Trenutno čitaš
Koje knjige ponijeti na odmor?

Koje knjige ponijeti na odmor?

Bingo - Sve za dom
Bingo - Sve za dom

Vibracije ljeta su već uveliko počele i vrijeme je za odmaranje i uživanje u godišnjim odmorima, a vrijeme je i za avanture u koje nas samo knjige mogu odvesti i onda kad se sunčamo na plaži ili odmaramo i uživamo na planini. Ljeto je idealan period da odvojiš vrijeme za sebe i pročitaš neku dobru knjigu. Donosimo ti nekoliko preporuka za knjige koje su nas oduševile, vjerujemo da ćeš i ti uživati, čitajući ove zanimljive i uzbudljive naslove. 

“Sirena sa Crne Konče”, Monik Rofi
Foto: Laguna

Sirena na plaži – pun pogodak za knjigu koju ćeš čitati na moru! Čarobni trenuci se miješaju sa surovom stvarnošću u ovoj priči o sireni koja nastoji da ostavi more za sobom. Smještena u malo selo na Karibima, krajem sedamdesetih godina, ova šarmantna ljubavna priča počinje kada ribar po imenu Dejvid, čekajući ulov, uspjeva da uhvati vijekovima staru sirenu Ajkaju, koju su proklele žene ljubomorne na njenu ljepotu. Gorko-slatki zaplet počinje kada njihove redovne tajne sastanke okonča dolazak Tomasa i Henka – oca i sina sa Floride koji plove lokalnim vodama u potrazi za ribom sa kojom bi osvojili prvu nagradu na takmičenju u pecanju. Kako li će se ova priča završiti?

“Sedam muževa Evelin Hjugo”, Tejlor Džekins Rid
Foto: Laguna

Ovaj roman o kom bruji internet govori o slavnoj holivudskoj glumici Evelin Hjugo koja, poslije decenija snimanja uspješnih filmskih hitova, sada ima 79 godina i spremna je da dâ ekskluzivni intervju nakon što je dugo izbjegavala novinare. Međutim, jedina osoba kojoj je odobren pristup zvijezdi je nepoznata novinarka po imenu Monik Grant. Iako ni sama ne može da shvati zašto je odabrana, Monik odlazi u Evelinin dom i saznaje da glumica ne želi samo da uradi intervju – ona želi da iznese svaki dio svoje životne priče kako bi Monik napisala i objavila njenu biografiju.

“Žena koja godinu dana nije ustala iz kreveta”, Sju Taunzend
Foto: Laguna

Šta se desi kad se dan izležavanja pretvori u godinu izležavanja? Dobra ideja, zar ne? Eva po svemu djeluje kao tipična „očajna domaćica“ iz britanske više srednje klase, dok živi prividnu idilu pored supruga naučnika i briljantnih, mada srazmerno tome asocijalnih blizanaca, materijalno obezbijeđena, tek na pragu srednjih godina i još veoma prijatne fizičke pojave. Isprativši djecu na studije, odlučuje da se na neko vrijeme potpuno isključi iz svakodnevne rutine. Njen postupak izražava pritajenu pobunu protiv dugogodišnjeg kućnog „robovanja“, trajnog odlaganja vlastitih želja, potreba, osećanja i neispunjenih težnji na stranu.

“Žene koje kupuju cvijeće”, Vanesa Monfor

Foto: Laguna

U malom kvartu u centru grada pet žena kupuje cvijeće. Na početku nijedna to ne čini za sebe: jedna ih kupuje za svoju tajnu ljubav, druga za svoju kancelariju, treća da bi ga slikala, četvrta za svoje mušterije, poslednja… za jednog pokojnika. Posredstvom priča i saznanja koje nude junakinje, dobro ćemo promisliti o stavovima prema životu i suočiti se sa sopstvenim strahovima. Kroz ovu grupicu žena predstavljeni su najrazličitiji načini na koje se voli, što će nas takođe natjerati da se zapitamo: kad bi trebalo da odaberete samo jedan cvet od svih, koji bi to bio?

Pročitaj

“Crvene cipele”, Džoana Haris
Foto: Laguna

U nastavku romana „Čokolada“, tražeći utočište i anonimnost na ulicama Monmartra, Vijan i njene dvije kćerke žive mirno, čak i srećno, iznad svoje male čokolaterije. Ni po čemu se ne izdvajaju, nikome ne privlače pažnju. Vjetar je stao – makar nakratko. Iznenada u njihove živote ulazi Zozi del Alba, dama sa crvenim potpeticama – zavodljiva, nemilosrdna, prevrtljiva. Cijeli Vijanin svijet biće stavljen na kocku, što će je primorati da se suoči sa teškim izborom; da pobjegne, kao što je to činila mnogo puta do sada, ili da se suprotstavi svom najopasnijem neprijatelju – samoj sebi.

“Mala knjižara srećnih krajeva”, Dženi Kolgan
Foto: Laguna

Radnja romana prati dvadesetdevetogodišnju Ninu Redmond koja, nakon što se njena voljena biblioteka zatvori, ostaje bez posla i koja ne zna čemu bi sljedećem mogla da se posveti. Okolnosti se mijenjaju onda kada Nina odluči da napusti svoj život u Birmingemu i preseli se u škotsku divljinu u pokušaju da ostvari svoje snove. Međutim, stvarnost nije toliko bajkovita kao što se nadala, a Nina je suočena sa stvarnim borbama u svojim pokušajima da započne život u nedođiji. Na njenu sreću, i dok je sve što je okružuje stvarni svijet, čini se da vitezovi u svojom sjajnim oklopima i dalje postoje.

Izvor: Laguna

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum