazu mjesečevog ciklusa. Zamislite to kao putovanje s početkom, sredinom i krajem.
Međutim, to ne znači da se moćne stvari ne dešavaju iza kulisa, jer je mlad mjesec najmoćnije vrijeme da postavite namjeru za ono što želite sljedeće postići. Zamislite to kao priliku za svoju idealnu budućnost, a zatim donesite odluku da tu viziju pretvorite u stvarnost.

Iako mladi mjesec uvijek simbolizuje prvih nekoliko stranica sljedećeg poglavlja vaše priče, većina priča ne počinje na isti način. Jer mlad mjesec 28/29. juna se odvija u saosjećajnom, brižnom i njegujućem Raku, pa možete očekivati da će nešto sentimentalno uskoro početi; nešto što pogađa blizu kuće/doma, porodice, ljubavi. Na kraju krajeva, Rak je stidljivo stvorenje koje živi u oklopu.

Foto: instagram.com/space_love.rs

I iako će iskustvo vjerovatno biti emotivno, to ne znači da neće biti lijepo. Na kraju krajeva, ne samo da Rakom doslovno vlada mjesec – planeta podsvijesti i emocionalnog unutrašnjeg bića – već će ovaj mjesec formirati i tačan kvadrat sa Jupiterom u Ovnu. Ovo će vjerovatno produbiti intenzitet onoga što osjećate, ali ne nužno na negativan način. Umjesto toga, moglo bi biti inspirativno.

Pročitaj

Mladi mjesec je astrološka verzija dugmeta za emocionalno resetovanje. Svaku sezonu Raka – koja počinje 21. juna i završava se 22. jula ove godine – privlači nas kvalitetno vrijeme za gniježđenje i brigu o našim vezama s ljudima, do kojih nam je najviše stalo. Možda ćemo biti inspirisani da budemo malo više brižni ili više nego obično s obzirom da je Rak vladar četvrte kuće doma i porodice. I svake godine, mlad Mjesec u Raku vam pruža priliku da steknete jasnoću oko ovog nevjerovatno važnog aspekta vašeg svijeta: vašeg unutrašnjeg života, vaših korijena, vaših najbližih porodičnih odnosa.

Instagram/@space_love.rs

Mlad mjesec zahtijeva samorefleksiju i brigu o sebi, ali posebno kada je mladi mjesec u Raku. Mogli biste smatrati da je emocionalno zadovoljavajuće – ili čak neophodno – povući se u svoj oklop i uskladiti se sa svojim potrebama, kako biste tada mogli svjesno djelovati i osigurati zadovoljavajuće potrebe.

Ove godine, mlad mjesec će formirati kvadrat – najnapetiji, ali i aktivirajući ugao koji se može pojaviti između dva nebeska tijela – prema Jupiteru, planeti ekspanzije i obilja, koja se trenutno kreće kroz kardinalni vatreni znak Ovna. To bi moglo rezultovati živahnom, društvenom atmosferom i željom da preduzmete veće akcije, nego što biste zapravo mogli biti spremni. U isto vrijeme, Neptun će započeti svoju godišnju retrogradnost, prebacivši se sa zamagljivanja racionalne misli na provjeru stvarnosti.
I Jupiter i Neptun učestvuju u ovom lunarnom događaju i dokaz su da trebate imati sve činjenice prije nego što se upustite u bilo koji hrabar novi poduhvat.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum