Trenutno čitaš
Prva originalna SkyShowtime serija od sada dostupna za gledanje

Prva originalna SkyShowtime serija od sada dostupna za gledanje

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Prva poljska originalna SkyShowtime serija Warszawianka nedavno je imala premijeru, a prve dvije epizode su već dostupne za gledanje. Serijal ima jedanaest epizoda, svaka epizoda traje 45 minuta i na SkyShowtimu će biti dostupne svakog ponedjeljka. Serijal je imao premijeru na svih 22 tržišta na kojima je SkyShowtime dostupan.

Warszawianka je dramska serija koja prati tragikomične avanture četrdesetogodišnjeg plejboja Franeka Czułkowskog (poznatog kao Czuły), kojeg igra brilijantni poljski glumac Borys Szyc.

SkyShowtime

Czuły je veoma kompleksan lik – talentovani je pisac koji je okusio i uspijeh i neuspijeh, a sada je uhvaćen u zamku između svojih ličnih izazova i očekivanja njegove okoline. Serijal predstavlja neke od najinteresantnijih gradskih likova koji prolaze kroz Czułyev život, prateći njegove avanture dok on pokušava shvatiti srž vlastitog postojanja u modernom svijetu.

“Kreiran specifično za evropsko tržište, SkyShowtime je posvećen autentičnim pričama koje će zabaviti i dotaći gledaoce na svim našim tržištima. Uzbuđeni smo što ovog juna našoj publici možemo  predstaviti Warszawianku – našu prvu originalnu poljsku seriju. Brilijantni scenarij napisao je Jakub Żulczyk, a glavnu ulogu igra talentovani Borys Szyc. Warszawianka je najbolji primjer zabave koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. To je provokativna  priča za odrasle i mi smo ponosni što je ovaj serijal ekskluzivno dostupan na našoj platformi”, naavodi izvršni direktor SkyShowtima, Monty Sarhan.

“Postoje ljudi koji našim životima dodaju boju – dok sami žive na granici tame. Warszawianka je priča o  Franeku  poznatom kao Czuły – četrdesetogodišnjaku koji je još uvijek tinejdžer. On je istovremeno i najbolji i najgori otac na svijetu. On je slatkoriječivi lik uhvaćen u gradsku vrevu, ali i dobronamjerni lik koji neprestano donosi pogrešne odluke. On je čovjek koji je još uvijek zaljubljen, ali nema pojma kako voljeti. Likovi poput njega su rijetki i siguran sam da će gledaoce ovaj serijal privući, te da će mnogi prepoznati djeliće sebe u ovoj priči.  SkyShowtime je pokazao jaku posvećenost i podršku ovom serijalu i smatram da je ova platforma savršeno mjesto za Warszawianku.” – izjavio je Jakub Żulczyk, popularni poljski pisac i scenarista ovog serijala.

SkyShowtime

SkyShowtime originalnu seriju Warszawianka režirao je Jacek Borcuch, a scenario je napisao Jakub Żulczyk, dok je direktor fotografije Piotr Uznański. Glavnu ulogu igra Borys Szyc, a u ostalim ulogama se pojavljuju Krystyna Janda, Jerzy Skolimowski, Ilona Ostrowska, Piotr Polak, Jadwiga Jankowska-Cieślak, Zofia Wichłacz, Paulina Gałązka, Jan Peszek, Maja Pankiewicz, Marianna Zydek, Jakub Wieczorek, Marta Ścisłowicz, Tomasz Włosok, Marcin Januszkiewicz i Milena Goździela.

Producent serijala je Izabela Łopuch, a izvršni producent je Andrzej Besztak.

Serijal je sniman u Poljskoj uz podršku Filmskog instituta Poljske (Polish Film Institute) kroz projekat finansijske pomoći za audio-vizuelne produkcije (Act on Financial Support for Audio-visual Production) i finansiran od strane Ministarstva kulture i nacionalnog naslijeđa Poljske (Ministry of Culture and National Heritage).

Pročitaj
Jennifer Lopez

SkyShowtime

Šta je SkyShowtime?

SkyShowtime je novi veliki europski streaming servis.  Nastao kao zajedničko ulaganje kompanija Comsat i Paramount, SkyShowtime na jednom mjestu donosi najbolje od Hollywooda, ali i lokalnih produkcija.

Predstavljajući filmove i originalne serije legendarnih franšiza Universal Picturesa, Paramount Picturesa, Nickelodeona, DreamWorks Animationa, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios i Peacocka, te SkyShowtime originalnih serija, SkyShowtime je novi evropski dom za vrhunsku zabavu.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum