Trenutno čitaš
Prsluk i hlače kao ultimativno ljetno odijelo

Prsluk i hlače kao ultimativno ljetno odijelo

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Ženski prsluci su na putu ka dominaciji u svijetu mode. Kompleti odijela sa modernizovanim prslucima trenutno su svuda: u pariskom street style-u na nedelji mode, u kombinacijama poznatih na crvenom tepihu. 

Prsluci u bilo kojem kroju ili tkanini su dio stajlinga iz 90-ih. Pored interpretacija na pisti Blumarine, Chloé i Saint Laurent, da spomenemo samo neke, prsluk od odijela takođe ima privlačno praktičan element, izuzetno su svestrani i mogu biti ili androgini ili seksi ovisno o godišnjem dobu.

GETTY IMAGES

Bilo kao samostalni gornji dij ili dio ljetnog odijela, ovaj trend nastavlja da vlada, da bi postao – usuđujemo se reći – neophodan element garderobe. Previše je jednostavan za nošenje, a previše moderan da bi se prsluk nazvao kratkotrajnim trendom. Osim toga, postoji toliko mnogo načina da ga nosiš.

GETTY IMAGES

Ne plaši se potpune posvećenosti prsluku i pantalonama na pruge. Razigrani dodaci kao što su naočale iz 90-ih, kaiš od lančića i štikle pretvaraju ovu kancelarijsku odjeću u kul djevojački san.

Savršeni prsluk ne zahtijeva tonu dodataka jer daje priličan luksuz u svom najboljem izdanju. Potraži stilove od pamuka ili lana.

Nekada klasična muška odjeća, prsluci za žene ponovno su zamišljeni u šik, lepršavim siluetama koje dodaju dozu formalnosti svakoj odjevnoj kombinaciji.

Prsluk možeš nositi i samostalno uz maksi suknju, šorc ili farmerke.

Prije ovog najnovijeg povratka, trend prsluka bio je popularan 80-ih i 90-ih godina, a nosile su ih zvijezde poput Kate Moss i Julie Roberts.

 

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum